Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Z1974oli által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (6)Időben csökkenő Időben csökkenő
Z1974oli
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
Topik: Unterberg
2015.02.16. 13:20
2015 februárjában voltunk ott kétszer egy napra keddenként.

Csak dicsérni tudom, nagyon kellemes, jó hely! Személyzet kedves, segítőkész, pályák kezeltek és alig vannak síelők!
Mi még biztos visszatérünk.
Z1974oli
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
Topik: Sachticky
2012.01.27. 15:06
Sziasztok!

Mi 2012.02.26-án egy csütörtöki napon voltunk Sachticky-n!
A hegyen 130 cm-es hó volt, a felvezető út le volt takarítva néhol jégbordás volt, de nagyon fel volt szórva zúzott kővel. Fél 10-re értünk fel a parkolóba ahol még bőven volt hely. Első benyomás nagyon pozitív volt, utoljára kb. 25 éve jártam itt. Parkolónál hütte, wc. Jegyvásárlásnál kaptuk az első negatív élményt, mert 2 felnőtt és egy gyerek jegyet vettünk. Ilyenkor a felnőtt jegy 1€-val olcsóbb, na ezt egyből el akarták felejteni, de az élelmes magyar egyből mutatta az árlista alján 4-es betűmérettel nyomtatott jól eldugott szlovák (otthon lefordított) sorocskát. Így nekik is egyből beugrott. Ja és persze csak szlovákul beszéltek.
Egy korához képest jól síelő 4 és fél éves gyerekkel voltunk aki gond nélkül lejön velünk a piros pályákon és felvonózik velem csákányoson, tányéroson a térdemen ülve.
Szuper hó volt a pályákon, frissen kezelve, napsütés -8 fok.
Lecsúsztunk a nagy tárcsás felvonóhoz, mennénk fel erre mondják, hogy hó-hó gyerekkel nem lehet. Mondjuk, mutatjuk, hogy nekünk nem gond Ausztriában már több 100x sikerült itt is biztos menni fog. Na jó felengedtek. Indulásnál tényleg nagyot rántanak ezek a gyűjtős tárcsás Tatrapomák de nem volt semmi gond. Jó a 18 kilós gyerek egyedül nem tudna vele felmenni (legalábbis elindulni) de velem együtt nem volt semmi gond. Szépen lecsúsztunk a tényleg szuperül lekezelt pályán, semmi jég, kő. Csúsztunk be a felvonóhoz (gondoltuk látták, hogy ez a felvonózás megy nekünk) mire mondták, hogy gyerekkel együtt nem lehet. Miért? Csak! Veszélyes! Síelni is az. Na felengedtek. Gondoltuk majd megyünk egy másik felvonóval, mert úgyis nagyon bejött az 5-ös kék pálya. Na, ott végképp nem engedtek fel. De legalább normálisabb volt a kezelő, de így is kellett neki 5 perc, hogy megértse, hogy az 5-ös pálya aljáról gyalog az egy méteres hóban sílécekkel a 4,5 éves gyerekkel nem tudunk elmenni a gyerekpályához, de ha felmehetnénk a lifttel, akkor oda tudnánk csúszni. Odarendelt egy motoros szánt és azzal átvitték a feleségem és a gyereket a gyerek pályához.(Erdei úton 3-an egy motoros szánon 40km/h száguldani szerintem veszélyesebb volt, de a szabály az szabály.)
Ezután a kis affér után végül jót síeltünk csak így mindig valakinek a gyerekpályán kellett lennie a gyerekkel nem mehettünk együtt. A gyerekpálya egyébként jó, csak nekünk rövid volt. Van egy köteles lift a piciknek és egy folyamatosan menő pici tárcsás amivel már egy 4 éves is simán felmegy. Gyereknek tetszett is, rótta a köröket. Ő volt ott egyedül.
Ez a probléma is kiküszöbölhető lett volna, ha nem lent a liftnél derül ki.
Egyébként ami még hiányzik hogy sehol nem láttunk pályatérképet, nem tudtuk melyik pálya hová fog vinni, itthoni emlékekből síeltünk. Valami idétlen oknál fogva a parkolónál lévő hütte délután 15:45 kor bezár a wc-vel együtt, pont mikor odamennél síelés után.
Ami még nagyon tetszett, hogy mindenki csak szlovákul beszél, ha mondod neki angolul, hogy nem érted (látszik rajta, hogy azt megérti) akkor elismétli még egyszer szlovákul. Csak azt nem tudom, hogy ilyenkor mire számít? Kicsit vicces.
Egyébként minden szuper lenne ha az ilyen apróságokra is figyelnének ami már nem is pénz kérdés, mert a természeti adottság szuper. Kedvesség, segítőkészség.
Én Ausztriával tudom csak összehasonlítani ott körülzsongják a gyereket és folyamatosan köszönnek, érzed, hogy vendég vagy, itt azt érzed, hogy jaj munkát adtál nekem menjél már haza. /És ez nem a magyarságomnak szólt mindenkivel ilyenek./ Ausztriába szalad a kezelő, hogy a liftnél segítsen elindulni. Tudják, hogy ha most „megfogják” a gyereket akkor felnőtt korába is hozzájuk megy vissza az €-ját költeni. (Persze, hogy nem érdek nélkül csinálják, de profin.) Tavaly Ausztriába a 3,5 éves fiamat egy órára elvitték ratrakozni, mert látták, hogy csodálja.
Összefoglalva nekünk ez a hely a jó pálya a jó hóviszonyok és az aránylag gyors megközelítés miatt bejött. Most már tudjuk a negatívumokat és ezek tudatában megyünk vissza. Mert visszamegyünk! Addigra ezek akár meg is oldódhatnak. Ha a legközelebbi ausztriai pályára mennénk egy napra síelni az minimum dupla annyiba kerülne mindennel együtt. Ez benzinnel együtt hármunknak 26000 forintból kijött Budapestről.
Z1974oli
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
2011.01.10. 10:12
Érdeklődnék, hogy a HÓ-VÉ Sport kuponjával vásárolható St.Jakob im Walde-ban váltott napi síbérlet (15€) érvényes e a régió többi pályájára az érvényesség napján. Pl. délután síelhetek e vele Strallegen?
Két éve ez így működött. Most is, tudja valaki?
Köszönöm a válaszokat.
Z1974oli
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
2011.01.10. 10:07
Sziasztok!

Megírná nekem valaki a Strallegg-i sípálya felső parkolójának a gps koordinátáit.

Köszönöm!

Zoli
Z1974oli
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
2009.02.09. 19:33
Kedves Zsolt köszönöm válaszod.
Talán abban is tudsz nekem segíteni /vagy valaki más/, hogy az egynapos bérlet is érvényes mind a 4 síterepre?( St. Jakob/Walde, Wenigzell, Mönichwald, Strallegg)
Illetve olvastam a Szombathelyen beszerezhető kedvezményre jogosító kártyáról, de azt is hallottam, hogy ez egynapos bérletre ad kedvezményt és más-más kedvezményt a 4 helyre. Amit nem értek ha mindenhová érvényes a napijegy.
Szóval ha valaki (én) 3 napot síelnék Jogllandban és kipróbálnám mind a 4 síterepepet akkor a 3 napos bérlet a jó választás vagy naponta napijegy "Hove" kedvezménykártyával.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Zoli

"Szép időt jó havat!"
Z1974oli
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
2009.02.09. 10:24
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy a St. Jakob in Walde 3 napos síbérlet az érvényes Mönichwaldra és Wenigzellre is?

Köszi!
Zoli
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.