Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Brother által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Brother
1 élménybeszámolót írt
1
14 éve tag
Topik: Mariazell
2010.01.30. 09:29
Barátaink bíztatására kis családunk úgy döntött, hogy itt az idő a síelés misztikus világának megismerésére. Én kezdetben nem értettem hogy a hideg téli Budapestet elhagyva miért megyünk egy még ennél is hidegebb helyre, de a lányok lelkesedése meggyőzött. A szép napos időben Mariazell-hez közeledve gyönyörű hegyi táj fogadja a látogatót. Szállásunk A Hotel Drei Hasen ("fogadó a 3 nyúlhoz") 30 méterre a sífelvonótól található. A barátságos hangulatú éttermében minden este ízletes vacsora és kedves személyzet várja a megfáradt síelőket. A falakon régi fotók idézik a múltat. Vajon 1923 óta hány méter hó eshetett erre felé ?

Az első este megismerkedtünk Judittal, a magyar síoktatóval, aki ellátott minket minden hasznos információval, amire egy kezdőnek szüksége lehet. Feleségem és két lányom izgalommal várták a reggelt, amikor életükben először majd lécet csatolnak a lábukra.
A sífelvonó 20 percenként indul a csúcsra. Innen a beülős libegővel leereszkedtünk a kezdők paradicsomába, amit egyes körökben csak "libalegelő"-ként emlegetnek. Az első pár percben a tanuló eljut a tudásnak arra a fokára, hogy a hó csúszik és hideg. Nagyon fontos a felszerelés helyes beállítása a "versenyző" lábához. "Hans bácsi" a sísulinál található műhelyében percek alatt szerszámot ragadott és beállította a sícipőket. Pénzt nem is akart elfogadni, végül másnap a hüttében elfogadott egy kávét.

Judit nélkül a feleségem talán már feladta volna, de az első nap gondosan letett alapokra a második napon már lehetett építeni. Négy órai sílecke után megdöbbenve láttam, hogy mindhárman jól használják a tányéros felvonót és szépen csorognak lefelé a lankákon. A kezdeti nehézségekről összejön majd egy rövid börleszkfilmre való anyag, de tényleg eléggé rövid lesz az a film.
A harmadik nap a pályán már a sikerélményről szól. Ági, Anna és Dorka mosolyogva kanyarognak a pályán és meg tudnak állni ott, ahol Ők akarnak. Nem hittem volna. :) És ez még nem minden. Judit bejelenti, hogy a lányok felkészültek arra, hogy oktatói felügyelettel leereszkedjenek a kék pályán. Ezt sikeresen végre is hajtották, vigyorogva érkeztek vissza a célhoz. Mindezt három nap alatt. Köszönjük Judit ! Jövőre találkozunk.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.