Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fodor Mónika által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Fodor Mónika
1 élménybeszámolót írt
1
8 éve tag
Topik: Nassfeld
2016.01.05. 20:37
Írtam egy beszámolót legutóbbi nassfeldi síelésünkről, megosztom, hátha segít valakinek a döntésben:

Az idén is alig vártuk december 4-ét, hogy elkezdődjön végre az osztrák síszezon! A hó már hetekkel korábban megérkezett, így ideális hóviszonyok köszöntötték a hozzánk hasonlóan lelkes síelőket. Így alakult, hogy amíg mások Budapest vagy Bécs tömeges adventi küzdőterén próbáltak a Karácsonyra hangolódni, a mi kis családunk csupán pár órányi távolságra onnan, hegyektől körülölelve, idilli környezetben, friss havon lépdelve pihent rá az előttünk álló élménydús, ugyanakkor fárasztó ünnepi időszakra.
Sok helyen voltunk már síelni, de az utóbbi években már csak Nassfeld jöhetett szóba, mivel itt minden megtalálható, amire csak síelő vágyhat: hosszú, gondosan karbantartott pályák, komfortos felvonók, kitűnő éttermek, wellness - mégis elérhető távolságban van ráadásul ár-érték arányban verhetetlen. A síszezon rendkívül hosszú itt: december elejétől április közepéig tart és a hóbiztosság mellett itt süt legtöbbet a nap! Gyerkőcünk kilenc évesen már profi síelőnek számít, ezért tudja értékelni mindazt, amit a régió az ifjú síelők számára tartogat, például a Funslope-ot, mely egyesíti a pálya, a Funpark és a cross minden előnyét. Tíz hullámon, két ugratón és kilenc meredek kanyaron át halad keresztül az erdőn. Valódi paradicsom kiskorú síkalandorunk számára. Mi, a szülei viszont azt értékeljük, hogy a gyermek ingyen síelhet (!) a főszezonon kívül – merthogy Nassfelden ez a „szokás” – s ezen felül még számos kedvezményt vehetünk igénybe a családi síelés során: a gyereknek nemcsak a síelés díjtalan, de ingyen alhat a szobánkban, illetve kap ellátást! 4 éjszakát 3 árában tölthetünk ezen a léleksimító helyen, a gyerek síléceit napi egy euróért kölcsönözzük és még ingyenes síszervíz szolgáltatás is jár. Mindez hogyan lehetséges? Úgy, hogy Nassfeld régió közvetlen képviseletén foglaljuk le a síutainkat, a budapesti Nassfeld információs irodában (tel: +36 1 329 6355). Az újdonságokról is tőlük tudunk, így már nem értek meglepetésként bennünket az idei fejlesztések – merthogy osztrák szomszédaink minden esztendőben valami újjal várják a síelőket, nehogy véletlenül rájuk unjanak. Elsőként az új hatüléses felvonót próbáltuk ki, a Rudnigsattelbahn-t, mely gyerekbiztos valamint időjárástól védő burkolattal és ülésfűtéssel felszerelt. Egyébként a Mössernbahn hatüléses, ülésfűtéses felvonó is kapott tetőt az idén. A pályafelületet is tovább növelték, így már 110 km-en lehet síelni. A környéken új szállodák és apartmanok nyíltak, és bevezették a Kinder tojásról jól megjegyezhető „Kids surprise” akciót is, melynek keretében az egész síszezonban szombatonként 10 euróért síelhetnek a gyerkőcök.
Az adventi hangulatról így sem maradtunk le, sőt! A Hermagor belvárosában megrendezett karácsonyi vásárban egyedi kézműves portékák közt válogattunk, de nem kizárt, hogy csak én válogattam, mivel a fiúk teljesen elmerültek a helyi finomságok élvezetében…
Van Nassfelden a sípályákon kívül még valami, ami függőséget okoz, ez pedig a helybéliek kedvessége, őszinte vendégszeretete: fogalmam sincs, mivel érdemeltük ki, de minden alkalommal kitörő örömmel fogadtak bennünket. Maradtunk is volna még, de szezonnyitó síelésünk napjai hamar elrepültek. Mégis, viszonylag könnyű szívvel hagytuk ott Nassfeldet, mivel az idei szezonban még egyszer biztosan visszatérünk!
IMG-7825.JPG
IMG-7726.JPG
IMG-7733.JPG
IMG-7671.JPG
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.