Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

mkor által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
mkor
2 élménybeszámolót írt
2
10 éve tag
2015.02.09. 15:35
Valmeinier, Jan24-31 között síeltünk itt , egy már megszokott baráti társasággal, szállás a Vermont-ban volt , 6-an kényelmesen elfértünk , talán a kabinban található emeleteságyat cseréltük volna ki két szimpla ágyra , de hát francia…. , tehát 5főnek tökéletes egy ilyen szállás.
A szálláson a megszokott mosogatógép,mikró,vízforraló, tányérok,edények,poharak,evőeszköz,tágas erkély , kilátás a Valmeinier , Le Gros Crey sípályáira.
Mikor megérkeztünk , már előzetes információkból megtudtuk , hogy ami esett hó azt lesíelték, a pályák jegesen-kemények , néhol köves.Tehát nagy reményekkel nem indultunk neki , és mikor megérkeztünk láttuk is , hogy nem sok hó van! A pályákon volt, de 1800-as szálláshelyen igen kevés volt a pályán kívüli helyeken.
Viszont megérkezésünk napján, este el kezdett esegetni a hó, és szinte egy egész héten át tartó hóesésbe csöppentünk bele , mely a hét elején minden reggelre 5-10cm friss hó jutott a pályákra , melyet a ratrack-ok a legjobb tudásuk szerint eldolgoztak a beindított hóágyúkkal gyártott hóval együtt , de sajnos ez éppen annyira volt elegendő , hogy semennyire , a pályák hamar kijegesedtek, aztán a hét vége fele beleerősített az időjárás , és fél méter hó hullott le két nap alatt, főleg az utolsó napra .Az utolsó napon erős havazás , köd és szél láttán délig ember alig volt a pályán, sok havat a ratrack-ok nem dolgozták el.Mi is kimentünk , az első kör után menekültünk be, mivel a látási viszonyok és a nagy hó kicsit megnehezítette a síelést!
Pályák:
Első két napon a Valmeinier oldalon síeltünk , már az első csúszásoknál feltűnt , hogy a pályák viszonylag szűkek,és emiatt nagyon gyorsan letúrták róluk a havat , ahol volt ott pedig a hó alatt ott volt a jég! Szerintem a pályák szűk kialakítása miatt viszonylag gyorsan tömeg alakult ki a pályákon, mindenki a 6-os Jeux felvonóhoz tartott az idevezető pályákon sokan voltak , és a felvonónál is sokszor alakult sor , mivel a fentebbi pályákon a síelés élményét a nagy köd korlátozta ide kevesen mentek.
Mondhatni egész héten ködös hóeséses időben síeltünk , ami az eddigi megszokott francia túrákon nem megszokott volt , máskor a 6 napból 1 volt ködös , hóeséses , na itt pont fordítva !
Harmadik nap mentünk át először Valmeinier Le Crey Du Quart- i oldalra ott már feltűnt , hogy ha tovább megyünk Valloire-felé , ott valami más vár minket, kicsit belekóstoltunk , feltűnt , hogy még a zöld pályák is 2x 3x szélesebbek , mint Valmeinier-ben!Viszont a nem túl jó hóviszonyok miatt beleszaladtunk egy igen köves pályába , amely a Brive kabinos felvonó tetejéről a faluba visz vissza, s mikor túl voltunk néhány kövön, és a lécünk néhány sérülésen , megértettük, hogy miért is használják visszafelé a kabinos felvonót! Következő nap indulása Valloire-i részre, hát az maga volt a csoda Valmeinier-hez képest! Széles pályák, néhány kivételével . Legjobban a Crey Du Quart tetszett , és itt volt , hogy egész nap szikrázó napsütésben sikerült síelni . jól belátható egymás mellett lefutó központi pályák , a szálén a lassabb , régi felvonókhoz tartozó pályák .Legtöbbet a gyors Brive2 , és a kicsit lassabb Lac De Vieille felvonót és a mellettük futó pályákat használtuk , de érdemes elmenni egy nagy körre , ahol csodálatos a kilátás a Brive2-től induló kék , és roppant hosszú Selles „kiránduló” pályára.A pálya végén még sikerült a Sétáz-ra felmenni , egy csúszásra , mert ugyanis az idő rohan , és vissza kell érni Valmeinier-be a szállásra, és ha ez nem sikerül akkor taxi .Láttunk is egyik este valakit taxi-val visszajönni . Biztos nem örült a pénztárcája!
A további két nap is Valloire-terepre terveztük a síelést , az utolsó előtti napon még sikerült átjutni, egy hóesése ködös napra , az utolsó napon már aligha , reggelre már az előbbiekben leírtakban egy nagyobb havazás jött reggelre , ami csak a délutáni órákban mérséklődött mind a havazás , mind a szél , és hogy a lássunk is valamit a pályákból , ott még néhány órát sikerült csúszni, és ezzel lezárult a hetes síelés Valmeinier-Valloire-i síterepen.
Összeségében jó hetet zártubk , értékelésre Valmmeinier 3*-ra , Valloire 5*-ra értékelném , és ha legközelebb ide visszalátogatnánk akkor az csak a Valloire lehet !

Üdv !
mkor
2 élménybeszámolót írt
2
10 éve tag
2015.01.22. 11:46
Jó hír , mi is ott leszünk a jövő héten ! :)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.