Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Les 2 Alpes topikból

ÜZENETEK (6)Időben csökkenő Időben csökkenő
baxxter
39 élménybeszámolót írt
39
18 éve tag
2011.02.07. 01:01
Hali,

mi is ma jöttünk haza...
Hát igen, Travelex...
Az már biztos, hogy ha velük is mennénk jövőre, akkor is csak kocsival. Az még csak elmegy, hogy lerohad a busz kifelé menet még Kanizsa előtt (ilyenek ezek a JÓ ÖREG buszok) és a buszon alszunk egy parkolóban reggelig, de az, hogy várni kelljen az egyik felmentő buszra (az emeletes buszunk utasait két kisebb buszra szórták szét a cuccaikkal együtt) és így vasárnap hajnali 3kor jussunk be a szállásra az már azért több a soknál. Ja és, hogy a hazafelé jövő busz is lerobbanjon még az indulás előtt, és azt sem tudják megmondani, hogy mikor tudunk elindulni, az már elképzelhetetlennek tűnt előre, de megvalósult... Még szerencse, hogy a sofőr a haldokló felmentő buszból kihozta a legtöbbet, és az öt órás csúszás ellenére legalább hazahozott minket.
Amúgy az egyéb szervezéssel nem volt gondunk. A szállás teljesen korrekt volt, bár tény, hogy nem nagy, de legalább az ajtóig tudtunk csúszni (igaz csak a kabinos lifttől :) ). Mi nem is kerestünk tárolót, mert a cucc végülis négyünknek is elfért egy sarokban a lakásban, meg nem is szeretném semmilyen alagsorban tartani éjszakára...
Hát igen a zöld pályát mi szépen ki is hagytuk, inkább lejöttünk a Jandri Expressel :)
De a felső pályák összességében jók voltak. Legalábbis síeltem már pl. Risoulban jónak nem nagyon nevezhető olvadt pályákon is jókat. (szóval ez csak egyéni vélemény)
Bár ahogy az időjárást nézem jól jártunk hogy nem későbbi utat választottunk, mert Holle Anyó nem sűrűn jár errefelé mostanság.
Összegezve: azt nagyon megbántuk, hogy nem kocsival mentünk, de Les 2 Alpes-ba vissza mennék még szívesen, mert van pálya bőven amit érdemes még nyúzni egy párszor.
Nektek pedig jobbulást Xero és nickg81!
Előzmény: (nickg81 108224)
nickg81
1 élménybeszámolót írt
1
14 éve tag
2011.02.06. 08:10
Hello,

reménykedj benne, hogy márciusra a kihelyezett travelexes srác belejön a dolgokba, mert nekünk a január végi turnusban nagyon kiábrándító volt, és jövőre keresünk másik irodát...
a FranceLoc szálláshelyen a leírtakkal ellentétben nincs sítároló, illetve a recepción azt mondták hogy a szobába tároljuk a felszerelést, ami kis 4 személyes lévén balkon nélkül macerás volt...

pedig a tavaly isolai travelex szervezés hibátlan volt.

aki ide megy mostanság, nagyon vigyázzon magára, nagyon kemények a pályák kis esésből is lehet óriási baj.

na meg a zöld pályát kerülje el mindenki (fél 4 után)... bár a korcsolyapálya benne foglaltatik a bérletben... keskeny (kb 3m széles) és jeges ez a pálya. tanuló síelőként eléggé félelmetes volt, hogy nem volt mi megfogjon ha véletlenül lecsúszok a szélén, így inkább a domboldalra feküdtem fel ami a kövek miatt elég kemény volt.

hegyimentők szerint napi 2000 baleset van, tehát folyamatos helikopterjárat van a hegyről le... :-) én péntek délben 402es voltam. a hegyimentők a rendőrökkel ellentétben kedvesek és beszélnek angolul.

nem lenne rossz pálya, csak természetes hó kellene rá, meg több év síelés (legalábbis nekem) :-)

sok havat és jó csúszást aki még megy síelni ebben az évben :-)
Előzmény: (Eszteván 104823)
Xero
882 élménybeszámolót írt
882
16 éve tag
2011.01.20. 16:37
Pontosan. :)
Előzmény: (silver33 104855)
h i r d e t é s
silver33
2 élménybeszámolót írt
2
14 éve tag
2011.01.20. 14:40
Szia!
Azért, mert a franciáknál síszünet van egész februárban és minden szállás velük van tele.
Előzmény: (benya 104816)
Eszteván
100 élménybeszámolót írt
100
14 éve tag
2011.01.20. 10:59
Helló,

február a csúcsszezon mindenfelé, ilyenkor a legdrágább a szállás és a skipass is mindenfelé.
Valószínű, hogy a "fapados" utazási irodáknak ezért nincs ajánlata ebben a periódusban, mivel ilyenkor legalább 25-30% drágább lenne. Nagy a zsúfoltság is ilyenkor és ebben a periódusban már jó előre le van foglalva a szállások nagy része. Szerintem ha jobban szétnézel, akkor biztos kapsz ajánlatot, csak nem olcsón...
Én március 19-26 között leszek Les 2 Alpesban, a travelex-el utazok. Ha teheted válaszd te is márciust az ár és a kevésbé zsufoltság miatt, és a magashegyeken ilyenkor is még rendkívül jók a hóviszonyok.
De remelém, ha más az ok, akkor a nálamnál jártásabbak megírják ide.

Üdv.
Előzmény: (benya 104816)
benya
11 élménybeszámolót írt
11
14 éve tag
2011.01.20. 10:25
Üdv,

Azt lehet tudni, hogy miért nincs egy utazásszervező oldalon sem II. 12. - III. 12.-ig Franciaországba út szervezve?
Van valami tiltás? Vagy akkor nincs szezon? NEm értem.
Segítsetek pls.
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE