Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Les 2 Alpes síterep leírás szállás cikk galéria videó értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
következőutolsó
laponként:
összesen 644
, rendezés:
Üzenetek
Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  magnum56FérfiHaladó síelő
Dátum: 2022.02.16. 17:00
(Üzenetazonosító: 215393)
magnum56 Hozzászólások: 240
Regisztrált: 2008.10.16.
40 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

"Nem nagyon vannak épeszű elmék..."

Ez teccik. ;)
Előzmény: (admin2 215389)
Feladó:  admin2NőHaladó síelő
Dátum: 2022.02.16. 15:34
(Üzenetazonosító: 215389)
admin2 Hozzászólások: 441
Regisztrált: 2003.06.26.
BEMUTATKOZÁS

Elkészült a videó beszámoló a 2022-es Snowattackről:
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
Feladó:  ÖrniFérfiHaladó síelő
Dátum: 2022.02.10. 14:55
(Üzenetazonosító: 215211)
Örni Hozzászólások: 60
Regisztrált: 2008.09.14.
47 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

A Valentin, és a Diable oldalon is van lift, általában sorbanállás nélkül lehet feljutni...
És e 2 pálya a kedvenc lejövetelkor....
A középső kék pálya külső 30cm-es földúrt szélén kifejezetten jól lehet lejutni a tömeg mellett.
Ez a pálya csak pár éve lett kialakitva, az 1800 felé kerülő zöld volt hasonlóan leterhelt addig.
Előttem már leirták, hogy itt is jólműködő buszjárat szolgáltatása vehető igénybe.
h i r d e t é s
Feladó:  pinter14FérfiProfi síelő
Dátum: 2022.02.09. 22:41
(Üzenetazonosító: 215200)
pinter14 Hozzászólások: 20
Regisztrált: 2013.01.29.
20 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Lassan mindent értek, de sztem ez se egy rossz síhely...
1. Sztem ez az a hely, amit irtó egyszerű àtlàtni, 10p-ig nézegettem a felvonóban a térképet és megvoltam majdnem mindennel. 1 nagy hegy és szembe egy kicsi.
2. Ha az ember nem megy a gleccser tetejére akkor 30p alatt fel lehet jutni 3000m fölé faluból, azért ezt lassúnak nem nevezném. De valóban megéri gleccser tetejére menni és reggel sorok is lehetnek...
3. Tényleg mindenki a kéken jön le 4-kor, de covid előtt rosszabb volt, plusz kicsit mindig szélesítenek, kozmetikáznak nyomvonalon.
4. Nr1 freeride helyek között van, LeGrave-val.
5. Felvonók francia viszonylatban nagyon jók. Nem egy Tiroli full full extrás, ülés melegítős, interaktìv vmik, de aki sielni szeretne annak tökéletes.
6. Faluval szembe lévő hegy is megér egy misét, tömegiszonyosoknak tökéletes.
7. Ekkora szintkülönbséget és a magasságal jàró optimális hóviszonyokat kevés síhely tud.
8. Rossz idő, hóesés esetén a fák hiánya miatt elég szarok lehetnek látási viszonyok.
Előzmény: (k-balint 215161)
Feladó:  RossiFérfiHaladó síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2022.02.09. 13:23
(Üzenetazonosító: 215184)
Rossi Hozzászólások: 247
Regisztrált: 2004.12.16.
45 síterepet értékelt

Azért mi elég jót zúztunk egyszer 50cm szűzhóban :), az alsó szektorban a feketéken, illetve mellettük, valamint a Bellecombe szektor is nagyon élvezhető. Helyenként túlzónak érzem a kritikádat, bőven vannak a terepnek szerethető részei, a La Grave részről nem is beszélve. Nyilván az időjárás is erősen befolyásolja, milyen benyomást kelt a hely, nekem nem voltam rossz tapasztalataim, illetve nem több, mint máshol.
Előzmény: (k-balint 215161)
Feladó:  k-balintFérfiHaladó síelő
Dátum: 2022.02.08. 16:00
(Üzenetazonosító: 215161)
k-balint Hozzászólások: 21
Regisztrált: 2016.02.20.
10 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Csak egy napot töltöttünk Les 2 Alpes-on, tehát nyilván nem alakult ki atombiztos képen a terepről, de azért leírom, mit tapasztaltam.
Les 2 Alpes egész biztosan nagyon különleges síterep, de ez a szónak jó és rossz értelmében is így van. Ugyanis szokatlan a "formája", nem oldalirányba ágazik szét több hegyoldalon, mint a legtöbb francia pálya, hanem hosszanti irányba, nem véletlen, hogy az első nagy felvonó hosszú időn keresztül nem is felfelé megy, hanem vízszintesen távolodik a központtól. Aminek az is köszönhető, hogy alighanem itt van a világ legjobb gyakorlópályája, a legmagasabb, 3421 méteres csúcsról egészen a faluig tartó Jandri 5-4-3-2-1 kék pálya, amelyen megszakítás nélkül, kellemes lankákon 11 kilométert lehet csúszni.
De a terep hátrányai is ennek köszönhetőek. Például, hogy lényegében mindenki ezt az egy fő felvonót használja, így reggel több száz méteres sor áll itt. Vagy hogy a faluból visszajutni újra a csúcsra épp 60 perc (!!) felvonózásba kerül, csúszás nélkül (pontosabban a harmadik felvonó, a nagyon különleges, gleccser alatt közlekedő "metrókocsi" előtt kell egyetlen apró kanyart csúszni). És az is elég kellemetlen, hogy a faluba egyetlen egy kék pálya vezet vissza, ennélfogva délután MINDENKI ezen csúszik: mi még főszezon előtt voltunk, de délután háromkor már így is élvezhetetlenül sokan voltak az amúgy is élvezhetetlenné gyalult és buckásított kék szakaszon, de nem túlzok, ennyi embert egy pályán még soha életemben nem láttam, ráadásul a kék szín és az egyetlen lehetőség nélkül tudásszintre való tekintet nélkül, minden szakaszon a földön fekvőket és az óvodáscsoportokat kell kerülgetni.
A pályákról: mindenképp érdemes a hosszú felvonózás ellenére is felmenni a csúcsra, a gleccser tetejére a csodálatos panoráma miatt, és legalább egyszer érdemes innen nem a "fő" pályán, a Jandrin elindulni, hanem a Puy Salién, mert bár nagyon lankás, de végig gyönyörű róla a kilátás. És mielőtt nekifog az ember a hosszú csúszásnak, érdemes elcsúszni a Signal felvonóhoz is egy jó piros, majd kék pályán.
A csúcsról induló Signal 3 érthetetlen, miért piros, egy nagyon kellemes, kezdőknek is megfelelő kék pályáról van szó valójában. Az ellenkezője a helyzet viszont a Bellecombe 3-mal: bár kéknek van jelölve, olyan meredek, hogy bárhol máshol piros lenne, épp olyan, mint a Vallons du Diable 1, amely pont jó kihívás a középhaladóknak.
Ami viszont rettentően zavaró és több másik francia pálya ismeretében teljesen érthetetlen is, hogy mennyivel rosszabbul lehet itt tájékozódni, mint máshol. A legtöbb francia terepen jól bevált gyakorlat, hogy minden elágazásnál kint van, hogy melyik pálya milyen színű, mi a neve, melyik felvonóhoz vezet, sőt sokszor még az is, melyik pályarészhez tartozik. Ehhez képest itt mintha a táblák árával akartak volna spórolni, sokszor mindössze annyi van kiírva, melyik pályarész felé lehet továbbhaladni, sőt itt életemben legelőször az is megtörtént, hogy egy hosszú szakaszon úgy csúsztam le, hogy azóta se tudom, milyen színű pálya volt és mi volt a neve, mert sem egy tábla nem jelezte, de még a pálya szélén se volt egyetlen tájékoztató cölöp sem. És hogy a helyzet még rosszabb legyen, a térkép is kevésbé érthető, mint más pályákon, sokszor egy kék háttéren egyetlen apró kék nyilacskával jelölik azt is, hogy egyáltalán lefelé vagy felfelé megy az adott domboldal, és a kereszteződések is elnagyoltak, amíg ki nem alakul a helyismeret, nehéz eligazodni rajtuk.
Összességében: örülök, hogy kipróbáltam Les 2 Alpes-t, tényleg nagyszerű 11 km-t siklani megállás nélkül, de nem jönnék vissza ide egy teljes hétre.
Feladó:  admin2NőHaladó síelő
Dátum: 2022.01.28. 17:04
(Üzenetazonosító: 214871)
admin2 Hozzászólások: 441
Regisztrált: 2003.06.26.
BEMUTATKOZÁS

Friss képeket kaptunk a Snowattack-ről, ami jelenleg zajlik Les2Alpes síterepén:

https://sielok.hu/fotoalbum/snowatt...ack2022/galeria/

Videó is készül majd...
Feladó:  bbartosFérfiHaladó síelő
Dátum: 2022.01.27. 12:16
(Üzenetazonosító: 214833)
bbartos Hozzászólások: 6
Regisztrált: 2014.01.20.
16 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Sziasztok,
január 15-22-ig voltunk Les2Alpes-ban és legjobb síeléseim listáján bekerült az első 3 közé.
Röviden: szuper társaság, jó pályák, végig tökéletes napsütés, az elején sok hó később kicsit kopott, jó szállás és alig voltak, szinte nulla sorban állás.
Péntek este indulás busszal, másnap délután érkezés. Az út 19 óra volt, kötelező megállókkal, amelyek a lehető legpukkantabb benzinkutakon voltak. Vásárlás már nem fért bele, ami utólag nem volt probléma, mert Les2Alpes-ban rengeteg bolt van és szinte mindent lehet kapni (nekem a U Express jött be a legjobban). A busz egyébként teljesen rendben volt, a 19 órához képest is kényelmes, elegendő lábtérrel (185cm vagyok). A sofőrök nagyon kedvesek, segítőkészek.
Szállásunk a Diable felvonó tövében volt, felfelé 40 méter séta, lefelé ajtóig lehetett csúszni, ennél tökéletesebb lokációt elképzelni sem tudnék. Normál francia szállás, nem nagy, de négyen teljesen jól elfértünk benne, jól felszerelt, nem lelakott. Nappali, étkező, alap konyha egyben kihúzható franciaággyal, bejáratnál hálófülke emeletes ággyal, fürdő zuhannyal, külön wc.
A síterep nekem nagyon bejött, bár szerintem ez a hely nem a snowboard-osok kedvence. Volt botozás, sétálás rendesen. Azt azért fel nem foghatom, hogy lehet kékkel jelölni például a Bellecombe1-et, ami alig lejt és botozol rendesen, valamint a Super Venosc-t, ahol a kezdők az életükért küzdenek, főleg az alján.
Nagy kedvencem a Jandri 5-4-3 egyben és a Jandri 1- Diable, bár ez utóbbi délutánra jégfoltos lett, kicsit kikopott. Tetszett még a Signal 1 bár ez délelőtt végig árnyékban van, délutánra pedig kicsit leharcoltá válik, a Pierre Grosse 1 és a rövid Toura 3, 1,.
Covid: A buszon ajánlott volt a maszk, senki sem hordta. A szálláson senki sem nézte, a liftben illett felvenni. A sípályán csak reggel beolvasták az igazolást, de napközben semmi. A felvonókon elég volt a nyaksál is, a többség hordta, néhányan maszkot is vettünk, de ha nem volt hébe-hóba rászóltak az emberre. Hüttékben kellet valamilyen maszk.
Szívesen ajánlom, én biztos visszatérek még ide.
Feladó:  Eres
Dátum: 2021.12.19. 21:30
(Üzenetazonosító: 213446)
Eres Hozzászólások: 2
Regisztrált: 2021.02.05.

Sziasztok előreláthatólag 01.09.-től utaznánk nevezett síterepre. Érdeklődnék hogy van e kint síoktató kicsiny hazánkból.
Feladó:  morfologusFérfiKezdő síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2021.09.30. 00:02
(Üzenetazonosító: 212650)
morfologus Hozzászólások: 141
Regisztrált: 2012.11.12.

Maga a terep érdekel, miután már nincs közvetlen átjárás La Grave-ra, kocsival meg néhány 10 perc a különbség.
Feladó:  Zoltan Koleszar
Dátum: 2021.09.29. 22:40
(Üzenetazonosító: 212648)
Zoltan Koleszar Hozzászólások: 54
Regisztrált: 2017.10.11.

Les 2 tuloldalan ott van La Meije? A vilag egyik legnagyobb freeride paradicsoma (konkretan nincs palya csak felvono). Ugyanakkor Alpe egy nagyobb siterep talan tobb mehetoseggel ha csak kozvetlenul a terepet nezzuk.
Feladó:  morfologusFérfiKezdő síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2021.09.29. 19:19
(Üzenetazonosító: 212647)
morfologus Hozzászólások: 141
Regisztrált: 2012.11.12.

Alpe d'huez vagy les2alpes a nyerőbb (március közepére) freeride lehetőségeket tekintve?
Feladó:  RossiFérfiHaladó síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2020.04.03. 07:56
(Üzenetazonosító: 209130)
Rossi Hozzászólások: 247
Regisztrált: 2004.12.16.
45 síterepet értékelt

Az a nyári síterep, az a rész csak késő tavasszal, illetve nyáron üzemel, húzóliftek, snowpark, stb. Csatolom a pályatérképet, illetve ezen a videon 1:02-től láthatod azt a részt (ameddig megy még nyáron...).
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:

Érdeksség, hogy az 1:06-nál látható torony a gleccsermetró kiszállója; annyira olvad a gleccser, hogy a rámpákat elbontották és a torony aljában lehet kisétálni ezentúl.
Pályatérkép: https://communaute.ucpa.com/legacyf...s/online/uploads/2016/07/Les-pistes-de-ski-d%...
A légifotót én készítettem egy Toulouse-Budapest repülőúton, épp Alpe d'Huez és Les 2 Alpes között/felett repültünk át. Elnézést a gyenge képminőségért, ablakból így sikerült.
Előzmény: (Pz84 209124)
Les-pistes-de-ski-dete-du-glacier-des-2-Alpes-2016-e1470233938884.jpgDSC-0075.jpegmed-gallery-4068-2133-95194.jpg
Feladó:  Bata Attila | sielok.huFérfiHaladó síelő
Dátum: 2020.04.01. 15:52
(Üzenetazonosító: 209125)
Bata Attila | sielok.hu Hozzászólások: 2057
Regisztrált: 2007.02.14.
1 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

A fogaskerekű a föld alatt?
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
Előzmény: (Pz84 209124)
Feladó:  Pz84FérfiHaladó síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2020.04.01. 11:17
(Üzenetazonosító: 209124)
Pz84 Hozzászólások: 3
Regisztrált: 2018.11.21.
41 síterepet értékelt

Sziasztok!

Valaki tudja hogy a Jandri 5 gleccserpálya mellett, ha fentről nézzük balra levő területen, mik azok a "felvonó keretek" meg buckák? Nem jelöli a térkép. Ott freestyle park van versenyzőknek? Vagy azok csak spéci alkalmakkor üzemelő pályák?
Feladó:  KorisBalázsFérfiProfi síelőProfi snowboardos
Dátum: 2019.12.13. 08:13
(Üzenetazonosító: 206714)
KorisBalázs Hozzászólások: 9
Regisztrált: 2016.08.24.
20 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Sziasztok!

Eme remek helyen először 2014 februárjában voltunk barátaimmal.
A szállással nem tölteném a karaktereket. Legolcsóbbat néztük, ami kb gardrób méret volt, de meleg, melegvíz, pályaszállás.

Nagyon magasra fel lehet jutni, ezt mi ki is használtuk, amikor csak tudtuk. Hogy miért? Mert az alsó pályák elég zsúfoltak, kevés a freeride lehetőség, és délutánra rendszeresen kásásodott. Fent viszont ideális volt!
Igaz a feljutás, bár sok lift van, a központiaknál 20 perc sorbanállással indul a nap.
Nem is szabad lejönni amíg a ratrakkal le nem kergetnek!

Csodás szerda reggel úgy döntöttünk, hogy kimaxoljuk a pálya adottságokat.
Első felvonóval felmentünk a legtetejére, és onnan megállás nélkül 2200 métert ereszkedtünk.
Azon felül, hogy a lábunk majd leszakadt, a sebességmérő kiakadt, egy óriási élmény.
Imádom Eplényt is, de ott kb egész nap alatt annyit tudsz csúszni, mint itt egy menetben.
Minden tudásszint, és irányzat kényelmesen megtalálja itt a helyét. Elfér egy nagyobb freestyle park, egy zöldtől-feketéig pályák sokasága, és a freeride szerelmesei sem maradnak éhesek.

Ha nagyon kukacos lennék, akkor a fákat hiányolnám. Így viszont kezdő freeride versenyzőknek ideális, hiszen nem fogja a fát átölelni, és nem fog eltévedni sem, mert belátható az egész terep.
Csak ajánlani tudom!
2020 februárjában is kilátogatunk, de csak alap bázisnak szánjuk, mert La Grave lesz a cél, legalább 3x a héten. Sajnos oda nincs szállás, se busz.
Feladó:  PeverellFérfiKezdő síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2019.03.15. 09:38
(Üzenetazonosító: 205414)
Peverell Hozzászólások: 31
Regisztrált: 2010.12.26.
27 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Sziasztok!
Aki ma este indul Les 2 Alpes síterepére, és szeret pályán kívül csúszni, ne hagyja otthon a lavinazsákot!
Esett némi hó... 🌨❄☃
⛷🏂
Feladó:  BélapóFérfi
Dátum: 2019.02.08. 06:57
(Üzenetazonosító: 204556)
Bélapó Hozzászólások: 1305
Regisztrált: 2005.11.07.
82 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Gondolom, nem a Montganevre hágó volt lezárva, (azt nem szokták, legfeljebb rendőr áll és ellenőrzi a hóláncot) hanem a d'Aréne feletti. Egyszer mi is megszívtuk, Puy-ból mentünk át 1 napra les 2 Alpes-ra, délután lezárták a hágót, hazafelé kerülnük kellett. Hát nem értünk haza vacsorára.
Feladó:  salamoncsFérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.02.06. 17:02
(Üzenetazonosító: 204481)
salamoncs Hozzászólások: 21
Regisztrált: 2013.01.29.
10 síterepet értékelt

Az jó kis kör lehetett a Frejus felé...
Én eddig kb. 3x mentem a Montgenevre-en keresztül (egyszer pont Les 2 Alpes-ba), de szerencsére nem volt gond.
Tényleg nem rossz terep, ráadásul amikor voltunk, nagyon tavaszias idő volt, mindenütt máshol olvadt, kásás volt a hó, de itt nem. Olyan vakító napsütésre életemben nem emlékszem, ami nem volt 50-es naptejjel bekenve, pl. a fülcimpám alja, az vörösre égett :)
Feladó:  tihanyiandris
Dátum: 2019.02.06. 11:31
(Üzenetazonosító: 204466)
tihanyiandris Hozzászólások: 9
Regisztrált: 2014.11.30.

Szia!

Odafele rendben volt jan 26-án Briancon fele, de visszafele febr 2-án a hatalmas havazásnak köszönhetően lezárták a hágót és a Frejus volt az egyedüli megoldás. €46.9,- volt asszem'. Vagy busszal, vagy előre tervezni és repülővel kell menni. Amúgy a hely álom:)
Előzmény: (salamoncs 202970)
következőutolsó
laponként:
összesen 644
, rendezés:
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.