Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Les 2 Alpes
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
bbartos
6 élménybeszámolót írt
6
10 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Les 2 Alpes
2022.01.27. 12:16
Sziasztok,
január 15-22-ig voltunk Les2Alpes-ban és legjobb síeléseim listáján bekerült az első 3 közé.
Röviden: szuper társaság, jó pályák, végig tökéletes napsütés, az elején sok hó később kicsit kopott, jó szállás és alig voltak, szinte nulla sorban állás.
Péntek este indulás busszal, másnap délután érkezés. Az út 19 óra volt, kötelező megállókkal, amelyek a lehető legpukkantabb benzinkutakon voltak. Vásárlás már nem fért bele, ami utólag nem volt probléma, mert Les2Alpes-ban rengeteg bolt van és szinte mindent lehet kapni (nekem a U Express jött be a legjobban). A busz egyébként teljesen rendben volt, a 19 órához képest is kényelmes, elegendő lábtérrel (185cm vagyok). A sofőrök nagyon kedvesek, segítőkészek.
Szállásunk a Diable felvonó tövében volt, felfelé 40 méter séta, lefelé ajtóig lehetett csúszni, ennél tökéletesebb lokációt elképzelni sem tudnék. Normál francia szállás, nem nagy, de négyen teljesen jól elfértünk benne, jól felszerelt, nem lelakott. Nappali, étkező, alap konyha egyben kihúzható franciaággyal, bejáratnál hálófülke emeletes ággyal, fürdő zuhannyal, külön wc.
A síterep nekem nagyon bejött, bár szerintem ez a hely nem a snowboard-osok kedvence. Volt botozás, sétálás rendesen. Azt azért fel nem foghatom, hogy lehet kékkel jelölni például a Bellecombe1-et, ami alig lejt és botozol rendesen, valamint a Super Venosc-t, ahol a kezdők az életükért küzdenek, főleg az alján.
Nagy kedvencem a Jandri 5-4-3 egyben és a Jandri 1- Diable, bár ez utóbbi délutánra jégfoltos lett, kicsit kikopott. Tetszett még a Signal 1 bár ez délelőtt végig árnyékban van, délutánra pedig kicsit leharcoltá válik, a Pierre Grosse 1 és a rövid Toura 3, 1,.
Covid: A buszon ajánlott volt a maszk, senki sem hordta. A szálláson senki sem nézte, a liftben illett felvenni. A sípályán csak reggel beolvasták az igazolást, de napközben semmi. A felvonókon elég volt a nyaksál is, a többség hordta, néhányan maszkot is vettünk, de ha nem volt hébe-hóba rászóltak az emberre. Hüttékben kellet valamilyen maszk.
Szívesen ajánlom, én biztos visszatérek még ide.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.