Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovéniába visszatért a tél, Maribor kinyit a hétvégére

2024.04.25. Bata Attila

Továbbra is megbízhatóan szállítja a meglepetéseket a szeszélyes április. Ezúttal Szlovéniában döntöttek a frissen érkezett havazás után, hogy ismét beindítják a lifteket. Ezúttal Maribor-Pohorje várja a síelőket, akik elmondhatják, hogy április utolsó hétvégéjén is tudtak a helyi pályán síelni.
Maribor-Pohorje tegnap
Maribor-Pohorje tegnap
Az elmúlt napokban egy nagyobb havazás érkezett Szlovéniába. A magasabb hegyekben 50-60 centiméter hullott, nagyjából két nap alatt. A települések magasságában is havazott, számos helyről jelentettek 20-40 centiméter havat, több esetben azzal a megjegyzéssel, hogy egész télen nem láttak ennyi havat a környéken.

A Mariborhoz közeli Pohorje kapott az alkalmon, és már meghirdette a szombati síelést. Amennyiben az időjárás és a hóviszonyok engedik, vasárnap is nyitva tartanak. A napijegyeket 10 euróban határozták meg. A helyi szezonbérletek is érvényesek, vagyis a tavalyi még használható, a jövő szezoni pedig már használható. Az üzemeltetők tájékoztatása szerint közel 50 cm hó hullott az Areh részen, és a Ruska négyszemélyes felvonó szállítja a síelőket.
Vogel, webkamera
Vogel, webkamera
Szlovéniában a síszezon közel két hete ért véget, amikor Vogel bezárta a kapuit. Vogel (1535 m) is kapott 53 cm havat az elmúlt napokban, tegnap reggel 88 centimétert mértek, de innen nem érkezett hír esetleges nyitásról.

Kanin, Szlovénia legmagasabban fekvő síterepe, sajnos az egész szezonban zárva tartott műszaki okok miatt. Itt most is három méternél vastagabb (308 cm) a természetes hó vastagsága 2260 méteres magasságban.
Logarska Dolina, kb. 1100 méteren, 53 cm hó (Kép: Martina Poličnik)
Logarska Dolina, kb. 1100 méteren, 53 cm hó (Kép: Martina Poličnik)
KOMMENTEK
Garajc | 2024.04.26. 02:40
A sípálya reggel 8-tól délután 15 óráig lesz nyitva. Az arehi játszótéren szánkózóhely is lesz. Ha a körülmények megengedik, április 28-án, vasárnap is lehet síelni, erről majd még később tájékoztatnak.

Mivel a Bellevue és az Areh közötti buszjárat nem fog közlekedni, ezért Mariborból Areh a gondolán keresztül nem megközelíthető, azaz csak kocsival lehet eljutni Arehba!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Bolfenk csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Bolfenk szállodai szobákat kínál többféle méretben a maribori kiskabinos lifttől 300-500 méterre. A központi épületben medence és szaunavilág található, valamint az éttermében lehetőség van reggelis/félpanziós ellátásra is.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Vilaraj
Felújított alpesi stílusú apartmanok és szobák az erdő szélén, csendes helyen, csodás kilátással a Dráva-völgyre, a maribori sífelvonótól 7,7 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Forest Apartments Videc csillagcsillagcsillag
Újszerű, 3 csillagos apartmanok a maribori kiskabinos lift felső állomása közelében, 300-500 méterre a sípályáktól. A vendégek kedvezményesen használhatják a szomszédos Bolfenk WellNest Centrum szolgáltatásait!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.