Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Támad a tél! Április végi síelés Toszkánában?

2024.04.22. Bata Attila

Ahogy mondani szokták, az április végi havazás nem szokatlan, de azért nem is megszokott dolog. Különösen mostanában, amikor az előző hetekben melegrekordok dőltek meg, és most olyan helyeken is havazik, ahol az idei szezon nem kényeztett el bennünket sok hóval, mint pl. Toszkánában.
Sant
Sant'Annapelago, Appennino Modenese (Kép: Centro Meteo Emilia-Romagna)
Olaszországban általában az Olasz-Alpok síterepeire gondolunk először, azonban az Appenninekben is létezik síélet. Igaz az idén itt nem hullott túl sok hó, de most mintha valamit pótolni szeretne az időjárás. A hegység településein kedd reggelre kb. 700 méter felett már összefüggő rétegben megmaradt a friss hó. A felső részeken pedig már fél méter körül jár az elmúlt órákban lehullott hó mennyisége.
Abetone. Síelés április 25-től?
A toszkánai Abetone településen (1388 m) ma délutánig 31 cm, a hegyekben pedig 50 cm hó hullott. Itt síterep is található, amely idén hóhiánnyal küzdött. Az elmúlt hetekben a toszkán fürdőhelyek már népszerűbbek voltak, mint a hegyek, így a síterepen is elpakoltak mindent, úgy gondolták decemberig nem lesz itt síelés. A mostani havazás valószínűleg változtat ezen.
Abetone webkamera ma reggel
Abetone webkamera ma reggel
A síterep vezetősége szerdán dönt, hogy megnyitják-e a pályákat. Ahogy a riportban is elhangzik, ebben a régióban már májusi síelésre is akad példa, igaz nem ilyen hószegény szezon végén. A településen jelenleg is havazik, az előrejelzések holnapra is havazást jósolnak. Ennek tudatában és egyéb turisztikai szempontok mérlegelésével döntenek az újranyitásról. Mivel „hosszú hétvége” következik, a tervek szerint csütörtöktől szerdáig (május 1-i ünnepnap) nyitnák meg a pályákat. Ha mégsem sikerül beindítani a „teljes üzemmódot”, egy síliftet akkor is elindítanak az április végi síelők kedvéért.
Stubai-gleccser, ma reggel
Stubai-gleccser, ma reggel
A mediterrán ciklon nemcsak Olaszországba, hanem Szlovéniába és Ausztriába is havazást hoz a következő napokban. Ausztriában a Stubai-gleccseren ma reggelre 40 cm hó hullott. Itt a következő napokban főleg Karintiában várható havazás, a hegyekben további 15-40 cm hullhat. Az alacsonyabb részekre is leér a havazás, Klagenfurt és Villach településeken néhány centiméter hó várható, a helyi utakon vagy az A2-es autópályán jól jöhet még a le nem cserélt téli gumi.

Frissítés (04.24.)

Abetone kinyit csütörtöktől, egy lifttel és két pályával. Kölcsönző, síiskola, büfé és hütte üzemel. Tervezett zárás: április 28. Az üzemeltetés az időjárás függvényében változhat.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Alphotel Innsbruck csillagcsillagcsillagcsillag
Modern szálloda Innsbruck külterületén, a Nordkette fogaskerekű megállótól 3,5 km-re. Panoráma-wellness-szauna részleg a szálloda legfelső emeletén!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Grauer Bär csillagcsillagcsillagcsillag
Az Innsbruck központjában lévő Hotel Grauer Bär 196 felújított szobával várja vendégeit karnyújtásnyira az óvárostól. A környékbeli sípályákra a szálloda előtt megálló síbusszal juthatunk el, a Nordpark síterephez vezető fogaskerekű vasút pedig 200 m-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Sporthotel Cristall csillagcsillagcsillagcsillag
A magyar alkalmazottakkal üzemelő szálloda a Stubai-völgyben, Fulpmesben található, 1,5 km-re Schlick 2000-től, a gleccser pályáitól pedig 23 km-re. Kétágyas szobák, családi apartman és hatalmas lakosztály várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.