Maribor - Pohorje Szlovénia

Síterep adatok
Magasság
328 - 1327 m
Szintkülönbség
999 m
Sípályák hossza
41,5 km
Liftek száma
16
10
5
1
23,5 km
13 km
5 km
Síszezon időszaka: 2022.11.25. – 2023.03.31.
A síterep nyitva van. 3 km pálya és 6 lift üzemel. Részletek
Budapest: 347 km, 3 óra 20 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 43 EUR    Gyerek napijegy: 25 EUR
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
-3°C
-1°C
-1°C
-1°C
-1°C
-1°C
Hójelentés
Hóréteg
20 - 50 cm
Lift üzemben
6/16
Pálya üzemben
3 km
Utolsó havazás
2022.11.24.

Maribor - Pohorje - kapcsolódó információk

Maribor - Pohorje - fotók a síterepről
Nézd meg a képeket Töltsd fel te is képeidet!
A síterep bemutatása
A Magyarországhoz legközelebb eső szlovén sícentrum a Pohorje hegységben, Maribor - Szlovénia második legnagyobb városa - felett található. Legmagasabb pontja az 1327 méteres Zigarto csúcs. A pályarendszer két fő részre tagolódik: a keleti (Maribor felől nézve bal kézre eső) "Bolfenk" és a nyugati (jobb oldali) "Areh" - közöttük javarészt csákányos liftekkel és kék jelzésű erdei lejtőkön csúszva lehetséges az átjutás, vagy a rendszeres időközönként közlekedő síbusszal (menetideje kb. 15 perc).

A maribori síterület szintkülönbsége kb. ezer méter. A völgyből egy modern kiskabinos felvonó szállítja fel utasait a pályarendszerhez. Összesen 41,5 km pálya és 16 sílift tartozik hozzá, melyek óránként 18 000 sízőt és snowboardost képesek szállítani. Érdekessége az 5 km-es, 700 méter szintkülönbségű éjszakai pálya, amely Európa leghosszabb villanyfényes sípályája, amely kedvező időjárási körülmények között szerdától-szombatig üzemel!

Tipp: amennyiben egyből az "Areh" oldalon szeretnénk síelni, érdemes Ruse település felől megközelíteni a "Pisker" ülőlift alsó állomásának parkolóját, melyet egy kanyargós hegyi úton keresztül lehet megközelíteni.

Minden év januárjában itt rendezik meg a FIS egy-egy futamát. A lejtők jelentős része hóágyúzott, amik 100 napon keresztül garantálják Maribor lejtőin a biztos havat, az alacsony tengerszint-feletti magasság ellenére is!

Maribor Magyarországról végig gyorsforgalmi úton közelíthető meg: a határig az M7, majd az M70-es úton kell haladni (Budapesttől kb. 250 km a magyar autópálya-szakasz). A határon átlépve Lendván keresztül 70 km-en át 110 km-es sebességhatárú gyorsforgalmi úton utazhatunk egészen Mariborig.

Maribor egyik nagy előnye, hogy síelés után nem áll meg az élet, tekintve, hogy egy 110 ezer fős városról beszélünk: síelés után érdemes egy sétára ellátogatni a belvárosba, vagy beülni egy étterembe, vagy vinotékába. Az éjszakai élet kedvelői pedig péntek és szombat esténként garantáltan találnak nyüzsgő bárokat és szórakozóhelyeket!
Olvasd tovább
Szállások
Összesen 5 db szállás
Apartman (2) 
Ifjúsági/Sportszállás (1) 
Hotel*** (1) 
Hotel**** (4) 
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.