Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovénia
Maribor - Pohorje
Hozzáadás a kedvencekhez
SÍTEREP ADATOK
Magasság 328 - 1327 m
Szintkülönbség 999 m
Sípályák hossza 35 km
Liftek száma 14
20 km
12 km
3 km
Húzólift
7
Ülőlift
6
Kiskabinos lift
1
Budapest: 346 km, 3 óra 25 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 43 EURGyerek napijegy: 25 EUR
Régióbérletek: Pohorje, Ski Slovenia
Értékelés:
3.7 (337)
Értékelők listája ›
INFORMÁCIÓK
BEMUTATÁS
A Magyarországhoz legközelebb eső szlovén sícentrum a Pohorje hegységben, Maribor - Szlovénia második legnagyobb városa - felett található. Legmagasabb pontja az 1327 méteres Zigarto csúcs. A pályarendszer két fő részre tagolódik: a keleti (Maribor felől nézve bal kézre eső) "Bolfenk" és a nyugati (jobb oldali) "Areh" - közöttük javarészt csákányos liftekkel és kék jelzésű erdei lejtőkön csúszva lehetséges az átjutás, vagy a rendszeres időközönként közlekedő síbusszal (menetideje kb. 15 perc).

A 2023/24-es szezonra évek óta nem látott, jelentős fejlesztés történt a síterep életében! Areh oldalon egy új, 4 személyes ülőlift kezdte meg a működését, ezzel felgyorsult a síterep két oldalának az összeköttetése. Bolfenken pedig a kis kabinos lift egy középső állomást kapott, így a hóban szegényebb időszakokban (amikor a völgyig már nem lehet lesíelni) itt is be tudnak szállni a síelők. Ezeken felül egy új időmérő pálya, valamint gyerekpark is létesült.

A maribori síterület szintkülönbsége kb. ezer méter. A völgyből egy modern kiskabinos felvonó szállítja fel utasait a pályarendszerhez. Összesen 41,5 km pálya és 16 sílift tartozik hozzá, melyek óránként 18 000 sízőt és snowboardost képesek szállítani. Érdekessége az 5 km-es, 700 méter szintkülönbségű éjszakai pálya, amely Európa leghosszabb villanyfényes sípályája, amely kedvező időjárási körülmények között szerdától-szombatig üzemel!

Tipp: amennyiben egyből az "Areh" oldalon szeretnénk síelni, érdemes Ruse település felől megközelíteni a "Pisker" ülőlift alsó állomásának parkolóját, melyet egy kanyargós hegyi úton keresztül lehet megközelíteni.

Minden év januárjában itt rendezik meg a FIS egy-egy futamát. A lejtők jelentős része hóágyúzott, amik 100 napon keresztül garantálják Maribor lejtőin a biztos havat, az alacsony tengerszint-feletti magasság ellenére is!

Maribor Magyarországról végig gyorsforgalmi úton közelíthető meg: a határig az M7, majd az M70-es úton kell haladni (Budapesttől kb. 250 km a magyar autópálya-szakasz). A határon átlépve Lendván keresztül 70 km-en át 110 km-es sebességhatárú gyorsforgalmi úton utazhatunk egészen Mariborig.

Maribor egyik nagy előnye, hogy síelés után nem áll meg az élet, tekintve, hogy egy 110 ezer fős városról beszélünk: síelés után érdemes egy sétára ellátogatni a belvárosba, vagy beülni egy étterembe, vagy vinotékába. Az éjszakai élet kedvelői pedig péntek és szombat esténként garantáltan találnak nyüzsgő bárokat és szórakozóhelyeket!
Olvasd tovább
IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS
Ma
13°C
28°C
Holnap
18°C
22°C
Holnapután
15°C
28°C
7 napos előrejelzés
HÓJELENTÉS
A síterep nem szolgáltat hóadatokat.
SZÁLLÁSOK
Összesen 8 db szállás
Apartman (3) 
Ifjúsági/Sportszállás (1) 
Hotel*** (2) 
Hotel**** (3) 
Magánszállás (1) 
FOTÓK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.