Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fehér Mámor: őrült síverseny lesz idén is St. Antonban

2024.04.02. sielok.hu

2024. április 20-án délután St. Anton am Arlbergen egy őrült hajsza veszi kezdetét. A Fehér Mámor, németül der Weisse Rausch napja ez, a híres síversenyé, ahol összesen 555 síelő és snowboardos indul meg a tömeges rajthoz, a Vallugagrathoz. Lesiklás, felfelé gyaloglás, akadálypálya - rendesen meg kell küzdeni a cél eléréséhez.
Der Weisse Rausch - St. Anton am Arlberg
Különleges hangulata van az eseménynek: St. Anton pályáin feltűnően sok a versenymezt viselő síelő, és sok vicces sztorit hallhatunk a felvonókon az előző évek futamairól.

A népszerű Fehér Mámor síverseny minden évben téli sportolók ezreit vonzza St. Anton am Arlberg síterepére. Alapvetően bárki részt vehet a versenyen, de azért sokan tudják: ez a verseny nem mindenkinek szól. Már a rajtvonalnál elfoglalt pozíció döntő másodperceket jelenthet. A kezeletlen, buckás pálya eleve gyakorlott sítudást és ügyességet igényel. Ahogy az alábbi videóban is láthatjuk, a verseny első szakasza lesiklással kezdődik, a későbbiekben az emelkedőket lecsatolva, gyalogosan kell leküzdeni, a végső hajrában pedig egy kis nehezítés is vár, egy akadálypályát legyőzve érhetik el a célt a versenyzők.

A 2023-as Fehér Mámor hivatalos összefoglaló videója
A rekordidőt az egész versenytávon Mathias Gorbach tartja (2017) 7 perc 9 másodperccel. A 11-18 perc még igen jó átlagnak számít, a fő motiváció mégis, beérni a célba.
555 induló 5 kategóriában
555 induló 5 kategóriában
A versenytáv összesen 9 km, a versenynek azonban van egy 1,25 km-es „mini” változata is a fiatalabb harcosoknak (11-16 éves kor között), a „Mini Weisser Rausch".

Nevezési díj: 84 €, ami tartalmaz egy „finisher” ajándékot és a Pasta Partyt (a síbérletet az ár nem tartalmazza!).

Útvonal: Valluga (2.809 m) - Valfagehrjoch - Ulmerhütte - Moos - St. Anton, összesen 9 km.
A 2024-es Fehér Mámor útvonala
A 2024-es Fehér Mámor útvonala
Nevezési csoportok: alpesi sí, snowboard, telemark, snowblade (100 cm-ig), monosí.

Díjazás: az 1.900 € összértékű nyeremények az egyes nevezési csoportok győztesei között kerülnek elosztásra, serleget az első három helyezett kap minden csoportban.
Az emelkedőket lecsatolva, gyalogosan kell leküzdeni
Az emelkedőket lecsatolva, gyalogosan kell leküzdeni
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.