Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Fehér Mámor: őrült síverseny St. Antonban

2019.04.12. | Szerző: sielok.hu
2019. április 21-én délután St. Anton am Arlbergen egy őrült hajsza veszi kezdetét. A Fehér Mámor, németül der Weisse Rausch napja ez, a híres síversenyé, ahol összesen 555 síelő, snowboardos és telemarkos indul meg a tömeges rajthoz, a Vallugagrathoz. Lesiklás, felfelé gyaloglás, akadálypálya - rendesen meg kell küzdeni a cél eléréséhez.
Már napközben érezni a verseny különleges hangulatát: St. Anton síterepén feltűnően sok a versenymezt viselő síelő a pályákon, és sok vicces sztorit hallhatunk a felvonókon az előző évek futamairól.

A népszerű Fehér Mámor síverseny minden évben téli sportolók ezreit vonzza St. Anton am Arlberg síterepére (a pályák egyébként 2019. április 28-ig nyitva tartanak). Alapvetően bárki részt vehet a versenyen, de azért sokan tudják: ez a verseny nem mindenkinek szól. Már a rajtvonalnál elfoglalt pozíció döntő másodperceket jelenthet. A kezeletlen, buckás pálya eleve gyakorlott sítudást és ügyességet igényel. Ahogy az alábbi videóban is láthatjuk, a verseny első szakasza lesiklással kezdődik, a későbbiekben az emelkedőket lecsatolva, gyalogosan kell leküzdeni, a végső hajrában pedig egy kis nehezítés is vár, egy akadálypályát legyőzve érhetik el a célt a versenyzők.

A 2018-as Fehér Mámor hivatalos összefoglaló videója
A rekordidőt az egész versenytávon Paul Schwarzacher tartja (2011) 8 perc 14 másodperccel. A 11-18 perc még igen jó átlagnak számít, a fő motiváció mégis, beérni a célba.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A versenytáv összesen 9 km, a versenynek azonban van egy 1,25 km-es „mini” változata is a fiatalabb harcosoknak (11-16 éves kor között), a „Mini Weisser Rausch".

Nevezési díj: 48 €, ami tartalmaz egy „finisher” ajándékot és a Pasta Partyt (a síbérletet az ár nem tartalmazza!).

Útvonal: Valluga (2.809 m) - Valfagehrjoch - Ulmerhütte - Moos - St. Anton, összesen 9 km.
Nevezési csoportok: alpesi sí, snowboard, telemark, snowblade (100 cm-ig), monosí.

Díjazás: az 1.900 € összértékű nyeremények az egyes nevezési csoportok győztesei között kerülnek elosztásra, serleget az első három helyezett kap minden csoportban.
Részletes információk a 2019-es Fehér Mámorról
2019.04.15. 08:11:26 pszabo
:)
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »