Menü ≡

  Ski Arlberg - St. Anton - Lech - Zürs - Warth Ausztria

Síterep adatok
Magasság
1300 - 2811 m
Szintkülönbség
1511 m
Sípályák hossza
303 km
Liftek száma
88
28
44
1
10
5
130 km
122 km
51 km
Síszezon időszaka: 2021.12.03. – 2022.04.24.
A síterep jelenleg zárva van, a sípályák nem üzemelnek.
Budapest: 832 km, 8 óra 24 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 61 €    Gyerek napijegy: 36.50 €
Régióbérlet: Ski Arlberg
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
4°C
10°C
4°C
10°C
7°C
14°C
Hójelentés
A síterep jelenleg nem üzemel, ezért nem szolgáltat hóadatokat.
A síterep bemutatása
A 2016/17-es szezontól két síterep egyesülésével jött létre a Ski Arlberg síparadicsom, mely ezzel Ausztria legnagyobb összefüggő pályarendszere lett. Az alábbi terepeket foglalja magába:
  • St. Anton
  • St. Christoph
  • Stuben
  • Lech
  • Zürs
  • Warth
  • Schröcken
Arlberg egyike Európa legszebb télisport régiójának, St. Anton pedig egy igazi gyöngyszem, nem véletlenül tagja a Best of the Alps szövetségnek. 88 felvonó szolgálja ki az összesen 303 km-nyi pályarendszert, melyek közt megtaláljuk a kényelmes családi lesiklópályákat, carvingosoknak az ún. Cyber Area-t, jól kiépített funparkokat, kihívást jelentő meredek lejtőket, vagy éppen a magashegységi útvonalakat.

Ezenfelül a mélyhó kedvelőit 180 km hosszúságban várják a különböző nehézségfokozatú, szűz hóval fedett útvonalak. Sízők számára elkülönített versenypályák állnak rendelkezésre, ahol kipróbálhatjuk, mit is tudunk. Snowboardosok számára két funpark is található a sírégióban. A half pipe-on, különféle ugratókon és korlátokon kívül a rendli funpark egy ún. washboardot, azaz mosódeszkát is kínál az idelátogatók számára (több ugrató van közvetlenül egymás után). Fekvéséből adódóan (felső részei 2800 m körül vannak) és a modern hóágyúrendszernek köszönhetően rendkívül hóbiztos; a síszezon novembertől május elejéig tart.

Lech Zürs és Warth-Schröcken síterepeit már a 2013/2014-es szezonra összekötötték, mellyel a Voralbergi régió legnagyobb síterepe jött létre.

Warth oldaláról három helyről szállhatunk be; a Hochtannberg hágótól induló Saloberjettel és a Warthról a magasba induló Jägeralp és Steffisalp Expressekkel. Ezen felvonók között ingyenes síbuszok közlekednek. Érdekességéhez tartozik, hogy bár vannak húzóliftek, de mivel ezek nem központi felvonók és nincs összekötőszerepük, így ezek használata nélkül is besízhetjük ezt az oldalt. A pályák közül különösen ajánlott a Stapf mélyhavas lejtője, amely a Hochalpétól a Jägeralpbahn felvonóig, vagyis egészen a völgyig vezet. A modern székes felvonók jelentős része buborékkal van ellátva, így rossz idő esetén is komfortosan utazhatunk a lifteken.

A már korábban említett Stapf mellett álomszép szűzhóval fedett lejtők vannak a Sonnenjet-Auenfeld és a négyszékes Sonnencruiser felvonók mellett. Kezdőknek minden bizonnyal a Falken duplaszékes melletti könnyű lejtő fog örömöt szerezni.

A gyermekek számára is több speciális ajánlat van, illetve számtalan gyakorlólift áll a rendelkezésükre. Egy jól sikerült nap után pedig érdemes betérni a Hochtannberg hágónál az S1-be, vagy Schröcken valamelyik Schirmbarba.

A Steffisalp-Express mellett ingyenesen kipróbálhatók a lavinák esetén használatos jeladó készülékek. Igény esetén lavina-tanfolyamot is szerveznek.

A helyiek nagyon odafigyelnek arra, hogy a környezetet ne érje kár, így pl. Oberlech település teljes mértékben autómentes övezetnek számít, sőt itt a házakat, épületeket (beleértve a szállásokat is) biomasszával fűtik. Leghosszabb pálya a St. Anton-Valluga 10,5 km-en keresztül kanyarog a völgy felé. Pályatippek, lejtők amiket hiba lenne kihagyni: Schindlergrat-Ulmer Hütte-Valfagehr (St. Anton) és Der Weiße Ring (Lech-Zürs) és a Schlegelkopf lejtői, melyek helyenként 300 m (!) szélesek.

A hatalmas pályarendszer Európa egyik leghóbiztosabb síterepe is egyben. A szezon decemberben kezdődik és egészen április végéig eltart.

A síterep az Arlberg régió része, ahol több mint 300 km pálya és több mint 90 felvonó várja a sportolókat. A régió több évben is elnyerte a TOP SKIRESORT címet, és Arlberg bekerült az Alpok 12 legpatinásabb üdülőhelyét tömörítő Best of the Alps szövetségbe is. Sokan mondják, hogy Arlbergbe egyszer el kell menni, de ne felejtsük, hogy ez Ausztria legdrágább téli üdülőhelye, így ne lepődjünk meg azon, ha egy hüttébe étkezve a spagettiért szemrebbenés nélkül 11 eurót is elkérnek.

A "Der Weiße Ring" 50. jubileuma alkalmából a 2005/2006-os szezonban rendezték az első Weiße Ring - versenyt, a világ leghosszabb, és a maga nevében egyedülálló síversenyét. A pálya 22 km hosszú, 5.500 méter szintkülönbséggel, Rüfikopf-ból indul és Lech Zürs körül fut a Madloch csúcsot is érintve. A rekordot Patrick Ortlieb tartja 44:35:07 perces idővel. A versenyt azóta is minden év januárjában megrendezik.

A nagyvilági légkör ellenére Lech megőrizte falusi karakterét. Az ember és a természet közötti sajátos kapcsolatot a Lech körül található több mint 350 kilométernyi jelzett túraútvonal segítségével ismerhetik meg a túrázók. A vonzó ajánlatok minden sportoló szívét megdobogtatják. Ideális feltételeket kínál a túrázáshoz, sziklamászáshoz, futáshoz, nordic walkinghoz vagy a könnyed sétához is. A semmittevéstől az extrém sportokig terjed a kikapcsolódási lehetőségek színes választéka, így Lechben minden adott a testi, lelki és szellemi felfrissüléshez.

Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »