Ski Arlberg - St. Anton - Lech - Zürs - Warth témájú cikkeink

Újabb világkupa versenyt töröltek az időjárás miatt

2022.11.06. Bata Attila
Nem indul jól az idei versenyszezon a síelők világkupájában. A mai helyszíni szemle után világossá vált, hogy az ausztriai Lech/Zürs síterepén sem lehet megrendezni a november 12-13-ra tervezett versenyeket. Eddig nyolc versenyből hetet nem tudtak megrendezni…

November első havazása az Alpokban

2022.11.06. Bata Attila
Túl vagyunk az első novemberi havazáson az Alpokban. November első napjai szokatlanul enyhe időjárást hoztak, majd hétvégére betört a hideg és a csapadék, azonban a jövő héttől sajnos egy ideig elbúcsúzhatunk a lentihez hasonló látványtól.

Befehéredett Ausztria: van, ahol fél méter hó esett

2022.09.18. Stánicz Balázs
Valósággal berobbant a tél a hétvégén az osztrák hegyekbe, a gleccserek mellett az alacsonyabb hegyek is befehéredtek. A hóhatár helyenként 1000 méterig süllyedt, így a magasabb hegyi utakon csak téli gumival, hólánccal lehetett közlekedni.

Három év szünet után visszatér a legendás síverseny

2022.04.20. síelők.hu
Szombaton újra megrendezik a Weisse Rausch (Fehér Mámor) nevű különleges versenyt St. Anton síterepén, immár 23. alkalommal. Az előzőt még 2019-ben rendezték, a járványhelyzet miatt a tavalyi és a tavalyelőtti rendezvény elmaradt.

Nem szűnik meg a helikopteres síelés Ausztriában

2022.03.09. Bata Attila
Ausztriában csak egy tartományban engedélyezik a helikopteres síelést (helisí), egyedül Vorarlbergben lehet a tömegtől távoli hegyek érintetlen hómezőit helikopterrel megközelíteni. A túrákat szervező vállalkozás engedélye idén lejár, sokan azt várták, hogy nem kapják meg a hosszabbítást.

Tökéletes időjárással indul a síszünet Ausztriában

2022.02.04. Bata Attila
Ausztriában hétvégén megkezdődik a háromhetes síszüneti időszak. Az első héten Bécs és Alsó-Ausztria iskolásai lepik majd el a síterepeket, természetesen nemcsak a lakhelyükhöz közeli, hanem a nyugatabbra található osztrák pályákat is.

Svindal megismételte az ikonikus ugrást a hófalak között

2021.09.23. Bata Attila
Közel 60 évvel ezelőtt készült egy fénykép, amely akkor bejárta a világot. Egy síelő ugrik át az országút hatalmas hófalai között, alatta pedig a kor egyik ismert autója. A már visszavonult norvég klasszis ugyanerre az ugrásra vállalkozott.

Melyik osztrák síterepen lesz legdrágább idén a napijegy?

2021.09.12. Bata Attila
Természetesen idén is folytatódik a síbérletek drágulása. Átlagosan 4-5%-kal kérnek többet a napijegyekért, mint tavaly. Idén újabb lélektani határt lép át több osztrák síterep, néhány helyen már 60 eurónál többet is elkérnek egy napijegyért.

"Különleges nézők" a hétvégi világkupa versenyeken

2021.01.06. Bata Attila
Ha helyszíni szurkolókat nem is láthatunk, de nézők nélkül nem maradnak a hétvégi osztrák alpesi világkupa verseny női versenyzői. Egy jópofa ötlet a szervezőktől és a helyi gyerekektől. Az utóbbiak számos hóembert építettek, akik a célegyenes tribünjén várják a versenyzőket.

Hóhiány miatt halasztják az osztrák világkupa futamot

2020.11.05. Bata Attila
A mostanában megszokott forgatókönyvvel ellentétben most nem a koronavírus okoz gondot a nemzetközi síelésnek, hanem a hóhiány. Az ausztriai Lech-Zürs síterepén november közepére tervezett versenyeket két héttel elhalasztották.

h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.