Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Semmering - Stuhleck topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
G.A.x
17 élménybeszámolót írt
17
13 éve tag
2011.03.17. 21:39
Abban biztos vagyok, hogy mutatóban biztos van valahol 70cm. De ha az m1 időjárásjelentéstől kezdve, minden helyen azt látni, hogy "stuhleck 55-70cm" (kötőjellel), annak azt kellene jelentenie, hogy a "sípályáinkon minimum 55cm havat talál az ember, de van ahol 70-et". Az a hó ami a múlt héten esett +15cm, a pálya melletti fenyvesben mutatóban sem látszott. Érthető, meleg van, elolvadt. De abban is biztos vagyok, hogy a 4napos ünnep alatt centikkel fogyott a pályák vastagsága. Például a minilift pálya aljában bokáig állt a hólé. Itt nehéz lenne azt állítani, hogy nemhogy fogyott, de vastagabb lett a hóréteg 1 hét alatt a +15-19fokban.
Igazából nem akarok senkit megbántani azzal, hogy mennyi a tényleges hóvastagság, hogy tényleg lehet-e valahol 70cm, de az biztos, hogy önmagában a hójelentések cm közlései nem elegendőek ahhoz, hogy az ember ne csalódjon a pályák állapotában, hogy nyugodt szívvel bevállaljon egy 1napos utat, vagy hétvégét. És itt csak az olvadt/nem olvadt állapotról beszélek és nem a buckákról.
Valójában 15én egy utolsó nagyot sieltünk, ennek is örülni kell. Örültem, hogy 14x kijutottam idén, jövőre új hó fog esni.
Előzmény: (Stani 115352)
Stani
5451 élménybeszámolót írt
5451
Admin
2011.03.17. 10:18
Hidd el, tudnának mutatni olyan helyet, ahol van annyi :)

Egyik sípályán sem állandó a hóréteg vastagsága, ez függ a magasságtól, dőlésszögtől, alapzattól, lejtő fekvésétől.

Nyilván ilyen magasságban és az adott hőmérsékletek mellett előfordulhatnak, hogy egyes részeken "átüt" a föld/fű.

Most azért már hidegebb van, a völgyben plusz 5 fok , holnaptól havat mondanak. Meglátjuk...
mindenholottvagyok
11 élménybeszámolót írt
11
14 éve tag
2011.03.16. 20:58
Mi 15.-én voltunk kint.
A hó állapota siralmas, délelőtt 11-re a pályák KO-k.
Viszont sütött a nap és kevesen voltak.

Az viszont meglepett hogy a sípálya osztrák honlapján (is) szemrebbenés nélkül hazudnak a hó vastagságáról. Volt ahol 5 cm hó sem volt, nem hogy 30-70 cm!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.