Előzmény és válaszok a Eplény Síaréna topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
Síaréna Vibe Park
736 élménybeszámolót írt
736
12 éve tag
2013.12.16. 17:03
Kedves 4.0!

Fontos a véleményed, és fontos vendég vagy a számunkra.
Sajnáljuk, hogy kellemetlenül érezted magad a hóágyúzás miatt. Nem szeretnénk, hogy ez az eset meggátoljon abban, hogy elgyere hozzánk a továbbiakban. Engedd meg, hogy kárpótoljunk egy napi jeggyel! Kérünk küldd el postacímedet privát üzenetben! Postázunk a részedre egy napi belépőt.

Az időjárási körülmények miatt jelenleg csak a technikai hóra támaszkodhatunk. Nem akartunk kellemetlenségeket okozni senkinek, de muszáj minden alkalmat megragadnunk a hógyártásra. Aznap zárás előtt már megfelelő volt a hőmérséklet, ezért elindítottuk az ágyúkat.

Mostanában a beígért mínuszok gyakran késtek, és gyakran alulmúlták az előrejelzések alapján támasztott elvárásainkat. Továbbra is ágyúzunk amikor lehet, és igyekszünk ezt nyitvatartási időn kívül tenni, de ha a szükség úgy hozza ágyúzunk nyitvatartási időn belül is. Mindezt csak is indokolt esetben tesszük majd és igyekszünk úgy, hogy a lehető legkevésbé legyen zavaró.

Reméljük még jössz hozzánk, és sok jó élménnyel leszel gazdagabb!
Előzmény: (4.0 164414)
Szkíta1
709 élménybeszámolót írt
709
14 éve tag
2013.12.16. 12:42
Teljes mértékben egyetértek!
Előzmény: (huligan 164422)
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
18 éve tag
2013.12.16. 12:14
Teljesen rendben van, hogy nyitvatartási időben ágyúznak. A természet ilyen! Nem figyeli azt, hogy mikor zár a pálya... Bárhol síeltem eddig "nyugaton" ez ott is természetes volt. Legutóbb dec. 7-én Ötscheren. Simán hóágyúztak egész nap miközben ez volt a szezonnyitó...

Én azt gondolom, hogy kis hazánkban december közepén síelni óriási dolog! Teljesen mindegy milyen hosszú a pálya és hogyan változik a hó minősége 100 méterenként...
Előzmény: (4.0 164414)
4.0
93 élménybeszámolót írt
93
15 éve tag
2013.12.16. 10:05
Most szombaton mi is felmentünk síelni, pont úgy mint a múlt szombaton. Délután 4 körül felcsatoltunk és zárásig terveztük ottlétünket.

Most a hó állaga kimondottan gyengébb volt az alsó szakaszon levő keményre fagyott részt nem tudták behavazni, de máshol jégkása szerű volt már a késői órákban.

Ezt az üzemeltető is észlelte, ezért azt történt, hogy 6 után elindította a felső szakaszon a hóágyúkat. Ez nem olyan mintha havazásban síelne az ember, hanem mind a 8 hóágyú esetében amikor közeledtünk az egész arc még nagy sí szemüvegben is vizes lett szinte letörölhetetlenül, mert a kanyarig ez a kellemetlenség kitartott. Én még olyannal nem találkoztam, hogy a népre rányitják a jégdara csapot. Elég felháborító volt többen ezen a szakaszon estek keltek, mert konkrétan semmit nem láttak, nem volt mindenkin sí szemüveg, már csak azért sem volt indokolt, mert amúgy a környékben teljesen állt a levegő, semmi szél nem volt csapadéknak meg nyomát sem lehetett látni. Határozottan baleset veszélybe sodorták minden a felső szakaszon síelőt. Ezt később úgy fél 7 körül azzal tetézték, hogy leállították zárásig az alsó felvonót. Kérdésemre, hogy ezt úgy mégis hogy gondolják, azt a választ kaptam, hogy forduljak a vezetéshez ez a döntés született. Nem mindenki szeret szembe jégdarában síelni, voltak gyerekesek is na ekkor a nép fele részére befejeződött a síelés aznapra, sokan nem vállalták fel a baleset veszélyes szakaszt. Felháborítónak tartom a külső körülmények megváltozása nélküli ilyen mértékű változtatást, ezzel egészen biztos vagyok benne, hogy az üzemeltetési szabályokat megsértették, arról nem is beszélve, hogy nem azért utaztunk Pestről oda vissza 300 km-t, hogy ilyen sajnálatos körülmények között síeljünk.

Csatolok pár fotót az állításom alátámasztására. Az sajnos megint beigazolódott, hogy a profit éhség megelőzi a szakmai érveket, nyilvánvalóan ezért tudott csak Eplény kinyitni ilyen korán.

Aki odamegy ennek tudatában tegye.Ilyenek bármikor megtörténhetnek ezek szerint.Ha kimoderálják a fórumból a hozzászólásomat akkor ismét beírom, ha letiltják a regemet akkor más névvel újból regisztrálok és újból beírom ezt. Azért vártam szombattól mostanáig, hogy hátha csillapodik a felháborodásom amit a fenti körülmények miatt el kellet szenvednünk.

Egy dolog biztos ez megmérgezte a kapcsolatom a sípályával menthetetlenül.
20131214-185650.jpg
20131214-185233.jpg
20131214-185331.jpg
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE