Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Bánkút topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
hael
74 élménybeszámolót írt
74
20 éve tag
2014.01.04. 00:14
Nagy részt igaz,amit leírsz! De ott van Szilvásvárad ahol tudnának ágyúzni, az alacsony magasság miatt is, csak meleg van!Ezzel küszködnek a Szlovákok is!Szerintem még nem kellene leírni Bánkutat..Hátha...MSZI is magasan van,még is van vizük!Miért is? Mert nem Nemzeti Park!De ez már egy lerágott csont,gondolom Te is tudod! Ha nincs hó akkor kiugrunk Szlovákiába ha van akkor kiszaladunk Bánkútra.Hogy kinek jó kinek nem ,de ez a pénz maradhatna itt is!Minden jót!Milyen jó volt az a barcikai pálya anno még vizünk is lenne!!Sajnos már a múlté!Sokan nem is tudják hogy ott még felvonó is volt,világítással!
Előzmény: (magnum56 165672)
magnum56
324 élménybeszámolót írt
324
16 éve tag
2014.01.02. 13:53
Én nem tartom valószínűnek, hogy valaha is megvalósulhat Bánkúton nagyobb beruházás. Ugyanis Bánkút nem fejlődőképes. Nincsenek meg hozzá a természeti adottságok.

Valamikor 30-40 évvel ezelőtt még jó adottságokkal rendelkezett Bánkút. Magyar viszonylatban elég magasan vannak a pályák, és mivel az északi oldalon fekszenek, sokáig megmaradt a hó. Persze, ha esett elég természetes hó. Amikor nem, akkor 1-2 szezon kimaradt, de másütt sem volt jobb a helyzet Magyarországon.

Azóta azonban gyökeresen megváltozott a helyzet. Bejöttek a hóágyúk és csak azok a síterepek képesek fejlődni, amelyeken a műhógyártás megoldható. Már nem előny a síterep nagy magasssága, mert emiatt a hóágyúzás lehetetlen. A hegytetőn nincs víz, feljuttatni pedig nagyon drága lenne. Egyszerűen nem éri meg.

Szerintem keresni kell a Bükkben olyan helyet, ahol a sípálya működtetése gazdaságossá tehető. Van ilyen hely.

Bármilyen féjdalmas is, sajnos fel kell adni Bánkút fejlesztésének álmait. Én 35 éve síelek itt, mégis ez a véleményem. Olyan helyen kell fejleszteni, ahol van értelme.
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE