Én nem tartom valószínűnek, hogy valaha is megvalósulhat Bánkúton nagyobb beruházás. Ugyanis Bánkút nem fejlődőképes. Nincsenek meg hozzá a természeti adottságok.
Valamikor 30-40 évvel ezelőtt még jó adottságokkal rendelkezett Bánkút. Magyar viszonylatban elég magasan vannak a pályák, és mivel az északi oldalon fekszenek, sokáig megmaradt a hó. Persze, ha esett elég természetes hó. Amikor nem, akkor 1-2 szezon kimaradt, de másütt sem volt jobb a helyzet Magyarországon.
Azóta azonban gyökeresen megváltozott a helyzet. Bejöttek a hóágyúk és csak azok a síterepek képesek fejlődni, amelyeken a műhógyártás megoldható. Már nem előny a síterep nagy magasssága, mert emiatt a hóágyúzás lehetetlen. A hegytetőn nincs víz, feljuttatni pedig nagyon drága lenne. Egyszerűen nem éri meg.
Szerintem keresni kell a Bükkben olyan helyet, ahol a sípálya működtetése gazdaságossá tehető. Van ilyen hely.
Bármilyen féjdalmas is, sajnos fel kell adni Bánkút fejlesztésének álmait. Én 35 éve síelek itt, mégis ez a véleményem. Olyan helyen kell fejleszteni, ahol van értelme.