Én az osztrák módszert használom, nekem teljesen jól működik, miért változtatnék rajta? kicsit persze azért a magam módján mégis más amit oktatok.
melléteszem: kipróbáltam az Ozsi által oktatott "sulypont az ivbelső felé" módszert, és az is nagyon jól működik.
Nem tudok belekötni. De még csak kezelt pályán volt alkalmam tesztelni, mert alig van havunk.
Mi azt mondjuk, a súlypont a sebesség növelésével kezd el befelé vándorolni, egészen az extrém tartásokig.
Oriás sí! nagy tempó! nagy lécbiztonság mellett, hozzá a terep, a bucka esetleg Freestyl.
Aki flatterol az nem azért teszi mert a kiterheléses hóekét tanulta. Az nem okoz maradandó tartáskárosodást!
A síelés az egy érdekes dolog, azt hiszed nagyon jó vagy, aztán rávisznek egy olyan hótipusra, ahol azt sem tudod mi az a síelés. pedig ugyanott már sieltél.
Azért mert a Maruyama csinál egy új tematikát, ami érdekesmódon nagyon hasonlít a Skiculure által használt mozgásokhoz, azért nem gondolom, hogy mindenkinek azt kéne használnia.
Szerintem végig kéne járni a tanfolyamokat nálunk a síiskolákban, aztán lehet erröl tényleg véleményt írni. ez kb.20-30nap , napi 4 óra oktatás-t jelent.
akiket te láttál, valószínű ,hogy nem jártak többet összesen egy hétnél. Igaz ez erősen anyagi kérdés, de nekünk sajnos sokkal nagyobbak a költségeink, mint az Au.-ban oktató Külföldi, adót nem fizető oktatóknak.
De mondjuk 50eu/ 5óra a Richi Bergerrel totál hivatalosan nem hiszem, hogy sok lenne.
Olyan reménytelen eseteket helyrerakott már , akiknél nyomát sem láttam a helyes sí mozgásoknak.
És kiterheléssel kezdi!