Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Síelés gyerekkel topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
Chopoker
422 élménybeszámolót írt
422
16 éve tag
Offtopic: Az üzenet nem tartozik szorosan a témához
2014.11.27. 22:29
Nem tudnám megmondani, hogy hány helyen szereztem tapasztalatot, mert nem tartom számon pontosan. Azt azért elárulom, hogy Donovalyban jellemzően kezdőkkel foglalkoztam eddig, meglehetősen jó tapasztalatokat szerezve, de én magam nem ott koptatom a pályákat. Azért bátorkodtam egy véleményként bedobni a lelkesedő Anyukának (meggyőződésből), aki lát benne fantáziát, de legalábbis a spec. bérlet tetszett neki, amire eddig senki sem kínált neki alternatívát!
Tipikus termékmenedzseri kommunikációt folytattok itt néhányan, amely alkalmas lehet arra, hogy nem kellően körültekintő és tapasztalan embereket, érthetetlen okok miatt megtévesszetek.
Téves távolság (600km), menetidők, 3x annyi pálya, ironikus cáfolat (esetleg helikopterrel) stb. Nem kérnék elnézést, hogy nem tudtam szó nélkül elmenni mellette, de nem gondolom, hogy bántó volt részemről a "hibajavítás"!
Ha esetlegesen támadásnak vetted, mert válaszodból ezt éreztem, az ugyanolyan tévedés, mint a következtetéseid velem kapcsolatban.

Az internet meg csak lehetőség, és nem garancia a helyes és pontos információk begyűjtésére. Kissé bátortalanul azt javaslom Neked, hogy azért ne azt a tervezőt használd útjaidhoz, amelyre hivatkoztál!
Bocs, ha megbántottalak a 2,5-3h Bp-Donovaly útidővel, bár nem emlékszem, hogy magam nevében nyilatkoztam 2,5h-ról, de ettől még persze ki lehet "forgatni a szavaimat". Maradjunk annyiban, hogy 2,5-3,5h-ra javítom, de akkor már ebben teljes Bp. benne van. A 2,5h-t nem bizonygatnám, aki nem hiszi az járjon utána!
Végezetül az azért megnyugtat és csökkenti lelkiismeret furdallásomat, hogy a síterep értékeléseidnél Donovalyt 4-essel díjaztad, így én továbbra is jó szívvel javaslom megfontolásra a lelkes Anyukának, amennyiben megfelelő hó is lesz a tervezett időpontban!
Előzmény: (Hogwash 174633)
Hogwash
841 élménybeszámolót írt
841
18 éve tag
Offtopic: Az üzenet nem tartozik szorosan a témához
2014.11.27. 10:44
Nem fogok veled vitatkozni, mert nincs értelme. Vannak emberek, akiknek Szlovákián kívül is létezik alternatíva a síelésre. Számodra nem, de ez a te problémád. Az pedig téged minősít, hogy ezért csak ebben tudsz "gondolkodni" és mások számára is csak ezt tartod elfogadhatónak. Mert te aztán minden vagy, csak nem objektív. De hogyan is lehetnél? Hány helyen szereztél tapasztalatot? Egyébként van olyan útvonal tervező, amelyik 3 óra 40 percet ad Donovalyra. És? Két és fél óra alatt nem érsz oda Budapestről és kész.
Előzmény: (Chopoker 174630)
Chopoker
422 élménybeszámolót írt
422
16 éve tag
2014.11.27. 10:10
A megszerzett élmények és tapasztalatok tükrözhetnek szubjektivitást, de a számok terén hiba átlépni az objektivitás határait.

Nekem a következőt írja a "g"útvonaltervező:

Donovaly: 203km 2:55
Lackenhof: 404km 4:18

Persze az már szubjektív, ki honnan indul, avval remélhetőleg mindenki képes korrigálni az útidőt. A "pihenő idő" meg általában függ az út hosszától (egyéves gyermeknél pláne), így kijöhet akár 1,5-2h útidő differencia is.

Hellikopterrel nem célszerű vicceskedni, avval lefelé is ritkán jön az ember a hegyről (hál'Istennek), nemhogy felfelé.:-)

Márciusi hóbiztosítás az említett terepeken nincs, ilyet csak a biztosító társaságok tudnak kínálni (az utóbbi időben). Nézni kell a jelentéseket, ezeken a terepeken szerintem hiba az előfoglalás szezon végére, előtte néhány nappal ráér a döntés. Azért március elején valahol mindig van még legalább közepes hó a környéken, max. fél órával-órával többet kell autózni!

Az autópályának meg ára is van, nem csak hossza, persze elszokták hallgatni (sokan)!:-)
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.