Szia Kamperos!
Üzletileg valóban lehet ráció abban, amit az olcsóbb jeggyel mondasz, de én is inkább Szkítával értek egyet. Ma hétköznap révén nem voltak olyan sokan, de ennyi ember erre a 1,5-2 pályára (1-es,7-es)szerintem már sok volt. Nyitás után kitűnő volt a pálya, de fél egytől már ramaty. Rengeteg a kezdő síelő, hamar kibuckásítják, valamint lendületesen sem lehet síelni, mert bármikor kicsapnak eléd és ha nem tudod kikerülni, akkor ugye te vagy a hibás. Hétvégén én ki sem merek menni. Pedig legszívesebben egész nap nyomnám. Ha kinyitna az Aréna maradék része is, akkor jobban eloszlana a tömeg és élvezhetőbb lenne a dolog. Az utóbbi napok tapasztalatából kiindulva én azt állítom, hogy annyi embert bír el a mostani pálya, amennyi a lenti parkolókban elfér. Én persze a felének is örülnék. :-)
Minerel surranópályás ötletét viszont teljes mellszélességgel támogatom. Szerintem javítaná a 4üléses kihasználtságát és a magamfajta km gyűjtők is jól járnának.
Bár ha sokan állnak a beléptető kapuk előtt, én mindig átmegyek a csákányosra, mert ott csak pár ember ácsorog. Remélem tényleg ki tudják nyitni a másik csákányost, már alig várom! :-)
Más:
A mai hóesés gyönyörű volt. Óriási pelyhekben hullott a hó. Kár hogy az árokba csúszott autó mellől kellett nézni. :-) Az egyik parkolós srác mesélte, hogy valamiért később jött a kelleténél a hótoló-sószóró autó. Emiatt mikor mi elindultunk a letaposott hó olyan síkos volt, hogy majdnem hanyatt vágódtam mikor kiszálltam a kocsiból. Aztán megjött a sószóró autó és többek között kihúzott az árokból egy terepjárót is, aki egy másik autót már kimentett, csak lehúzódott a szembejövő miatt és belecsúszott az árokba. Az off-piste autózást egyébként jópáran kipróbálták. Miután elment a sószóró autó, a legtöbben könnyedén fel tudtak menni. Sok autósnak hiába volt téli gumija. Amíg nem kellett megállni, nem volt gond, de utána már nem bírtak elindulni. Rengeteg autós segítette ki egymást egy kis betolással. Sajnos valakit el is ütöttek felfelé menet. A végén még a sószóró is az árokba került. Hogy hogy jött ki nem tudom, mert minket kihúztak a srácok a hókvaddal. Szuper kis jószág. Javasolnám, hogy ha havazásnak indul, állítsátok ki az úthoz a járművet, mert az árokból, kötözéssel együtt, kb 1 perc alatt kihúztak a srácok, akiknek ezúttal is köszönöm! A 82-es Eplénytől Zircig csak lépésben haladt, utána már nem volt gond. Hazafelé eszünkbe jutott, hogy ha egy perccel előbb, vagy egy perccel később indulunk, nem kellett volna megállnunk pont egy oldalra is lejtő szakaszon és talán megúsztuk volna az árkot.
Bár kb. 4 órát álltunk ott a segítségre várva, azért a lényeg, hogy főként az első két órát nézve, egy szuper síélménnyel a tarsolyunkban a kalandos nap végén épségben hazaértünk.
Már többször meg akartam írni, de eddig nem tettem meg: A személyzet egyszerűen szuper az arénában. Akármerre megy az ember folyton segítőkészségbe botlik. Ki látott már ilyet?! :-)