Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Mátraszentistván Sípark topikból

ÜZENETEK (8)Időben csökkenő Időben csökkenő
Balage1976
3 élménybeszámolót írt
3
6 éve tag
2018.03.05. 21:40
Bocsánat, elrontottam az írásomban, nem a fekete (buckás) pályára gondoltam, hanem a csákányos felvonó melletti pirosra amikor azt írtam, hogy köves, foltos. Ez hóágyúzott pálya. A parkoló mellett lehet 2 méter hó is, nem érdekel. Ez egy sípálya, ha a pálya melletti hóvastagságról ad információt az üzemeltető akkor azt jelezze, mert ez így félrevezető!

Az én sítudásommal semmi gond, de az 5 éves gyerek inkább a normális pályán tanuljon síelni, nem pedig a fák között vagy a felvonó alatt.

Ahogy nézem, az itthoni is külföldi síterepeket, a pályán síelés a normális, mindíg megmosolyogtatnak azok akik a felvonók alatt vagy a fák-sziklák között próbálnak lejutni, láthatóan többet vállalva a tudásuknál... Nem attól jó síelő valaki, hogy le tudja magát kűzdeni a hegyről a járatlan/járhatatlan útvonalon. Mindemellett ez eléggé balesetveszélyes is!
tothlevente
379 élménybeszámolót írt
379
14 éve tag
2018.02.28. 09:00
Mi is ott voltunk még vasárnap is. Szombat valóban extrém zsúfolt volt, ezt pont kifogtátok. Vasárnap fele ember, nagyon jót lehetett menni.
A 2-es pálya olyan, amilyen. Azt biztos tudod, hogy nem lehet hóágyúzni. Az hogy nem tapossák, viszont külön öröm. Mi nagyon szerettük. Nem csak vasalt pályák kellenek.
A buckás pálya egy idő után kikopik. De ha tényleg feketével jelölöd magad, akkor nem értelek.
Mindkét széle nagyon jó volt, kopás középen, és az sem sok. Ragyogóan lehetett rajta menni.
A hóadatok pedig soha nem a pályán lévő mennyiséget mutatják, hanem a szűzhavat.
Gyermekeinknek és aki jó síelő akar lenni, azoknak meg kell tanulni a buckás pályán is síelni, mert akkor fogják igazán élvezni a síelést. A síelés számunkra ugyanis nemcsak a pályákból áll. Ki kell menni mellé a szűz hóba, be kell menni az erdőbe...
Persze olyas valakivel, aki segíteni tud a technikában azoknak, akiknek még nincs gyakorlatuk. De ez tesz valakit fekete színűvé.
kócos
1234 élménybeszámolót írt
1234
19 éve tag
2018.02.28. 07:47
Nemcsak egyet értek, hanem egyetértek/A konyhai ételek minőségi problémái visszatérő gondolatok./.
h i r d e t é s
Balage1976
3 élménybeszámolót írt
3
6 éve tag
2018.02.28. 06:57
Emlékeim szerint Kb 10 éve voltunk először a Síparkban, azóta is évente 3-4 alkalommal... Ha alapvetően nem tetszene amit ott találok, akkor nem mennénk vissza időről-időre...

Ha a mostani bejegyzésem előtt 15x beírom, hogy gyönyörű hóesést láttam ma is, akkor jobb lenne a helyzet? :)

Harmadrészt pedig, ez egy korrekt visszajelzés volt az üzemeltető felé:
- további 4-5 db hócsúszka sokat segítene
- a konyhán figyeljenek jobban , mert az odaégetett étel is ugyanannyiba kerül, mint az ízletes.

Hamár egyszer ott vannak ezek a szolgáltatások, akkor nyilván mindenki szeretné elégedetten használni. Amiket írtam apróságok, de sokat emelnek a vendégek kedvén és a Sípark megítélésén.

Kellemes síelést!
Előzmény: (kócos 200184)
minerel
3727 élménybeszámolót írt
3727
18 éve tag
Offtopic: Az üzenet nem tartozik szorosan a témához
2018.02.28. 06:44
Itt a fórumom már megfigyeltem, hogy aki első hozzászólásában kritizálni merészel azt rögtön keresztre húznátok.
Hányadik hsz-től hiteles egy kritika?
Olykor a jól működő dolgokat miért kell állandóan dicsérni? Az a természetes ha jól működik.Oké az ember megköszöni a munkát de itt már átesnek sokan a ló túloldalára ahogy cukormázasan tudnak örömködni..

Szerintem pl. Mszi és Visegrád tök jól kezeli a kritikákat és ahogy olvasgatom, próbálják hasznosítani is a leírtakat. Eplény pl inkább besértődik, szar is az egész.
Előzmény: (kócos 200184)
kócos
1234 élménybeszámolót írt
1234
19 éve tag
2018.02.28. 05:57
Csodálatos képesség, ennyi rosszat, összegyűjteni az első minősítéskor.
Én elhiszem, hogy így éreztétek. Azért legközelebb emeljétek fel a fejeteket, a listát meg gyűrjétek zsebre. Jó hóval a "szentpistai" lejtőkön!
Balage1976
3 élménybeszámolót írt
3
6 éve tag
2018.02.28. 00:31
24-én, szombaton voltunk a Síparkban. A tavalyi évvel összehasonlítva jobb élmény a síelés, köszönhetően az új ülős felvonónak.

Sajnos hétvégén NAGYON zsúfolt az étterem (két szelet rántott hús, némi közepesen égetett rösztikrumplival + 2 muffin + 2x2dl üditő = 4600 Ft!), a mellette lévő hócsúszka (gumikerékhez hasonló izé) kritikán aluli. 20 percet álltunk sorba, hogy sorra kerüljünk egyetlen csúszáshoz. A sorban állás közben derült ki, hogy csak 5 és 10 menetes jegyet árusítanak, ami teljesen non-sense tekintettel a sorban állás idejére. Végül egy családdal osztoztunk az ő ötös bérletükön, de előttünk álltak a sorban olyanok akik 10-es bérletet vettek fejenként és esélyük sem volt kihasználni, a visszaváltást (akár teljes akár részlegest) a pénztár elutasította!
A hójelentés szerint már akkor is 70-80 centi hó volt a pályán, ehhez képest a fekete pálya (főleg a felső része) köves és fekete foltos volt, ott max pár centi hó lehetett...
Becsülöm az anyagi és munka befektetést és bízom benne, hogy a jövőben szépen tovább fejlődik majd a pálya, de kérem hogy ezekre a részletekre is figyeljenek!
Mátraszentistván Sípark
1001 élménybeszámolót írt
1001
15 éve tag
2018.02.27. 20:45
Bennünket elvarázsolt a táj... hópamacsok és csillogás az éjszakában.

Intenzív havazás vette kezdetét az elmúlt éjszaka.
-13 C fok van és eddig több mint 30 cm friss porhó esett.
Több mint 70 cm a hóvastagság, a pályákon eléri a 1,5 métert is.
Jelenleg is hóágyúzunk.
DSC03361-2.jpg
DSC03323.jpg
DSC03330.jpg
DSC03345.jpg
DSC03311.jpg
1519767432.jpg
DSC03369.jpg
DSC03367.jpg
DSC03317.jpg
DSC03364.jpg
DSC03351.jpg