h i r d e t é s
Magyarország
Mátraszentistván Sípark
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Mátravölgy Apartmanház - Hétköznapi 10% kedvezmény
ÜZENETEK (5197)Időben csökkenő Időben csökkenő
Viri
731 élménybeszámolót írt
731
22 éve tag
2026.02.20. 12:14
Történt valami Szentistvánon, hogy a négyüléses üresen megy körbe-körbe már egy jó ideje?
És lefele sem csúszik senki! Talán olyan erős a szél?

Valaki majd megírja, de már beindult a rendszer.
MSzI.jpg
Nevtelen.jpg
Nevtelen1.jpg
mawer
20 élménybeszámolót írt
20
9 éve tag
2026.02.02. 08:58
Február 1. (vasárnap) a pályák felső része szuper volt, de a panoráma felvonó előtti kb. 100 m sokaknak kihívás volt. Nem igazán sikerült jól tömöríteni az éjjel rendesen valamiért. (pedig nem volt annyira meleg az idő)
Balog Attila
158 élménybeszámolót írt
158
20 éve tag
2026.01.29. 17:58
Frissítés!!!
Tehnap délután kiürült a Heineken-es hordó és volt szerencsém az első korsó Gösserhez...
Nos ennél fontosabb, hogy sorbanállás nélkül lehetett élvezni a síelést "hála" az időjárásnak(hó, hódara, havas eső-eső).
Nincs is nagyobb síélmény, mint a szinte üres pályán önmagadra figyelve gyakorolni, fejlődgetni.
Soha rosszabb sínapot.
S köszönet a Síparknak!!!
h i r d e t é s
Balog Attila
158 élménybeszámolót írt
158
20 éve tag
2026.01.28. 07:47
Tegnap remek napsütésben töltöttük síelésünket, reméljük ma sem lesz ez másképp.
Tessenek kérem élezett léccel érkezni és akkor a délutáni órák sem okoznak csalódást.
Ha már itt tartunk akkor számomra csak az okozott csalódást, hogy a múlt héten még csapon lévő Gösser helyett újfent csak Heinekent kínáltak a Hüttében...így angolosan távoztam hiszen a hátizsákomban rejlett még rendes Cseh sör...persze ennél nagyobb bajunk ne legyen egy sínap alatt.
Most épp egy hózápor volt itt fent Galyatetőn, szállásunk a Turistacentrumban.
Ár-érték arányban abszolút megfelelő.
Előzmény: (Doktor 224046)
IMG-20260127-100008.jpg
IMG-20260127-111317.jpg
Doktor
5 élménybeszámolót írt
5
13 éve tag
2026.01.25. 19:09
A mai napon az időjárás nem volt éppen ideális, de működött az összes hóágyúzható pálya a körülményekhez képest jó minőségben és az összes felvonó is. Továbbá, ha kellett, havat lapátoltak, húztak ki hálót, segítettek ha kellett, (SOHA nem állt 5 percig a felvonó) . Nem tudom ki akar kukászsákot tölteni a sípályán, én több mint 30 éve járok ide, még egyszer sem hiányzott. Akinek pedig nincs 1000 Ft kp a zsebében, az ne menjen ki az utcára se!
Erről ennyit.
Alig van hazánkban működő sípálya. A Sípark több mint húsz éve példamutatóan fejlődik, a stabil tulajdonosi háttér sízés iránti elkötelezettségének köszönhetően. Ez tapasztalható.
Lehet tenni javaslatokat, jelezni igényeket, de kár ezekért a rosszindulatú hozzászólásokért!
Bár lenne még néhány hasonló pálya Észak-Magyarországon!
Előzmény: (pakesbar 224024)
szebe
20 élménybeszámolót írt
20
10 éve tag
2026.01.24. 08:48
Leginkább a tömegre értettem. Hétvégén sokan vannak, főleg ha jók a körülmények, ezzel számolni kell.

Hosszabban kifejtve más megvilágításba került, ezekkel egyet tudok érteni.
Előzmény: (pakesbar 224024)
pakesbar
5 élménybeszámolót írt
5
2 éve tag
2026.01.23. 22:07
Nem, máshol nem ez van. Máshol megpróbálnak a lehetőségekhez képest a legjobb szolgáltatást nyújtani. Annyi de annyi praktikus és gyakorlatilag ingyenes fejlesztéssel lehetne jobbá tenni.. ehhez nem kell St.Moritznak lenni.
Pl kihúzni egy hálót a sor mellé, hogy a sok birka ne tolakodjon. ralapatolni 3 lapát havat a jégre, hogy ne essen hasra a pulya kiszállásnal vagy épp hogy segítsen beszállni a kezdő snowboardos nyuggernek es ne álljon 5 percet a felvonó. Vagy akàr csak kirakni 10 kukás zsákot hogy ki lehessen dobni a szemetet.
És akkor olyanról meg nem is beszéltünk hogy miért nem lehet kártyával fizetni a kauciót. Konkrétan előttem 10 percig állt a sor a pénztárban mert a koreai turistanak(!) nem volt készpénze.
Ez nem pénz, nem klíma kérdése, hanem odafigyelés problémája.
Előzmény: (szebe 223942)
Balog Attila
158 élménybeszámolót írt
158
20 éve tag
2026.01.20. 15:47
Tegnap megkezdtük végre a szezont Szentistvánban.
Szép napos hideg idő, az időjáráshoz méltó remek és gyors pályák hétköznapi "tömeg" :)) .
Éppen ezért a feketén csak kétszer csúsztam, hiszen a piroson is kiválóan lehetett gyakorolni, faltól-falig húzni és a kéken is elég szép sebességgel lehetett mozogni.
Kellemes meglepetés továbbá, hogy végre a Hüttében leváltották a csapolt Heineken-t, Gösserre, sajnos továbbra is csak műanyag pohárban elérhető (az ára viszont viselhető 1500Ft-ért)
Na szóval most menjetek amíg ilyen szép hideg hétköznapok jönnek... a tetszőlegesen felhasználható 3 napos bérletet 32ezerért vettük ami szerintem szintén korrekt.
Remek szezont mindenkinek!!!
Előzmény: (szebe 223942)
Snowmaker
6 élménybeszámolót írt
6
1 hónapja tag
2026.01.18. 15:45
Az már a 2-es pálya, a panorámalift túloldalán.
Az valóban természetvédelmi terület, oda már nem lehet ágyúzni.
Az 1-es viszont teljes szélességében havazható...lenne.
Előzmény: (TZoli 223941)
szebe
20 élménybeszámolót írt
20
10 éve tag
2026.01.18. 10:04
Átlagos hétvége, máshol se jobb a helyzet.

1-es pálya: meg kell becsülni abban a formájában, ahogy épp kapjuk, mert ők legalább törekednek a nyitásra.

(Eplénynek 40 centi természetes hóval, és folyamatos fagyokkal is mintha inkább nyűg lenne a 4-es, mindig hárítják az erre irányuló kérdéseket)
Előzmény: (pakesbar 223933)
TZoli
1251 élménybeszámolót írt
1251
22 éve tag
2026.01.18. 09:32
Az 1-es túlsó felére nem hóágyúzhatnak, valahogy úgy magyarázták régebben, belelóg a rovar meg madár védett részbe.
Olasz Gergő
577 élménybeszámolót írt
577
19 éve tag
2026.01.18. 09:19
Valószínüleg nincs elég vizük. Ennyi.
Előzmény: (Snowmaker 223939)
Snowmaker
6 élménybeszámolót írt
6
1 hónapja tag
2026.01.18. 08:17
Az 1-es pálya számomra is egy nagy rejtély. Vannak persze olyan telek, amikor éppen, hogy csak be tudják havazni (tavaly is mindössze két hétig volt nyitva, ha jól emlékszem).
De amikor minden feltétel adott, akkor is csak kb. fele szélességében készítik el a Sípark- szerintem - legjobb pályáját.
Ráadásul annak a keskeny sávnak is rendszeresen lezárják a felét az edzések és a versenyek miatt, ilyenkor pedig gyakorlatilag használhatatlan.
pakesbar
5 élménybeszámolót írt
5
2 éve tag
2026.01.17. 20:19
Ma 20-25 perc volt feljutni 11-15 óra között. Élvezhetetlen kivéve ha csak napi 2-3szor akarsz felvonozni
IMG-5566.jpeg
TZoli
1251 élménybeszámolót írt
1251
22 éve tag
2026.01.17. 16:10
Tavaly volt alkalmam a csákányoson menni. Csak akkor indították, ha a síiskolás gyerekek is ott voltak. Általában hétköznap. Mikor elvonultak, le is állították. A tömeg nem érdekli őket.
Előzmény: (Viri 223927)
Viri
731 élménybeszámolót írt
731
22 éve tag
2026.01.17. 14:40
Nem kicsi a sor! Persze szombat van. De úgy nézem fegyelmezett a tömeg!
Nem látszik de az ülőszékes melletti csákányos nem üzemel?
A képek 14:20 és 14:30 között készültek.
Webkam.jpg
Felvono.jpg
hohohóember
9 élménybeszámolót írt
9
7 éve tag
2026.01.15. 22:53
2026.01.07.; 01.08.; 01.15-én voltam 5-öd, 15-én hatod magammal síelni Mátraszentistvánban. Különösen az első két napon gyönyörű, napsütéses idő fogadott. 8-án volt a legjobb a hó, igazán kiváló. Sajnos az 1-es pályát 7-én, 8-án még nem nyitották meg, pedig kb. 25 cm hó borította és több hódomb is arra várt, hogy pályát készítsenek belőle. Persze voltak akik kimentek a lezárt 1-es és 2-es pályára síelni. Amikor a felvonósok ezt észrevették, leordították a tilosban járókat: Vége a síelésnek, csatoljál le stb.
8-án. a piros pálya kezdetén, bal oldalon, a síkerítés mellett megálltunk fotózkodni. Egyszer csak nagy ordibálást hallottunk.
- Azonnal csatoljatok le, vége a síelésnek, elveszem a bérleteteken stb. Nem is értettük mi van. 2 perc ordítozás után vette észre az igen képzett felvonókezelő, hogy a nyitott pálya szélén állunk és nem tilos területen. Rendesen elnézést sem kért. (én lassan 54 éves vagyok, feleségem 47 és úgy beszélnek velünk, mint ahogy egy csíntevésen fogott gyerekkel)

Délutánra mindkét nap a pálya alja erősen elbuckásodott és egyes helyeken a snowboardosok/sízők a jégpáncélig letolták a havat a pályáról. A felvonót a víztározó melletti szűkületből lehetett csak megközelíteni, ami ott sok esést eredményezett.

15-én délelőtt a pályák erősen fagyosak voltak. A ratrakcsíkok kő kemények, ugrált rajta a léc. Délutánra azonban hókásássá váltak, ami jót tett neki. Érdekes módon nem is nagyon buckásodott. Délelőtt nem volt sor, de kb. fél 12-től fél 3-ig igen csak hosszú várakozás után tudtunk csak síelni. Ráadásul 1 óra körül egy kb. 10-15 perces technikai szünetet voltunk kénytelenek elszenvedni a himbálódzó felvonó ülésében. Ennek ellenére 16:21-kor a panorámalift alsó állomásánál már köszöntek el, hogy, vége, utolsó síelés volt. Mondom a felvonókezelőnek, hogy még egy simán belefér és amúgy is kénytelenek voltunk egy 10 percet a levegőben várakozni. 16:25-re értünk a tetőre. Lesíeltünk az 1-esen, 16:28-kor már ültünk a felvonón. A "jó" modorú felvonókezelő pedig: - Az előbb mondtam, hogy utolsó síelés, ez már az utolsó utáni síelés volt stb. mondta emelt hangon, bunkó stílusban. A honlapon, de még a felvonó kapujában is az van írva, hogy 16:30-ig üzemel. Ez egyébként már korábban is feltűnt, hogy minden nap egy kb. 5 percet lecsalnak az időből. De ilyen esetben, amikor a felvonó meghibásodása akadályozta a síelést egyenesen pofátlanságnak is tartom. Természetesen panaszt tettem, kíváncsi vagyok, hogy mi lesz az eredménye.

Azt sem értem pontosan, hogy 15-én megnyitották az 1-es pályát, de miért csak a 2/3 szélességében csinálják meg a pályát? 2 éve pont itt történt a második fiamnak egy komoly balesete. Akkor a pálya felét csinálták csak meg, a másik felére aznap hullott egy kevés hó. Ezen a részen max 1 cm hó volt. A kezeletlen fele a pályának nem volt kerítéssel elválasztva (úgy ahogyan most sem) és arra figyelmetlenségből kisíelt a fiam. Akkorát esett, hogy eltört a kulcscsontja.

Szóval az amúgy igen jó síélményt ezek az incidensek beárnyékolták egy kissé. Maga a 3 napos hétköznapi bérlet szerintem megéri, bár az utolsó napon a hétvégéket idéző sorban állás kicsit kiábrándító volt. Ilyenkor jó lenne a régi csákányost beindítani. Szerintem sokan vonóznának inkább azon, ha hosszú a sor.
zadmin
303 élménybeszámolót írt
303
21 éve tag
2026.01.13. 13:12
Hétfőn csúsztunk egy jót Mátraszentistvánban. Gyerekeket ledobtuk a bölcsiben, oviban, aztán irány a Mátra! Másfél óra alatt ott voltunk Pásztó felől, az utak szépen le voltak takarítva. Ha napsütéses napon sikerül mennetek, és este indultok haza, nagyon figyeljetek, mert az erdőben sok a hó, a napsütés még mínuszban is megolvasztja, ráfolyik az útra, este pedig megfagy. Ezáltal szép jégbordák keletkezhetnek az úton. Szóval, csak óvatosan!

Fél 11-re érkeztünk, az út bal oldalán levő kisebb parkolók nagyjából megteltek, de a jobb oldali hatalmas parkolóban csak 10 autó volt nagyjából. Szóval kényelmesen, közel lehet megállni. A kasszában ekkor már nem volt sorban állás, így gyorsan csatoltunk is.

Szép, napsütéses, hideg nap volt, még dél körül is szerintem -5 fok körül volt a hőmérséklet, de szerencsére szinte semmi szél nem volt. Direkt ezt a napot néztük ki, mert láttuk, hogy minden lesz, ami kell: hideg, de nem nagyon hideg, napsütés, tökéletes hóviszonyok. És tényleg így is lett.

Minden pálya tökéletes állapotban, minden felvonó szépen zakatol, sorban állás szinte semmi. Az ülős aljában talán 1-2 perc, de ez is csak csúcsidőben. Persze kicsit fagyottak voltak a pályák, de nem jegesek. Ahogy lenni szokott: a kicsit meredekebb, kitettebb részeken keményebb a hó, de jól élezett léc szépen megfogja. A laposabb részek kellemesek, itt nincs sercegés, kényelmesen lehet húzni az íveket. A fekete 1-es pályán is gond nélkül lehetett lejönni.

Most kell menni szentpistára, nagyon jó hóviszonyok vannak, tényleg hamisítatlan téli hangulat!

Itt egy kis kedvcsináló galéria:
https://sielok.hu/fotoalbum/matraszentistvan_2026_01_12/galeria/
zadmin
303 élménybeszámolót írt
303
21 éve tag
2026.01.12. 12:16
Nyitva van!
20260112-115130.jpg
20260112-120735.jpg
20260112-112413.jpg
20260112-111520.jpg