Próbálom követni az eseményeket, változásokat. Hátha tudsz ebben segíteni/javaslatot tenni a pillanatnyi tapasztalatok, előírások birtokában.
Szóval 27-én indulunk 1 hétre Karintiába, inkább sítúra, szánkózás pihenés céljából megyünk a családdal (a két gyerkőc 5 év alattiak).
Asszony ok, 3 Pfizer, gyerekek pipa, mert bőven kicsik még bármire is.
Nálam a kérdés, 2 db kínai + 1 db Pfizer, nincs antittest vizsgálatom.
Grün Pass zöldet mutat természetesen. (most már tartományokra van bontva az app, mindenhol zöld)
DE,
- első két oltást nem olvastattam be, ez gondolom nem akkora gond a hátron? Nézik, nem nézik?
- papírokat (első kettőröl, azért kinyomtatom), ezeket kérhetik-e, vagy a GP a lényeg?
- biztonság kedvéért csináltassak utazás előtti nap egy PCR tesztet? (ha nagyon szőrözne az "elvtárs" és kérne egyéb papírokat, ami mondjuk nálam lesz, de látja Sino az első kettő) Kicsit hülye a rendszerük, mert 3 oltással "kérnének" PCR tesztet...
Szóval nem tudom, mihez tartsam magam, mi a valódi normális eljárás a határon!?
Szállásadó, aki magyar, azt mondja legjobb tudomásuk szerint nem lesz gond a határon 2 kínai+1 Pfizerrel, zöld Grün passal, menjünk nyugodtan. (mondana ugye mást...)
Olvasom más topikokban, hogy van olyan helyzet, hogy visszafordítják az autókat a határon. Hogy kiket, nem tudom..Ezek mennyire igaz infók?