Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Síszemüveg topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
VÁrpád
273 élménybeszámolót írt
273
5 éve tag
Offtopic: Az üzenet nem tartozik szorosan a témához
2022.12.21. 21:59
Kedves Bélapó! Amit írtunk sok igazság van benne! ,,A síszemcsó élettartamát megnövelhetjük, de a sajátunkat nem” Nem biztos hogy hoz annyit amennyit visz a karbantartás. Vegyünk egy 20000 Ft os szemcsót. Hogy 8 évet bír vagy tizet, húsz százalék a különbség. Tehát 4000 Ft ebből kivonod az évente ~3-5 tisztítást ( 15perc/tisztítás /db ha tisztességesen csinálod + 3-5l víz ), 30-50 szer a tíz év alatt ( langyos víz 90-250l, szappan, villany ,7,5h-12,5h bxakodás ) és cserébe az utolsó éveiben egy elavult öreg szarban síelsz. Én azért, azért így csinálom! Nem tudom miért! Valószínű így vagyok kódolva! Vagyunk öten, öt szemcsó azért gyorsabban megvan mint 15 perc/db. Hmmm? Nem vagyok egy pedáns ember, de a lécekre hárklis vagyok. Kötések visszaállít lécről leszed, lécek letöröl cipők szétszed kiszárit letakarít, mind az öt szett! Nehogy a kantni berozsdáljon! Cipő berohadjon! ( mielőtt még rászáradna a kosz). Másnap kötések vissza a dobozba , lécek lapraszerelve ( szükség szerint talpjav wax után, ezt a kölcsönzőmben kiadott szetteknél is, mindig így csinálom!
Előzmény: (Bélapó 216806)
Bélapó
1439 élménybeszámolót írt
1439
19 éve tag
Offtopic: Az üzenet nem tartozik szorosan a témához
2022.12.21. 10:03
Igazad van! ezt kellene csinálni! De gyarlók vagyunk, ha megjöttünk a sielésból tusolás után iszunk egy-két sört és biztos nem a felszereléssel foglalkozunk az est hátralévő részében
Előzmény: (VÁrpád 216759)
VÁrpád
273 élménybeszámolót írt
273
5 éve tag
2022.12.17. 22:24
A szemüveg szivacsának megvédésére a legjobb módszer, ha időnként síelés után szappanos vízzel kimossuk, szárítjuk a szemcsót.
Elöregedés okai:
- izzadtságunk sóssága ,savassága, zsírossága
- rossz tárolás ( uv ,pára, rápakolunk valamit, stb)
- nincs kiszárítva
- vegyszert kap
- elöregszik lebomlik( hosszabb idő után természetesen )
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.