Előzmény és válaszok a Osztrák autópálya tapasztalatok topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
nagyzee
16 élménybeszámolót írt
16
7 éve tag
2024.12.27. 17:00
Köszi a tippet, ezen felbuzdulva be is regisztráltam magam ( az autóm és egy erre a célra kreált bankkártyám) a Flex útdíj megoldásra az Asfinag oldalán, így már nem is kell előre terveznem és megvenni az adott fizetős útszakaszra szóló jegyet, áthajtáskor levonja a kártyáról automatikusan :)
Előzmény: (Okulare 221995)
Okulare
36 élménybeszámolót írt
36
9 éve tag
2024.12.26. 07:27
No, mivel nem érkezett érdemi válasz, ezért voltam oly bátor és megvettem online az autópálya matricát is és a Gleinalm alagút díjat is. A viszaigazoláson rajta van egy kis vázlat, hogy a Digital Stecken Maut piktogrammal ellátott sávokon átsuhanhatok a megadott rendszámú autóval. Holnap indulunk.
Előzmény: (Okulare 221939)
piktogram1.jpg
Okulare
36 élménybeszámolót írt
36
9 éve tag
2024.12.19. 14:57
Most találtam meg, hogy a fizetős alagutakra is lehet előre online jegyet venni. Én konkrétan a Gleinalm-alagúton keresztül jövök, megyek. Itt van egy olyan kapu, ahol az előrefizetősek mehetnek át, vagy ugyanabba a sorba állok, mint a többiek, csak nem fizetek a sorompónál?

Ránéztem a StreetView-ra és ott csak olyan kapukat látok, amik embernek fizetősek, 1 db self service-set és egy buszos-teherautóst. De ez 2022. júliusi felvétel, lehet, hogy akkor még nem is volt ilyen online jegyes móka és azóta már van olyan kapu is, ahol az elővételesek átsuhanhatnak.
INGYENES TANÁCSADÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE