h i r d e t é s

Előzmény és válaszok a Sícipő javítás topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
lorylaci
56 élménybeszámolót írt
56
18 éve tag
2026.03.12. 11:52
Ez gyakori probléma, hogy a vízlepergető műanyag bevonat elkezd leporladni. Alapvetően esztétikai kérdés, éremes egy kefével és porszívóval nekiesni. Ettől még a sícipő jól használható.
Azonban a külső burkot nézd át repedésekre. Ekkor már igencsak öregszik az anyag, és ha repedéseket látsz, akkor érdemes újabb után nézned.
Van egy cipész, aki nekem javított már sífutó cipőt, és sícipő belső részt is javít. Nekem a máló szivacsot visszaragasztotta és a kinyúló, felgyúrődő belső bélést cserélte.
Budapest, Amerikai út 39, 1145
Előzmény: (zsuzska11 224479)
bouquetk
434 élménybeszámolót írt
434
14 éve tag
2026.03.12. 09:25
Ha jól értem a belső cipő kezdi megadni magát. Ez nem biztonsági kérdés, hanem kényelmi, esztétikai. De nyilván jelzi, hogy lassan vége. Új belső cipőt biztos nem vennék egy 14 éves bakancsba, nem valószinű, hogy találsz, másrészt minek.

Vélhetően kibír még egy szezont, de érdmes keresni másikat. Mindenféle csoportokban egészen jókat lehet találni megfizethető áron.
Előzmény: (zsuzska11 224479)
zsuzska11
10 élménybeszámolót írt
10
13 éve tag
2026.03.10. 11:44
Sziasztok,

A kb 14 éves amugy alig használt és kivulrol szinte ujnak hato sicipom belseje valoszeg elkezdett öregedni:
Egy 3 napos turárol jovok, ahol semmi jele nem volt, de ahogy tisztogattam hogy eltegyem jovore észrevettem hogy a belseje sok helyen tapados, ragacsos lett és itt ott ha megdörzsölöm picit porlad is. Még nem hagyott nyomot a zoknimon se...
Mit gondoltok mennyire SOS a csere? Még a jövő szezont kibirja?

Inkább csak esztétikai kérdés vagy a cipő többi része is esetleg öreg lehet?
Voltak szezonok hogy nem is használtam, szoval nem a használattol öreg csak az idötöl fáradhattak az anyagok benne...

Érdemes csak belsöt cserélni?
Gondolom az is 20-30 ezer, akkor lehet vegyek 60-70 ert inkább ujat?
Köszi
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
INGYENES TANÁCSADÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE