Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Szlovák - Cseh ételek, italok topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
pattyski
1345 élménybeszámolót írt
1345
22 éve tag
2010.01.03. 17:05
Ez a Bačova kapsa amire te gondolsz
Valami Pásztor zseb/zsák ra fordíthatnám..

Itt a menu

http://www.usvkristofa.sk/koliba-hu-menu.pdf
Előzmény: (ArchiTomi 78065)
ArchiTomi
32 élménybeszámolót írt
32
17 éve tag
2010.01.01. 17:27
BÚÉK mindenkinek!
Kb. 10 éve volt (talán) az m1-en egy sorozat, ami síterepeket mutatott be és mindegyik részben készítettek helyi ételeket is. Olyasmi volt mint a Főtér, de úgy emlékszem kifejezetten síeléssel foglalkozott. A Donovaly-t bemutató részben volt egy étel, amit mi azóta is készítünk rendszeresen, mert nagyon finom. Elég nehéz kaja, ezért főleg így tél idején szoktuk megcsinálni. A nevére nem emlékszem, mi csak "szlovák húsnak" hívjuk a családban. A lényeg, hogy 2 szelet hús közé savanyú káposztát, egy-egy szelet füstölt sajtot és bacont kell tölteni, a húsokat össze kell tűzni hogy ne folyjon ki belőle a töltelék és sütőben meg kell sütni. Krumplipürével, savanyúsággal isteni, próbáljátok ki!
Hazafelé mi is fel szoktunk tankolni Deli csokival és nagyon szeretjük a szlovák sajtokat (korbacky, parenyica). Egyik évben Jasnán voltunk egy hétig, a Hotel FIM-ben szálltunk meg. Mellette volt egy fabódé, ahol szintén isteni sajtokat lehetett kapni.
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.