Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Időjárás Magyarországon topikból

ÜZENETEK (7)Időben csökkenő Időben csökkenő
Nagy Krisz
19 élménybeszámolót írt
19
16 éve tag
2010.01.05. 10:09
Köszi! Remélem igazad lesz!
Előzmény: (KCsabika 78353)
KCsabika
301 élménybeszámolót írt
301
15 éve tag
2010.01.04. 15:50
jan 10. ét követően kiszorítja Románia felé a meleg levegőt a kialakult anticiklon. A 11.-től 17.-ig tartó időszakban ez a száraz hideg levegőt tartalmazó légtömeg határozza meg majd az időjárást Európa középső területein, egyelőre úgy néz ki jó két hétig kitart. Tőlünk északabbra hasonlóan hozzánk, kemény éjszakai fagyokra számíthatsz, és nappal sem lesz sokkal több. Nagyobbrészt száraz, napos idő várható, de a hegyekben ez változó nagyon, a ködhajlam erősödik...
Előzmény: (Nagy Krisz 78345)
Nagy Krisz
19 élménybeszámolót írt
19
16 éve tag
2010.01.04. 15:09
Szia!
Érdekelne, hogy mi az előrejelzésed a következő hétre (jan 11-17)az északi szomszédunknál!
Köszönettel
Előzmény: (KCsabika 77922)
KCsabika
301 élménybeszámolót írt
301
15 éve tag
2009.12.30. 13:44
Ja igen erre a hosszá szólásomra gondoltam a Skiarena.hu-n:
2009-12-26 21:32
Előzmény: (KCsabika 77922)
KCsabika
301 élménybeszámolót írt
301
15 éve tag
2009.12.30. 13:37
Nem vagyok meteorológus, de konyítok egy keveset a témához. "miért kell megalapozatlan találgatásokkal borzolni a hazai síelésre vágyók kedélyeit" azt azért nem gondolod rólam, hogy hasra ütök és úgy beszélek. Ha végignézed a hozzászólásaimat, elsősorban a hőmérsékletet jelzem előre, csapadék ..ilyesmit nem mert azt nagyon nehéz!!!

Szeretném, ha egyszer végignéznéd a hozzászólásaimat, és az alapján mondanád a hasra beszélést, ugyanis december 10.-ei hozzászólásomban már előre jeleztem a karácsonyi felmelegedést! (Eplény topic: 75981 hozzászólás)

Nyilván való percről percre nem lehet előre jelezni semmit.
Végül hogy lásd , a Nordica síaréna fórumán.. kb egy hete, azt találtam írni, hogy január 6.-ára mindenkit várok egy porhavas csúszásra, téged is!

Egyébként pedig ezek alapján a linkről kb 10-15 nappal előre be lehet saccolni a hőmérséklet!!! alakulását nem a csapadékot!!!, fölösleges az időjárás oldalakat böngészni.

http://www.wetterzentrale.de/topkarten/fsenseur.html

Egészségünkre, BUÉK :)
rockenstein
354 élménybeszámolót írt
354
16 éve tag
2009.12.30. 13:11
Kedves Csabika!
A hozzászólásaid alapján úgy tűnik, hogy meteorológus vagy. Kérlek, magyarázd el nekem, hogy miért kell megalapozatlan találgatásokkal borzolni a hazai síelésre vágyók kedélyeit, amikor köztudott (legutóbb épp Vissy Károlytól hallottam egy interjúban), hogy 10-14 napnál távolabbi pontos becslést képtelenség készíteni a várható időjárásra vonatkozólag, és ha mégis készítesz, akkor jó esetben is max. 50% valószínűséggel válik be (magyarul vagy úgy lesz, vagy nem)? Mint gyakorló síelő, nyáron kerékpározó, állandóan bújom az időjárás oldalakat, és az a tapasztalatom, hogy a szabadtéri programok tervezéséhez szükséges biztossággal a max. 5 napos előrejelzések válnak be igazán. A magasabb hegyekben még ennyi sem igaz, itt általában 2-3 napra előre érdemes csak nézelődni, de nagy magasságban olyan kiszámíthatatlan az időjárás (percről percre képes változni), hogy néha így is meglepődhetünk. Te hogy látod?
Előzmény: (KCsabika 77268)
KCsabika
301 élménybeszámolót írt
301
15 éve tag
2009.12.22. 21:10
Jó hír a hazai síelőknek, hogy december végétől, de jelentősen az új évben beköszönt a tartós, száraz hideg időszak, így behavazhatók és megnyithatók lesznek a várva várt, és hiányolt pályarendszerek...
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.