Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Chamrousse
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
borbirol
95 élménybeszámolót írt
95
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Chamrousse
2011.01.23. 17:14
Sziasztok!

Ma reggel érkeztünk haza Chamrousse-ból. A tapasztalataim elég vegyesek. Chamrousse 1750-en laktunk közvetlen a lassú négyszemélyes lift (TS Arselle) felvonójától kb. 15 méterre. Tényleg pályaszállás! Az apartmanunk a Franciákat meghazudtolóan rendben volt. Átvételkor minden konyhaeszköz kipakolva, tételes francia/angol(!!!) nyelvű leltár felvételi ívvel, amit másnap reggel le is tudtunk adni. Az apartman gyönyörűen kitakarítva, erkéllyel, terasszal. Nem hisztiztek a felvitt léc miatt, s leadáskor pontosan jelent meg az átvevő az előre egyeztetett időpontban.

A pályák állapota már nem volt ennyire tökéletes. A közeli Grenoble-ból rengetegen jöttek fel a hétvégi napokon, s iszonyúan leharcolták az egyébként is siralmas pályákat. Ehhez nagyban hozzájárult, hogy vasárnap +10°C volt, s az idő csak lassan hűlt (szerda reggelre) fagypont alá. Igazából nagyon kevés a hóágyú, s azokat is csak korlátozottan tudták használni. A ratrakok minden éjjel szépen „megcsinálták” a pályákat, de sok helyen nem tudták a „mélyművelést” bekapcsolni, ezért rengeteg volt a jeges szakasz már reggel is. Szerdán esett 4-5 cm friss hó, ami valamit javított a helyzeten. Nagyon sokat vártunk az erdők között kanyargó pályáktól, amik a hangulatukat tekintve be is váltották az előzetes várakozásokat. Amire nem számítottunk, hogy iszonyúan tagolt volt minden, tele be nem látható letörésekkel, kanyarokkal, dombocskákkal. Folyamatos fékezés-gyorsítás, s a rengeteg tanuló kerülgetése. Délelőttönként jobb volt a helyzet, de délutánra mindig sok gyerek-diák érkezett, - gondolom a közeli nagyvárosból - , s zsúfolttá vált minden.

Úgy gondolom, az ilyen pályarendszerre mondják azt, hogy családi. A középhaladó feleségem és kezdő keresztfiam szerint ennél jobb pályarendszer nem is létezik. Minden nézőpont kérdése.

Van viszont még valami, amit súlyos problémának tartok. Rengeteg a kő a pályákon. Nem ritkák a kezelt pályán előforduló fél téglányi kövek sem. Sajnos én az első nap úgy fogtam egyet, hogy kiszakadt a kantnim, de családom lécei is nagyon komoly sérüléseket szenvedtek a hét végére.

Mi nem sokat buliztunk, de azt azért láttuk, hogy komoly lehetőségek vannak. 1650 méteren egész kis szórakoztató negyed van, mozival, kocsmákkal, s egy plázához hasonló épülettel. Van egy korrekt sajtbolt, tele helyi termékekkel, tűrhető árban, a Sherpa üzletekben pedig minden megtalálható ami kellhet. A hegyen két hütte van, csak, de a beülős liftek völgyállomásainál nagyon sok. Az árak teljesen „síterepiesek”. Kávé 1.3, üdítők (0.33) gépi 2-2.5, saláták 5, sültkrumpli+hotdog 6 Euró. Egy komplett ebéd, nem nagyon elszálva egy sörrel 12-16 Euró.

Üdvözlettel: BL
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.