Élménybeszámolók: Chamrousse síterep leírás cikk galéria fórum

Chamrousse síterep értékelése
112 szavazat, átlagos érték: 4.0
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2014.03.25. busman001
Vasárnap jöttem haza, 03.14-től 22ig voltam. Gatyarohasztó arcpirító meleg volt, ennek megfelelően a pályák szépen kásásodtak még a csúcson is már 11körül kezdett rohamosan romlani a pályák minősége. Reggelre szépen megcsinálta a ratrak, de sajnos sokszor jegesre fagyott az éjjel. 10körül már jó 12től már kásás... Cserébe van snow park amit ki is használtam ugrabugráltam naphosszat. Van verseny pálya is amin lehet gyakorolni a slalomot vagy műlesiklást ha épp nincs edzés. Vannak buckák is fekete is de egy haladónak már kevés ez 1 hétre.
A rendszer nálam 3/5. Ha nem kezdő vagyakkor nem egy 1hetes nagy francia sítúrának való. Kezdőknek viszont ajánlom.
A szállás (asters 1750m-en) meglepően jó volt, újszerű relatíve tágas apartman, ingyen szanua és jacuzzi. A vásárlási lehetőségekre 1db sherpa ad lehetőséget, van pár étterem is a környéken. Wifi a pályán van több helyen is, de a szálláson nem volt...
2014.02.06. PrtyGbr
Egy hete értem haza kb. Nagyon jó volt, élveztem az egész hetet, DE:
Szállás a L'arselles hotelban volt, ami elvileg három csillagos. Na aki arra három csillagot rakott annak kérdezés nélkül három fogát kéne kiverni, ahogy annak is, aki azt állította hogy ez egy hat személyes szállás. Egy szoba franciággyal. Tágasnak, kényelmesnek tűnt, bár én nem voltam benne. Egy nappali kihúzható franciaággyal. Az az ágy akkor két személyes, ha egy pár alszik rajta. Amúgy másfél. Ha azt az asztalt hatan körbeülik úgy, hogy senki nem könyököl senki bordájában, akkor minden elismerésem. A csapből sztem minimum 70 fokos víz jött, olyan volt mint egy gőzborotva, abszolút pozitívum, ahogy a mosogatógép megléte is. Negatív, hogy nincs egy bögre. Van két decis és mokkás pohár, meg tál. Bögre nincs. A harmadik szoba az emeletesággyal... na hát oda ha bemész, akkor kb úgy érzed magad mint a sitten. Ablak nincs, az ágy és a fal között max 70 cm hely, EGY darab konnektor. A lámpa az első felkapcsolásnál kiégett, egész héten nem kaptunk újat, pedig szóltunk a recepción. A másfél személyes ágy problámáját úgy oldottuk meg, hogy fogtunk négy plédet (jut eszembe, paplan nem volt, csak ilyen pokróc-szerű valamik), leterítettük a földre, és minden éjjel valaki a földön aludt (kő-papír-olló döntötte el, hogy ki). Szóval a szállás nagyon jó LETT VOLNA ha négy személyes, nem hat.
Pálya: Nagyon jó volt az összes, GYÖNYÖRŰ kilátás, alig kellett sorbanállni a felvonóknál, nagyon ritkán állt meg a lift.
VISZONT: nem tudom milyen indokkal, de ha előző este/délután esett a hó, akkor nem mentek a ratrakok. Reggel kilenckor találtam olyan pályát, amin térmagasságú buckák voltak. Nem értem. Ugyanígy a snowpark ugrói is az előző napi állapotukban voltak, azzal a különbséggel, hogy volt rajtuk 5cm porhó (aki ment már ilyenben, tudja hogy az ugrón nem előny hogy puhára érkezel, hanem idegtépő, hogy nem tudod belőni a kellő sebességet). Viszont a többi alkalomnál reggel a pályák kiválóak voltak, a snowpark szintúgy, NAGYON JÓ A PÁLYA!! (park elemeit én személy szerint máshogy rendeztem volna, mert sokkal több lehetőséget ki lehetett volna hozni belőle, ennek ellenére nagyon jó volt)
Az utolsó előtti napon sikerült megtalálnom az olimpiai pályát(mondjuk előtte nemnagyon kerestem, ami azt illeti nem is tudtam, hogy van), de a közepénél azt hittem, hogy eltévesztettem az irányt, de aztán a sítérképen megnéztem, és jó helyen jöttem le. Egy normális piros pálya, semmi több.

SUM: Nagyon jól éreztem magam (asszem a társaim nevében is mondhatom ezt), összességében nagyon jó volt. A szállást is megszoktam kb a harmadik-negyedik napra, de tartom a véleményem, hogy ráférne egy verés arra, aki ezt háromcsillagosnak és hat személyesnek nyilvánította. A pályák nagyon jók, a kilátás mindegyik részről gyönyörű, de friss hó adottságait lehet, hogy nem ismerik az ottani pályakezelők.

7/10
2014.01.26. faireduski
2014.01.18. - 2014.01.25.
Szállás: Le Domaine de L'arselle, bár pályaszállás,a pályáktól a mi tömbünk volt a legmesszebb (Épicéas). A csoportunkat különböző épületben helyezték el,erre lehetett számítani.Fél óra volt,mire kiadták a kulcsokat,utána be is pakoltunk. Az előző társaság nem takarított ki,ragadt a padló,mocskos volt majdnem az összes tányér,pohár... Reklamáltunk és kiderült hogy ők kértek ugyan takarítást,de ez nem történt meg (?). Ígyhát egyik délelőtt feljött két fiatal és kitakarított.
A kilátás nagyon pazar! Az appartmanhoz tartozott még egy léctároló,ami furcsa módon egy 10 fős appartmannak ugyanakkora volt mint mondjuk egy 3 fősnek... 5/4

Pályák: vegyes élmények. Volt (nagyon) köves,jeges-a hó délutánra általában "lekopott",friss havas-normális,és az utolsó napon tiszta szűzhavas,amit nem sikerült leratrakolni délelőttre.Kedvenc pályánk egy kék,ún. Eterlou volt,nagyon tetszettek az erdei kis ösvények is. :) Sajnos egyre több lett a kő,és délutánra teljesen hóbuckások lettek a pályák,pl. a piros olimpiai,amit sokan (még kis grenoblei óvodások is!) használtak.
De összességében nem volt rossz,sok sok pálya volt,és példás igyekezettel tartották karban őket. A felvonók gyorsak,kényelmesek,van mindenféle (csak csákányos nem). A pályarendszer tehát kis szigorral 5/4

Egyéb: WiFi a (fórumban leírtak ellenére) a Bachat étteremben nem volt! illetve éppen volt,de a hölgy szerint azért nem megy,mert túl sokan használják (?).Oké,nincs Wifi,próbáljuk ki az uszodát. A neten leírtakkal szemben nem harminc valahány,hanem 24 fokos a víz hőmérséklete.
Ezt inkább kihagytuk. Szauna 2 db (!!) van abból az egyik "technikai okok miatt nem üzemel". A konditerem állandóan tele,büdös,fülledt szag áll a levegőben. Ja és a jacussi! 8 fős,folyamatosan foglalt.A wellnessről ennyit. Az étterem forró csokija viszont finom és (a csúcson kaphatóhoz képest,ami 3,20 €) "csak" 1€.
Nem adtuk fel,az medencével szemben az út túloldalán van egy étterem: "Chez Igor et Doudou" (Igorhoz és Doudouhoz),ahol van jó wifi,mi rendelt ünk egy forró csokit (itt 1,50€),de van egy amolyan Wifi-ár (ha jól emlékszem 1-2 €) és lehet használni.
Nagyon tetszett az ún. síbusz,ami Chamrousse részei között közlekedik,kb. félóránként,ingyenes,és praktikus azoknak,akik a pályáktól távolabbra eső épületben vannak elszállásolva.
A negatív dolgok mellet persze több volt a pozitívum,csak az ígéret több/jobb volt. De ez sem akadályozott meg minket abban,hogy kiélvezzük a hét minden percét. Fantasztikus élmény volt! <3

Ui. az időjárás is hála Istennek kedvező volt! :)
2013.02.03. siposdoktor
2013/01/26 - 2013/02/02
Chamrousse 1700, Le Domaine de l'Arselle

SZÁLLÁS: Az előre egyeztetett időpont körül érkeztünk meg. Fél órán belül megkaptuk a kulcsokat és költözhettünk be.
A de l'Arselle 5 egymástól különálló épületből áll. Sajnos a csoportunkat szétszedték és külön épületekben laktunk, ami nagyobb baráti társaságoknál nem olyan kényelmes.
A szobák elrendezése eltérő. A földszinti szobáknál az "udvarról" lépünk be egyből a konyhába, mellette egy franciaágyas helység, és hátul egy emeletes ágy található. Így erkély nincs, amire lehetne pakolni. Az emeleti szobák 2 hálószobásak + konyha, tágas erkéllyel és szép panorámával. A felszereltség a szokásos.
Ha esténként normálisan viselkedtek, akkor nem fognak szólni. Szállásról igazából ennyi.
Check-outnál volt egy kis problémánk, mivel kaptunk egy papírt h 10:20kor lesz az átadás, de 9kor már ott volt egy francia srác és sürgetett, hiába mutogattuk neki a "papier"t. Kaptunk tőle 30 percet, szóval igyekeznünk kellett. Aztán szólt, h a tükör és az ágy alatti rész még szerinte nincs kész, ezt gyorsan korrigáltuk. Kaptunk tőle egy jól megfeleltet.

SÍPÁLYA: a szállástól a TS Arselle felvonó 5 perc sétára található. Ez a legegyszerűbb módja, hogy a sípályára jussunk. Busszal ugyan el lehet menni más felvonókhoz, de az időben sokat elvesz. Szóval mi minden nap legyalogoltunk, meg fel.
A pályarendszer szerintem kiváló, mindenki megtalálhatja a neki valót. A piros olimpiai pálya nekem nagyon tetszett, de Chamrousse 1700-on is vannak jó pályák.
Első 2 nap volt legjobb a minőség, sajnos a hét közepe fele felmelegedés kezdődött, amit olvadás, majd eső követett.
A snowpark elég komoly. Van szlalon pálya, ugratók, sebességmérő, meg elég sok minden. A síelések alatt a nap általában sütött, ezért még jobban lehetett élvezni ezt a kellemes időtöltést.

CHAMROUSSE 1700: Chamrousse 3 részre van osztva, van 1700, 1750, meg 1650. Mindegyik részen megtalálhatók a szokásos egységek, de most 1700-ról írok.
A szállás alatt van egy sherpa, 5 perc séta kb, egy hangulatos étterem, egy intersport, pár síszervíz és kölcsönző, illetve egy K-Dox nevű hely, ahol minden második este volt buli. Ez a TS Arselle nevű felvonónál található.
A szálláshoz jár két mágneskártya is, amit az itt található wellnessben lehet kihasználni. 1 kártyával többen is bemehettek, nem számít. Van szauna, edzőterem, jacuzzi és egy medence is, aminek a vízhőmérséklete nem túl meleg, legalábbis mikor mi voltunk ott, nem volt az. De lehet használni, és ez a lényeg.

Összességében egy jó pályarendszer, jó szállással és gyönyörű panorámával. Pár év múlva szívesen visszatérnék. 5/5.

U.i.: Hazafele az erős havazás miatt a Frejuson keresztül jöttünk, melynek költségét a cég magára vállalta. Plusz pont nekik ezért!
2013.02.03. mac13
Január 26.-tól február 2.-ig töltöttünk itt egy hetet egy négy fős apartmanban. Brianconon keresztül mentünk, 21 órás út után érkeztünk meg, végig tiszta, száraz időben buszoztunk. A bejelentkezés után este 7-re foglalhattuk el a szállásunkat. Az utaskísérőnk nem igazán tudta ellátni a feladatát, mivel már az út során kijelentette, hogy mindenki felnőtt ember és el tudja intézni a problémáit a recepción. (Az látszott rajta, hogy Ő síelni és pihenni jött és nem a mi problémáinkkal foglalkozni.)
Reggelre 20 cm hó esett, ami délutánra a sok síelő miatt nagyon buckásodott. Ezen a héten mindenféle pályát megtapasztalhattunk. Volt nagyon jeges, esős-latyakos, friss havas. A pályák minőségével nem volt probléma, jól rendbe rakták reggelre.
A szállásunk 4 főre szűkös, de megfelelő volt, sítárolóval.
Pályaszállás volt csak kicsit kellemetlen volt 3-400 métert gyalogolni a felfonóhoz és vissza. Előnye is volt, a mellettünk lévő épületben volt egy sherpa bolt. Árak: Bagett: 0.9-1.2, tej: 1.8, bor:3,5- 20. A pályákon két hüttét, a pályák aljánál viszont nagyon sok éttermet találtunk. Az árak: sör 0,5 l 5,5 eu. Egytál ételek: 12-22 eu.
Előttem már sokan elmondták a pályákról, milyenek. Csak annyit, hogy mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt, igazi családi terep.
A kijelentkezés tökéletes volt, így aránylag korán elindulhattunk haza. szakadt a hó, ezért a sofőrök mondták, nem a hágókon keresztül, hanem a Frejuson át megyünk, erre fel sokat próbált kísérőnk kijelentette, ő mondja meg mikor állunk meg és merre megyünk haza. Megszavaztatta az utasokat, végül is mi legyen. Az alagút győzött, a gyorsaság a biztonság és az ésszerűség mellett. Természetesen ez fejenként 5 eu pluszba került, amit ki is fizettünk. Volt egy csoport, akik nem voltak hajlandóak kifizetni, hiszen Ők nem szavazták meg. Ez így is maradt és nagyon igazságtalannak tartom. Nem nagy dolgok ezek csak nagyon bosszantóak. Végül is akkor mi miért fizettük ki és a többiek miért nem? Kedves Skilines! Hogy is van ez?
A szórakozásunkat azért ez nem tudta elrontani csak egy kis keserű szájízt hagyott maga után.
100-2977.JPG100-2907.JPG100-2934.JPG100-2973.JPG100-2976.JPG100-2991.JPG100-3021.JPG100-3023.JPG100-2984.JPG100-3091.JPG100-3096.JPG100-3098.JPG100-3099.JPG100-3121.JPG100-3172.JPG100-3176.JPG100-3211.JPG100-3240.JPG100-3257.JPG100-3264.JPG100-3268.JPG100-3317.JPG
2012.02.20. merida
2012. 02.05.-én jöttünk haza Chamrousse-ből. Néhány friss tapasztalat:

Szállás: az 1750-es régióban laktunk 10 személyes apartmanban. Mérete a francia 3-4 ágyas apartmanjaihoz képest hatalmas volt így, telt ház esetén sem kell egymás lábán állunk. Elosztása a szokásos, 2 ágyas részekre bontva, melyben két főnek kihúzható kanapén jut hely a nappali-konyha kombóban. Itt is a szokásos emeletes ágyak voltak, 3 db, de volt két helységben francia ágy is. Az egyik francia ágyas szobából nyílt egy fürdőkádas mosdós helység is. A konyhából nyílt egy fürdőszoba wc-vel, és egy különálló wc is. A nappali egy hatalmas tér volt, ahol akár 10 személy is egyidőben tartózkodhat. A szobához tartozik egy nagyméretű erkély is, ami szép időben biztos nagyon klassz lehet, télen gyakorlatilag fagyasztónak jó (bátrabbaknak sítárolónak is használhatják). Maga a ház kívülről jól kinéző, de a belső felépítése szörnyű. Valószínűleg helytakarékosságból kihagyták a közös lépcsőházat!!! Ennek köszönhetően vannak olyan apartmanok, amiket csak külső lépcsőről lehet megközelíteni (ennek köszönhetően az egyik apartmant vagy 1 órán keresztül kereste az egyik csoport), és van olyan szint is, amelyet belülről nem, csak kívülről lehet megközelíteni. Érdekes módon a sítároló a 3. emeleten kapott helyet, ami az utca szint, viszont ha valaki a parkolóból szeretett volna felmenni, akkor egy külső lépcsőn mászhatott fel a másodikra, ott végig baktat a teljes ház hosszán, utána mehetett fel a harmadikra. Lift a nincs. A környék többi apartman háza is hasonlóan nézett ki, valószínűleg hasonló felépítésűek is. Aki a külső lépcső mellett lakik, nem irigylem, mert egyrészt nagy a forgalom, sokszor nyitva marad az ajtó és mindig tiszta hó volt a bejárat környéke.

Pályák: az 1750-es régió előnye, hogy a közeli pályák jellemzően kékek, így alkalmasak a kezdő síelőknek gyakorlásra, hátránya, ha komolyabb lejtőket keres valaki minimum 2x kell lifteznie, hogy ilyent találjon, ami 20-30 perc. Az Arselle lift meglehetősen kényelmes tempóban baktatott felfelé, cserébe kényelmes. Még a havas napokon sem takarították sosem az üléseket és mivel nagyrészt fák közt árnyékban megy a líft, sokáig jegesek az ülések. A liftek modernek, többségük gyors és majd mindegyik ülőlift futószőnyeges. Arselle után érdemes egyből átsíelni a Berangere lifthez, ami gyors és elég magasra is megy, innen sokfelé, akár a rendszer másik oldalára (gondolás lift) is lesíelhetünk. Az 1650-es részen találhatóak a komolyabb lejtésű pályák. Köztük az olimpiai (piros és fekete) pályák is, és az esti kivilágítású is. A legtöbb sípálya színéhez mérhető nehézségű. A fekete pályákat, mint franciában szokás, nem tartják karban, így jegesek, buckásak. Kivételt jelentett az olimpiai piros és fekete, ezeket a héten 1x ratrakolták. Utána nagy népszerűségnek örvendtek, így már este megjelentek az első jeges szakaszok és buckák is. A kék pályákat minden nap, a pirosak többségét naponta ápolják. A rendszer jól kiismerhető, 1 napos nap után nem jelenthet komolyabb problémát mikor hova lehet lesíelni és mivel hova tudunk visszajutni. Elég alacsony francia viszonylatban a rendszer fekvése, így nem csodálkoznék rajta, ha rosszabb években kevés lenne rajta a hó (persze ezt nem csak a magasságtól függ). Szerencsére 2012 jan. végén az átlagnál sokkal több hó volt, így csak elvétve volt kő a pályán. Az 1750-1700 részen található az elmaradhatatlan snowpark, ami 3 bolulder pályát, egy gyorsaságit (ez egy komoly csalódás mert egyrészt rövid másrészt nagyon kicsi esésű lejtőn volt, így az 50km/h sebességet sem sikerült elérni ) és mindenféle ugratót tartalmazott. Pályán kívüli síelésre rengeteg hely van. Szerencsénkre azon a héten 60cm hó esett így nem csak buckázni lehetett pályán kívül, hanem a mélyhózás ritka élményének is lehetett hódolni. Tapasztalatom szerint a pályarendszer állandó vendége a felhő(?), szerencsés esetben megmarad a falu szintjén, rosszabb esetben a teljes rendszert befedi (2-20m látótávolság). Első 3 napból összesen talán 1-1 órát lehetett úgy síelni is, hogy lát is az ember valamit. Sokszor álldogáltak az emberek, mert semmit nem lehetett látni és egymást kérdezték, hogy merre kell menni. Szerencsére a pályajelzések sűrűn kint vannak, így a pályák szélén ezeket keresve lehetett haladni. A legszélső Casserousse nevű fekete pályát csak tényleg jó síelőknek ajánlom, meglehetősen meredeken indul, szűk részekkel, valószínűleg sosem gondozzák. Egyik kedvenc a kivilágított pálya, ami elég hosszú és széles, gyengébb síelőknek is megoldható feladat és a kabinos felvonó miatt még nagy hidegben és szélben is egész nap síelhető. A pályarendszer másik előnye, hogy fotózás szempontjából nagyon szép fekvésű. Tömeg egyáltalán nem volt, akkor kellett csak sorban állni, amikor 1900 méterig feljött a felhő és szinte csak 2 lift (Lacs Roberts és Amoureux ) és a hozzájuk tartozó pályák nem voltak ködben, így mindenki ezeket a lifteket és sípályákat használta. Összességében egy kellemes családi pályarendszer (ami francia viszonylatban kicsinek számít) az összes előnyével és hátrányával együtt.

Szolgáltatások: Elsőnek lehet említeni az esti síelési lehetőséget, amit sajnos nem próbáltam ki. Egyrészt buszozni kellett volna, másrészt egész héten nagyon hideg volt (nappal is -10 vagy alatta) így az egész napos hideg bőven elegendő volt. A pályarendszeren ingyenes síbusz jár, így a rendszer másik oldalán is be lehet fejezni a napi sízést. Ingyenes szauna, jakuzzi, medence ( kb 5x10m-es, lejtős) és fitness terem van az 1750-es régióban. A fitness teremben 3 spining kerékpárt, egy futópadot, evezőgépet és egy eliptikus trénert, meg súlyzókat használhatnak, akik nem sportoltak egész nap eleget. A 2 szauna kb 16 emberre van tervezve, nem ritkán dupla ennyien élvezkedtek . A medence állítólag 30, a jakuzzi (6 személyes) 32 fokos, de szerintem jó 5-8 fokkal hűvösebb volt. Található még állítólag  40km sífutópálya is. Bulizási lehetőség ha jól tudom 1750-en nincs, így aki ilyenre vágyik ne ezt válassza vagy buszozik, kérdés hogy megy haza mert a síbuszok este a kivilágított pálya nyitva tartásáig járnak.
2012.02.08. tuti
Sziasztok! Én 2012.01.21-én jöttem haza Chamrousseból. Fantasztikus hetet töltöttem családommal és barátainkkal.A pálya minden igényünknek megfelelt, a hó minőség kifogástalan tanulókat nem kellett kerülgetni, igaz mi többnyire piros pályákon siklottunk. Brutális snow parkok, gyerekeim örömére.Szállásunk 2750m-en volt hatalmas panoráma ajtó az apartmanunkon, minden reggel gyönyörűséges kilátással. Egy kis mínusz pontot azért adni kell az apartmannak, mert a 10 személyes csak két elszeparált szobával rendelkezett, 2 db.emeletes ágy volt, melyből az egyik az előszobában található. Érkezéskor a leltárt elkészítettük, melyben azért minden nem volt egyértelmű. Javaslom, hogy a tűzhely tisztaságát, és bármilyen észrevételt fényképezzetek le, mert nekünk távozáskor mindenbe próbáltak belekötni. Szerencsére sikerült megegyeznünk. Mindezt leszámítva még biztosan visszatérünk :)
2011.01.23. borbirol
Sziasztok!

Ma reggel érkeztünk haza Chamrousse-ból. A tapasztalataim elég vegyesek. Chamrousse 1750-en laktunk közvetlen a lassú négyszemélyes lift (TS Arselle) felvonójától kb. 15 méterre. Tényleg pályaszállás! Az apartmanunk a Franciákat meghazudtolóan rendben volt. Átvételkor minden konyhaeszköz kipakolva, tételes francia/angol(!!!) nyelvű leltár felvételi ívvel, amit másnap reggel le is tudtunk adni. Az apartman gyönyörűen kitakarítva, erkéllyel, terasszal. Nem hisztiztek a felvitt léc miatt, s leadáskor pontosan jelent meg az átvevő az előre egyeztetett időpontban.

A pályák állapota már nem volt ennyire tökéletes. A közeli Grenoble-ból rengetegen jöttek fel a hétvégi napokon, s iszonyúan leharcolták az egyébként is siralmas pályákat. Ehhez nagyban hozzájárult, hogy vasárnap +10°C volt, s az idő csak lassan hűlt (szerda reggelre) fagypont alá. Igazából nagyon kevés a hóágyú, s azokat is csak korlátozottan tudták használni. A ratrakok minden éjjel szépen „megcsinálták” a pályákat, de sok helyen nem tudták a „mélyművelést” bekapcsolni, ezért rengeteg volt a jeges szakasz már reggel is. Szerdán esett 4-5 cm friss hó, ami valamit javított a helyzeten. Nagyon sokat vártunk az erdők között kanyargó pályáktól, amik a hangulatukat tekintve be is váltották az előzetes várakozásokat. Amire nem számítottunk, hogy iszonyúan tagolt volt minden, tele be nem látható letörésekkel, kanyarokkal, dombocskákkal. Folyamatos fékezés-gyorsítás, s a rengeteg tanuló kerülgetése. Délelőttönként jobb volt a helyzet, de délutánra mindig sok gyerek-diák érkezett, - gondolom a közeli nagyvárosból - , s zsúfolttá vált minden.

Úgy gondolom, az ilyen pályarendszerre mondják azt, hogy családi. A középhaladó feleségem és kezdő keresztfiam szerint ennél jobb pályarendszer nem is létezik. Minden nézőpont kérdése.

Van viszont még valami, amit súlyos problémának tartok. Rengeteg a kő a pályákon. Nem ritkák a kezelt pályán előforduló fél téglányi kövek sem. Sajnos én az első nap úgy fogtam egyet, hogy kiszakadt a kantnim, de családom lécei is nagyon komoly sérüléseket szenvedtek a hét végére.

Mi nem sokat buliztunk, de azt azért láttuk, hogy komoly lehetőségek vannak. 1650 méteren egész kis szórakoztató negyed van, mozival, kocsmákkal, s egy plázához hasonló épülettel. Van egy korrekt sajtbolt, tele helyi termékekkel, tűrhető árban, a Sherpa üzletekben pedig minden megtalálható ami kellhet. A hegyen két hütte van, csak, de a beülős liftek völgyállomásainál nagyon sok. Az árak teljesen „síterepiesek”. Kávé 1.3, üdítők (0.33) gépi 2-2.5, saláták 5, sültkrumpli+hotdog 6 Euró. Egy komplett ebéd, nem nagyon elszálva egy sörrel 12-16 Euró.

Üdvözlettel: BL
2010.02.13. guba
Sziasztok!

Idén Chamrousse-ban síeltem, két busznyi emberrel, ezek a tapasztalataim:

- a hely: gyönyörű, sok sípálya van, de kicsit kevés a fekete, meredek pálya. Az olimpiai pályák nagyon jók. Kissé zavaró volt, hogy 1m hó ellenére néhol köveket kellett kerülgetni. Erre táblával figyelmeztettek ugyan, de ennyi erővel föl is szedhették volna. De alapvetően szépen karban volt tartva a pályarendszer.
- felvonók: viszonylag jók, de erős szélben mindenki a kabinoshoz áll sorba, mert a nyitott beülősökön meg lehet olyankor fagyni, nincs rajtuk szélvédő. A beülősök ki- és beszállás kialakítása nem túl nyerő, sokan elesnek kiszálláskor ami miatt sokszor leállítják a felvonókat.
- szállás: les domaines d'arselle: szép szállás jó kilátással fenyőerdőre és a háttérben hegyekre, de a wellnesstől ne várjatok semmit. Rengeteg épületre jut egy szauna meg medence, így az nagyon tömött, sorba állós.
- helyiek: a fiatalok egész jól tudnak angolul, többnyire kedvesek. Én csoportvezetőként kapcsolatba voltam a recepciósokkal, helyi szervezőkkel, akik viszont nagyon szervezetlenül intézik a dolgokat. Nagyon kevés az ember, ezért sokat kell várni érkezéskor és általában senki nem tud semmit, pl. esti sízés lesz-e a héten? persze nem volt, a sok magyar meg ott állt sorba...
- árak: korrektek, a közért egész 'olcsó' volt, pl. 1 bagett 80 Cent, 2l-es narancslé (50%) 1,9 Euro, hütték: forró csoki 2,4 és 3 EUR közt, csésze leves 2,5-től, fő ételek kb. 8 EUR
- összességében nagyon jól éreztük magunkat, szívesen visszamennénk. Remélem segítettem ezzel egy kicsit.
2009.12.19. szami201
Én két éve voltam Chamrousse-ban és nagyon jó helynek tartom, de hogy mennyire jó hely, az valójában függ attól, hogy kinek milyen igénye van.

Az tény, hogy nem egy "partihely", elég nyugis, legalábbis ahol én voltam, Roche Berangerben, annak is Bachat-Bouloud nevű részén. Akiknek fontos, hogy sok éjszakai szórakozási lehetőség legyen, azoknak nem ajánlom ezt a települést.

A szállásunk kifogástalan volt (Les Domaines de l'Arselle, Chamrousse 1750 m), tiszta, kényelmes, jól felszerelt. Kauciót kértek az apartmannál, és vigyázni kell a távozásnál, mert levonnak ám belőle, ha nem takarítod ki olyanra, mint ahogyan átvetted. Élelmiszer bolt közel van, nagyon finom dolgokat árulnak, mindig friss volt minden!

A pályák az én sítudásomnak (középhaladó) kiválóak voltak, de a profiknak is van számos nehéz pálya, mellesleg téli olimpiát is rendeztek itt egykor. Tetszett az is, hogy nem unalmasak a könnyebb pályák se, mindenhol van valami izgalom:)

Rengetegen járnak ide síelni, ennek ellenére sosem volt tömeg és lökdösődés a felvonóknál, szerintem ez is nagyon pozitív. Hüttékkel is minden rendben volt, normál árak voltak (nyilván nem bolti, hanem drágább, de nem vészes). Ha napos idő van fent, ajánlom a naptejet, egyik nap nagyon csúnyán megégett a szám. Gyönyörű szép hely egyébként, nekem sokkal jobban bejött, mint Ausztria (a pályákat és a környezetet illetően is). Van esti sízési lehetőség is!

Aki esetleg vágyik egy kis városnézésre, vagy vásárolgatni is szeretne, nem messze van Grenoble város, ami eszméletlenül szép, érdemes megnézni. Busszal is le lehet menni, nagyon kényelmes és pontosan indulnak. Magyarok tényleg nem sokan járnak ide, de ettől még nagyon jó hely és a franciák is nagyon normálisak voltak (és a fiatalabb korosztály már tud és szívesen is beszél velünk angolul:).
2009.11.03. ConClark
pár éve március 3. hetében voltunk itt.
szép hely, fenyőfák mindenfelé, meg ilyesmi, nekem nagyon bejött :)
végig nagyon jó havunk volt.
sokféle pálya van, kezdőknek tökéletes! durvábbakból talán nincs túl sok, de azért mindenki talált magának megfelelőt.
sorban állás nulla.
mindenhova megy ülős felvonó.
volt éjszakai csúszás is.

a szállás kicsi, de jó volt (2db 6 fősben voltunk, második emeleten) nem volt lelakva, töknormális volt. nekünk az egyik fal padlótól a plafonig üveg volt hihetetlen kilátással a hegyekre, jóóóó nagy erkéllyel :) nem volt gyenge így reggelizni :)
asszem a tv külön fizetős volt, de eszünkbe sem jutott bekapcsolni. mosogatógép van, tablettát érdemes vinni. fűtéssel, melegvízzel nem volt gond.
van tároló, de mi felvittük a boardokat az erkélyre, mert nem volt meggyőző nekem a biztonsági szintje.

az elején volt a szokásos macera a szállással, erre érdemes készülni (2-3óra a hóban, este) de a végén nem izéltek sokat a takarítási mizériával, a letétet is visszakaptuk.

van egy kis üzlet (~200m) ott vásároltunk ezt-azt, friss bagettet, meg némi sört (jah, majd' el felejtettem! marhajó lekvárjaik voltak!!! ;) nem voltak vészes árak, de itt sorban állás mindig volt reggel.
vettünk egy sígatyát is, mert leamortizálódott, az pl olcsóbb volt, mint itthon.

olyan 300 métert kellett gyalogolni (felfele) a pályáig, köbö a fele lépcső.
hétközben, board cipőben nem volt vészes, csak hazafelé a csomagokat felcibálni.

2 nap volt köd, az egyik olyan, hogy a lapomat nem láttam és azt sem, hogy merre csúszunk :) a többi napon jó volt az idő, vagy sütött a nap, vagy esett a hó (ilyenkor kellett a síszemüveg) utolsó napra vagy 60cm leesett :) nem ratrakolták le, de így volt jó :D

a környékről nem sokat tudok mondani, bulik, meg ilyenek, mert csúszni mentünk, szal ez passz...

ha érdekel még vmi és ha tudok, válaszolok.
sok havat! ;)
2009.02.11. loati
Mi vasárnap jöttünk haza, a pályák szuperek voltak, hatalmas hó mennyiséggel ellátva, melyhez az indulás napján is esett még egy 40-50cm. A negatívum csak annyi, hogy a ratrakot nem igazán szeretik használni:), de van aki pont ezt szereti. Szerintem minden az időjárás függvénye, de az elkövetkező hetekben nem hiszem, hogy aggódni kéne a hóhelyzet miatt....
Akik mostanában indulnak azoknak jó síelést!!!(irigylem őket:)
2009.01.19. csokibácsi
hát, fekvését tekintve nem a legjobb síterep, bár a kilátás az No 1 a hüttétől. Egész héten felhő fölött voltunk, nagyon jól nézett ki.
A felső hüttében dolgozott magyar srác annó, de az árakra nem emlékszem már.
Amikor mi voltunk, akkor délutánra bokáig érő kása volt, kinn napoztunk a teraszon félmeztelenül:) Pályák közül sok le volt szárva, a többi pedig köves volt.
De ez hó függő. Ha van hó, nincs ilyen probléma. De nem ez a legnehezebb terep, a kezdő/középhaladó sízőknek viszont nagyon jó.
2007.02.13. PMiki
Sziasztok!

Vasárnap jöttünk meg Chamrousse-ról, íme egy kis élménybeszámoló...
Amikor kiértünk, két napig verõfényes napsütés fogadott minket. A honlap
szerint 40-60 centi hó, gyakorlatilag kb. 5 használható pálya, szép nagy
jegesedések, és kövek a pályákon, óriási szomorú havatlan foltok a pályákon
kívül. Ettõl még jókat csúsztunk, de a franciák elég mocskok voltak,
ugyanis sok vacak pályát nem zártak le, aztán menet közben derült ki, hogy
mondjuk a tetejük egészen jó, lejjebb viszont kõtenger... valamint néhány
fõbb pálya kivételével a pályakarbantartást sem vitték túlzásba. (nappal
ijedõsek voltak a ratrakjaik, egyet sem láttam, este azért néhány
ki-kimerészkedett szerencsére:) Nem egy osztrák színvonal, nappal nem
ratrakolnak, ezért délutánra minden pálya kibuckásodott, néhány közülük
csak azért nem, mert nem volt rajta mi kibuckásodjon... A jég ugyanis
ritkán teszi.;) )
Aztán kedden megjött a hóesés, és kisebb-nagyobb megszakításokkal két-három
napig esett. Eleinte sajnos aprószemû hó, ami sokat nem ért, kb. annyi
haszna volt, hogy nem romlottak tovább a pályák, de aztán megérkezett az
igazi, nagy pelyhekben hulló verzió is egy napra rá, amitõl kb. 25-30 centi
friss hó borította a pályákat... Ezen a napon (4.nap) délelõtt igazi
szûzhó-paradicsommá vált a terep, fantasztikus élmény volt síelni...
Pénteken aztán kisütött a nap, és addigra a ratrakok is felébredtek téli
álmukból, és nagyon szuper pályákat varázsoltak nekünk. Ja, csütörtökön
volt esti sízés is, fantasztikus kilátással, hangulattal és különleges
élményekkel... :)
Ha valaki most megy síelni, jó hír, hogy szombaton szintén esett a hó,
amikor eljöttünk, kell ez, mert a napsütésben gyorsan olvad minden...

Amúgy a terep nem túl nagy (francia viszonylatban kicsinek mondanám), max.
két nap alatt tokkal-vonóval besíelhetõ lenne, ha nyitva lennének a pályák.
A 100 km erõs túlzás szerintem. Viszont nagyon hangulatosak a pályák, és
remek piros pályái vannak a terepnek. Sajnos a feketék nem voltak túl jó
állapotban még a hét vége felé sem, pedig van egy-két rendkívül igéretes
darab köztük... (A völgybe vezetõ szurdok-pálya pl. könnyfakasztóan
izgalmasnak látszott, sajnos végig zárva volt, de az olimpiaiak is
érdekesek lehetnének, ha kicsit odafigyelnének rájuk, és Holle Anyó a
lejjebb fekvõ régiókat is megörvendeztetné némi hóval.) Igazán könnyû,
abszolút kezdõknek való tanulópálya viszont a bébipályák kivételével
nemigen akad.
A pályákat nem láttam, hogy hóágyúzták volna (Hochkaron éjjel-nappal mentek
a hóágyúk, itt szerintem este sem, ez szerintem óriási hiba jelen hó- és
idõjárási helyzetben!), a ratrakolás is csak este fordult elõ.

A szállások... nos, ahogy néztem, kb. minden magyar utazási iroda nagyjából
ugyanoda, az 1750 m-en fekvõ fenyõerdõben található aparmanokba viszi az
embereket, és ez jó választás szerintem. A szállás nagyon szép, gyönyörû
környezetben, az átlag francia helykínálatnál szellõsebb, kulturáltabb
körülmények közötti. Van ingyenes uszoda, szauna és pezsgõfürdõ, mi minden
nap igénybe vettük, nagyon jó volt! A medence úszásra is használható, kb.
20 m-es, a szaunák kicsik, de kettõ van, és kulturáltak. Fantasztikus érzés
síelés után a hegyek árnyékában úszni a szabad ég alatt, vagy lazulni a
pezsgõfürdõben... :)

Pályaszállásnak hívni azért némileg túlzás, én azt hallottam, hogy 500 m-en
belüli legközelebbi felvonó esetén pályaszállásnak számít, a mienk kb. 498
m-re lehetett... :) De engem nem zavart a kis gyaloglás, legalább
bemelegedtem reggelente, este meg levezetésnek volt jó... ;)
A bolt viszont egy köpésre volt, az árak nem túl durvák (tej, kenyér, stb.
Ja, volt bor 2 euro körül... kizárólag forralt bornak...)

Ami még jó volt, hogy vasárnap kivételével alig voltak a pályákon. Mondjuk
egy hosszú és kellemes kék pályán mindig sokan voltak, mert minden kezdõt
oda vittek tanulni, mint a kb. egyetlen lehetõségre, de a hét második
felére (a hóesések után) ez már elkerülhetõ lett. Felvonóknál ismeretlen
fogalom volt a várakozás, és gyak. mindenhova ülõs felvonó vitt (kb.
egyetlen nagyon szuper, és kevéssé látogatott piros pálya kivételével,
amihez tányéros tartozott (Schuss des Dames). Ezen iszonyat királyakat
csúsztunk, sokszor teljesen egyedül voltunk a pályán, abszolút ez lett a
"best of" nálunk...)

Összességében jó élmény volt, a hóhelyzet meg olyan, amilyen.... Aki síelni
akar, tud. Elfáradni is. :) Chamrousse egy hangulatos terep, nincsenek
óriási lakótelepek (egy-két szocreál épület azért elõferdül, de jól
takarják a fenyõerdõk õket), sok a gyönyörû fenyõerdõ mindenfelé,
extrémeknek van mindenféle-fajta korlát, meg boarder cross pálya is, én
félcsövet nem találtam, nekem spec. nem is hiányzott... Mivel Alpe 'd Huez
és Les 2 Alpes (asszem ez a kettõ) elég közel van, ezért a két nagy
síterep szippantja fel a népek nagy részét, itt - ha van hó - nagyon
kellemes, "üres" pályákon lehet csúszni. (hétvége kivételével)

Kb. ennyi, első szuszra... :)

Ha kérdés van még, igyekszem válaszolni!

Üdv,
Miki
2004.11.02. Bosnyák Norbert

Sziasztok!

Szeretnék nektek egy vadonatúj síterepet bemutatni.

Grenobletól 50 km-re található, 1650m-en fekvő festői falucska.
Van kabinos felvonója, és sok ülős is, nem olyan gáz ebből a szempontból, mint Superdevoluy, mert én bevallom nagyon untam az állandó mogyorózást...
77 km-es pályarendszeréből 7 fekete, 12 piros és 15 kék található.
A fekete pályáinak nagy részén siklottak le a76(?)-os Grenoblei téli olimpia lesiklói, úgyhogy akár régi tévénézők akár találkozhattak is vele.

A faluban található mozi, diszkó, pékség, cukrászda, éttermek és bárok, korcsolya-pálya, könyvtár :)
Este lehet motoros szánozni, meg lámpafényes esti síelni.

Busszal 20 óra alatt lehet odérni.

Azért mutattam be a terepet, mert szerintem nem sokan voltak ott mivel francia "barátaink" láták, hogy a külföldi turizmus jó dolog, így lőn külföldi turizmus, vagyis idén nyitották meg először nem francia extrémek előtt, előttünk.

Január 28 és feb 6 között én mindenképpen ide megyek, ha van valaki rajtam kívül, akit érdekel e terep, írjon nekem, és jöjjön.
Amúgy szerintem a francia sípályák minősége és ára igencsak verhetetlenek, és én azt tartom, hogy annyit ki kell próbálni, amennyire van időnk, és a pénztárcánk engedi...

Üdvözlettel Norbi

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.