Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelésünk kivesézése

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Joci
461 élménybeszámolót írt
461
18 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síelésünk kivesézése
2011.03.11. 23:02
Nézd meg Lackó síelését.
Amit Ozsi leírt azt láthatod Lackó síelésében is. Az első és második síelése ugyan azon a 7 számú piros pályán történt. Eléggé meredek szakasz az is. ( Én általában mindig túl gyorsultam rajta.)
Bár itt a videózás miatt félúton megállt, de láttam őt végig síelni úgy, hogy semmit sem gyorsult a második élváltás után.
Úgy gondolom ez a kézi kamera használata miatt itt jól látszódik ellenben mindenféle sisakra szerelt, botra szerelt ketyerékhez viszonyítva. Egyszóval itt jól látszódik a mozgás szerkezete.
Lackó is azt mondja nekem mindig, hogy az él váltás történjen meg a lehető legrövidebb időn belül. Határozott mozdulattal vigyük át a csípőt a lécek felett és terheljük meg a léceket. Ív belső térdet billentsük meg a hegy felé, ( kerülve ezzel is az x lábas tartást), hogy a belső sí minél jobban dolgozzon. Ívbelső comb vízszintesig vagy az alá menjen le. Felső test pedig a kanyar közepe felé dőljön és ne kifli tartásban legyen, hogy ez által is nagyobb legyen a lécek éldöntése. Ezáltal az ívet jól le lehet rövidíteni. Ha tényleg szűkre fogjuk az ívet akkor nem fog túl gyorsulni.

Hú. Remélem most nem hordtam össze sok hülyeséget. Na mindegy majd úgyis kijavít Ozsi, ha téves infókat írtam. Lackó meg majd letagadja, hogy valaha is találkozott velem. :-)

Egyébként Lackó itt egy 12m rádiuszú Elan SLX-el nyomta.
Sebesség tekintetében nagyon nagy különbség van egy 19m -es léchez viszonyítva ezt én sem vitatom. Ám, ha jól értelmeztem Ozsi távoktatását, akkor szerintem valami hasonlót láthatunk Lackó síelésében is. Már ha nem tévedtem nagyot.
Előzmény: (vanczi 114852)
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.