Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelésünk kivesézése

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
vanczi
1039 élménybeszámolót írt
1039
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síelésünk kivesézése
2011.04.06. 15:27
EGYRÉSZt mindenki ezt mondja versenyzős berkekben, így hiszek nekik...

egyébként mióta odafigyelek erre sokkal jobban megy a síelés, jobb az éltartás, stabilabban megyek, szóval nekem bejött a külső sí terhelése. nyilván nem minden helyzetben jó, meg ugye szlalomozáskor már más a helyzet, de keményen meghúzott hosszú íveket így tudok rendesen csinálni. másik hogy így jobba n meg lehet hajlítani a lécet. továbbá ha pl pályában megyek és nagy a tempó, ellenben szűk a kanyar akkor ugye az a helyzet áll fenn, hogy hiába dőlünk be nagyon a centrifugális erő egyszerűen visszabillentene, ha a belső lábat terhelném. egyszerűen muszáj a külső lécet nyomni és belülről elvenni a terhelést hogy az alátámasztás úgymond " kijjebb " kerüljön , így a tömegközéppontom ehhez képest beljebb lesz ami kell hogy megtartsam az ívet.
másik, bár ez lehet hogy csak abból adódik hogy nem vagyok elég erős hogy nagyon mélyre nem is tudnék úgy lemenni sorozatosan a kanyarokban , ha a belsőt jobban terhelném, mert akkor nagyon megerőltető lenne annak a lábamnak, mivel az ugye már erősen behajlítva van. így is igen nagy erőknek kell ellenállni, ami könnyebb egy nyújtott lábat terhelve.

szóval mindösszesen ennyi érv jutott most csak eszembe, lehet van amelyik hülyeség de én ezt tapasztaltam. és mondom még egyszer gs technikára értem az egészet.
Előzmény: (Lackó 117125)
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.