Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelésünk kivesézése

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síelésünk kivesézése
2013.01.17. 00:18
Nem tartom nagy hibának, de gondoltam, ha elemezgetünk keressük, akkor meg a kitörési pontokat. Tényleg jó síelésnek tartom, de itt van egy hiba, és kár lenne nem kijavítani, ha Soma kíváncsi rá.

A megakasztás azt jelenti, hogy elveszti a kanyarban összegyűlt energia jelentős részét, ráadásul egy kifejezetten káros ízületi terhelést tol a térdekre és az ágyéki gerincoszlopra. Az energia elnyelése is ütést és terhelést jelent, a megállított lécről pedig csak és kizárólag derékkal tudja elindítani az élváltást (negatív csípőszöggel, ahogy a képen is látszik). Emiatt viszont már nem tudja élen bevezetni a léceket az új kanyarba, hanem flatteros lesz az eleje, későn és keresztbe állítva kapnak terhelést a sílécek, és nem íven futtatva.
A megakasztás túlterhelést tesz az élekre, ami kemény talajon kicsúszást eredményezhet, akárcsak a bekormányzásbeli flatter. A derékkal megindított élváltásban pont az optimálisnak ellentétes izmok dolgoznak, kizárva a biomechanikailag ideális izomszerkezetet. Ha ilyenkor balhé van (aminek itt tényleg nincs láthatóan esélye), akkor egy izomzati véghelyzetből kellene korrigálni, amiből vagy egy deréksérülés jöhetne, vagy/és a balhé elkerülésének kockázata. Kis hibának tűnik, de nagy következményei lehetnek az ilyesmire jobb odafigyelni. Annál is inkább, mert többször előfordul, keverve egészen jó élváltásokkal, bár az ágyéki derék majdnem mindig homorú. Ez arra utal, hogy a hasizmok nem dolgoznak eléggé, és itt lehetne sok terület egy jelentős előrelépésre.

Mivel a hibák jelentős része az élváltásban rejtőzik, én azt tanácsolnám Somának, hogy ide érdemes energiát fektetni, sok javulást lehetnek elérni a síelésében. Amelyik persze így is olyan, amit sokan bátran irigyelhetnének, de előre mindig van út! ;-)
Hinterstoder-2013.01.08-szabadsi-0.00.11.52.jpg
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.