Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síoktatásról, síoktató képzésről másképpen

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
RM
872 élménybeszámolót írt
872
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síoktatásról, síoktató képzésről másképpen
2014.03.04. 09:53
" Lehet, hogy elcsépeltnek hangzik, de a keveset futott kezdőnek nincs helye " kicsit meredekebb, esetleg szűken helyen ". Ezt rögtön el lehet kerülni, ha folyamatos felügyelet alatt síelnek. Ilyen a jól képzett oktató. "

Hát ez elméletben lehet így van, de a gyakorlatban az első tizenX napot nem feltétlenül tölti egy kezdő csak oktatóval. Pl. Egy gyereknél jó esetben a szülő előre besíeli az útvonalat amin majd együtt csúsznak, itt még mindig benne van az is, hogy fel tudja-e mérni, hogy az tényleg a gyerek szintjének megfelelő a pálya. Bár sajna az a tipikus , hogy egy kék pályán csak elindulnak annak tudatában, hogy voltak már pár oktatáson és kék pályán csúszott már a gyerek. Na ilyenkor jöhetnek azok a nem várt helyzetek, amikor egy jó stabil hóeke "életet menthet" tapasztalatom szerint. A kezdő kis sebességgel, magát biztonságban érezve le tud vele jönni kicsit meredekebb vagy szűk helyen. (Mondhatjátok, hogy ilyen helyzetnek nem szabadna előállnia, de a gyakorlatban az estek 99,99%-ban előáll tapasztalatom szerint.)

1. Még egyszer kérdezném van jó hóeke is és rossz is? Ha lenne egy "rossz példa" videón, hogy milyen pontosan ez a nemkívánatos kiterheléses hóeke, szívesen megnézném. (Ha van jó hóeke azt is.) Én leegyszerűsítve csak annyit tudok, hogy hóeke / balra "dőlsz" -> jobbra kanyarodsz; jobbra "dőlsz" -> balra kanyarodsz, ha közben a térdedet is fogod a testsúlyod sem kerül hátra...

2. A másik kérdésem pedig az lenne, hogy kis sítudással milyen más egyszerű mozgásformával lehet sebességet jól kontrolálva lejönni kicsit meredekebb, esetleg szűkebb helyen? (Egy videót itt is szívesen megnéznék.)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.