Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Snowboard kabát

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
golo
959 élménybeszámolót írt
959
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Snowboard kabát
2014.11.15. 01:08
A kabát paraméterei jók, ez alapján nyugodtan megvehetnéd. De próba nélkül én nem vennék. Volt már úgy, hogy a neten nagyon megtetszett egy kabát, de rendelés előtt elmentem a boltba felpróbálni és nem éreztem jól magam benne. Olyan dolgok miatt, mint pl. merev és zörgős a héj, vagy túl magas és merev a nyaka, vagy rövid a dereka, vagy hónaljban szűk, szóval bármi lehet, amit nem tudhatsz előre. Végül egy másikat vettem.

Az anyagokról találtam egy jó összefoglalót:
http://www.ellis-brigham.com/advice-inspiration/guides-and-advice/buying-guides/waterproof-fabrics-buying-guide

A legtöbb cég ezeket használja, de lehet, hogy más néven, és ebben nincs már nagy meglepetés. Ma már elfogadható áron kaphatók sokkal jobb anyagú kabátok, mint 10-15 éve. És akkor is felöltöztünk valahogy, csúsztunk, és élveztük, igaz, volt olyan is, hogy a nap végére azt éreztem, hogy nagyon fázok, de nem tudtam az okát. Amikor levettem a kabátom, láttam, hogy (egy mászás után) a pára ráfagyott belülről a héjra, akár egy jégszekrényben :)

Szerintem is jobb a vékonyabb és bővebb fazonú kabát, mert kényelmesebb, és nem sülsz bele. Én mindig csak héjkabátot, és mindig egy számmal nagyobbat veszek. Azt is szeretem, ha fenék alatt össze tudom húzni, mert úgy jobb ülni a hóban.

Badzoli már jól leírta a rétegeket, hozzátenni csak annyit szeretnék, hogy ez nagyon egyénfüggő. Én pl. amíg mozgok, soha nem fázom, sőt termelem a hőt, de van aki fázós, neki mások a szempontjai. Nekem fontosabb, hogy száraz maradjak és ehhez nem kell nagyon beöltözni. Az aláöltöző fölé csak egy vastag polárt veszek és arra a béleletlen dzsekit. Szezononként lehet max. 1-2 olyan nap, amikor felveszek még egy réteget, ezek a "kétpulcsis" napok. Ez csakis a szél miatt kellhet.
Előzmény: (PrtyGbr 174222)
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE