Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

HONDA KUPA Donovalyban

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
skioutlet
837 élménybeszámolót írt
837
18 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: HONDA KUPA Donovalyban
2015.01.25. 15:32
Kedves Szülők! Gondolkodjunk együtt!

Először is köszönöm az észrevételeket!

23 éve szervezzük ezt az amatőr versenyt. Már többször módosítottunk a versenykiírásunkon annak érdekében, hogy tényleg amatőr maradjon a verseny.

Nézzük sorba a felvetéseket:

1. Részt vevők kérdése:

Jelenlegi versenykiírásunk szerint:

„A versenyen részt vehet minden magyar állampolgárságú gyermek, kivéve:
- akik szerepelnek a Magyar Sí Szövetség 2013/14. évi alpesi rangsorában
-  a 2013/14. évi Magyar Kupa versenysorozat első hat helyezettjei.”

Valójában ez egy folyamatosan visszatérő kérdés. Most már olyan szigorú a kiírásunk, hogy lassan több a „kitiltott” gyermek ( kb. 140-150 fő ) mint a célba befutó! Többször kértük e kérdést jogosan felvető szülőket, adjanak írásbeli javaslatot annak érdekében, hogy miként lehetne az ügy érdekében tenni. Ekkor derült ki, hogy nincs hiteles ( interneten elérhető ) adatbázisalap további szűrésre. Illetve annyit lehetne csak tenni, hogy minden gyermeket „kitiltani” aki a Magyar Kupa versenysorozaton elindult vagy az eddigi első hat helyezett helyett mondjuk az első 15 helyezettet szűrjük. Ezt is megvizsgáltuk: sajnos alig maradna gyermek aki indulhatna. Volt olyan felvetés is, hogy aki versenyünkön egyszer már dobogós helyet ért el, többet ne indulhasson versenyünkön ( ez legalább követhető lenne ).

Jómagam, mint szülő is érintett vagyok e kérdésben, hiszen legkisebb lányom egyáltalán nem szokott pályában sízni, nem jár síiskolába és bizony megelőzik mások, pedig igen sokat síel velem (síedző az egyik végzettségem és egy síiskolának voltam a vezetője 13 éven át). Szerencsére, nekünk mint szülőnek sikerült megértetnünk gyermekeinkkel a „Nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos!” elvét ( tavaly egyébkén csak harmadik lett. ). Középső gyermekünk mozgáskorlátozott, örülünk, hogy járni tud, ha nehezen is de tud futni, síelni. Soha nem közelítette meg a dobogót, mégis mindig boldogan értünk haza.

Versenyünkön minden gyermek kap névre szóló oklevelet, minden gyermeket kihívunk és átadjuk az oklevelét. Ezen felül minden gyermek egyformán kap a HONDA-nak köszönhetően értékes nyereményt ( még azok is, akik csak elindultak, de nem értek be a célba ). Három évvel ezelőtt, a 20. versenyünkön minden rajtoló ( ! ) kapott serleget.

Kérem az olvasókat mutassanak még egy ilyen versenyt!

2. Pálya hossza:
Ezek szerint van olyan amatőr gyermek akinek a pálya túl rövid. Nekünk az a célunk, hogy a gyerekek sikerélménnyel és egészségben térjenek haza. Ha a rajtot fentebbről indítanánk, valóban hosszabb lenne a pálya, csak ott van egy meredekebb letörés, kanyarral. Biztos sokan élveznék ezt is, de nekünk az igazi amatőrökre is gondolnunk kell! Volt olyan gyermek ( több alkalommal is ) akit a verseny közben kellett fellökni a versenybírónak. Olyan őrületes tempóban ment a váratlan versenysokktól nyíl egyenesen - sajnos semminek nem nekimenve, ami megállította volna - hogy a súlyos baleset elkerülése érdekében ezt kellett tennie a versenybírónak. Sok olyan szempont van amit nekünk szervezőknek kell átgondolnunk, másoknak eszükbe sem jut(hat).

3. Díjátadó hossza:
Szinte minden más versenyen csak az első 3-6 helyezett eredményét hirdetik ki. A mi versenyünk ebben is más, az amatőr jelleg megőrzése miatt. A díjkiosztón MINDEN gyermeket kihívunk, hogy megkapja a tapsot, a névre szóló oklevelét. Értem én, hogy van akinek ez hosszú ideig tart ( főleg, ha több gyermeke van) de a gyerekek ezért ( is) jönnek újra és újra vissza. Ettől a hagyománytól semmiképpen nem térünk el! Azon elgondolkodhatunk, miként lehetne egy kicsit felgyorsítani az eredményhirdetést.

Még néhány dolgot megosztok:

1.
Minden év hoz újabb kérdéseket! Most éppen azzal a jogi kérdéssel szembesültünk, hogy valóban diszkriminatív-e jogi értelemben a kiírásunkban a „ minden magyar állampolgárságú gyermek” kitétel. Kíváncsian várjuk az EU szakjogászok állásfoglalását. Később, ezt figyelembe véve még az is lehet, hogy jövőre változik a kiírásunk.

2.
Nagyon sok tapasztalat, élmény, sztori összegyűlt az elmúlt 23 év alatt kis csapatunkban. Ezeket az információkat nagyon szívesen megosztjuk bárkivel, aki hasonló rendezvényt szeretne szervezni.

3.
Idén először látom a DiákOlimpia alpesi sí versenykiírásban:
„...egyesületi sportöltözék viselése nem engedélyezett! (lásd Magyar Diáksport Szövetség 2014/2015.
tanévi Versenykiírás „Általános szabályok 12/g. pontja” szerint.”
http://www.skihungary.hu/uploads/editors/S%C3%AD_Alpesi_od_kiiras2014_20152.pdf

Ezt a kitételt a jog megengedi. Jövő évi verseny kiírásakor nekünk is fontolóra kell vennünk ezt a kitételt, de ekkor pedig lehet, hogy sok síiskola úgy dönt majd, inkább nem jönnek, mert nem telik minden szülőnek két síruhára, kétévente.

Akkor pedig marad a verseny egy családi futam. Gyermekeim ekkor is jól fogják érezni magukat!


Ui:
Ezúton szeretném megköszönni azoknak a szülőknek a fáradtságát, akik többször hosszú levélben fejtették ki pozitív véleményüket és köszönetüket ( évenként 4-7 ilyen köszönő levelet kapunk a verseny után). Ez számunkra nagyon fontos, mert erőt ad a jövőre nézve, azon felül, hogy jól is esik kis csapatunk minden tagjának.

Természetesen nemcsak örömmel, hanem köszönettel vesszük a továbbra is a jobbítani szándékozó észrevételeket és kritikákat!

Szeretettel várunk minden gyermeket:
http://skioutlet.hu/hirek.php?kod=149

Nevezési lap:
http://skioutlet.hu/images/nevezesi_lap_2015.pdf

A sok "cuki" sajtóbeszámoló közül pedig itt egy:
http://tv2.hu/musoraink/aktiv/122032_cuki_manok_a_sipalyan.html
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.