Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Melyik a jobb: a karving vagy a párhuzamos-farolós technika?

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
magnum56
324 élménybeszámolót írt
324
16 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Melyik a jobb: a karving vagy a párhuzamos-farolós technika?
2020.12.08. 19:05
"Képzeld el, hogy rézsút haladsz párhuzamos léceken és fordulni szeretnél. "

Ha a hegy felé akarok kanyarodni, akkor elbillentem a lécet a hegy felé és a léc kanyarodni fog a hegy felé, amíg meg nem áll. Ugyanezt megcsinálom a másik irányba is. Többször megismétlem a gyakorlatot mindkét irányban, majd összekötöm a két ívet. Ez alapgyakorlat. Én nem látom bonyolultnak.

"Bokáiddal kell élére állítani a léceket, ami nagyon szokatlan mozdulat."

Réges-régen, amikor még alacsony szárú bőrbakancsban síeltünk, akkor valóban bokából kellett élére állítani a lécet. Mikor katona voltam, akkor magasabb szárú surranót használtam, és talán még erre is igaz volt, hogy bokából kellett élezni vele. De a kemény műanyag bakancsban ez nem így van. A bokám meg sem mozdul benne, lábszárral billentem el a cipőt és vele a lécet is. De ez ugyanígy van a sodródásos élezésnél is.

"Ehhez tehermentesíteni kell a léceket először, lábhajlítással. "

Szerintem nem kell feltétlenül tehermentesíteni, de lehet úgy is. Élre billenteni tehermentesítés nélkül is lehet. Biztosan láttál már olyan videót a YouTube-on, amikor guggolva carvingolnak, szinte a lécen ülve. Ebben a testhelyzetben lehetetlen tehermentesíteni, mégis tudnak élen menni, és az élváltás is működik. Tehermentesíteni csak a hagyományos fordulóhoz kell, mert teher alatt lehetetlen elfordítani a lécet. De carvingnál nem te fordítod el.

"Ez nehéz dolog, úgy érzi az ember, mintha elvesztené uralmát a lécei fölött."

Én még sohasem éreztem ilyet.
Előzmény: (JaniJuli 210074)
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.