Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Obergurgl-Hochgurgl
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
JaniJuli
141 élménybeszámolót írt
141
6 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Obergurgl-Hochgurgl
2022.12.19. 08:21
2022. december 3. és december 17. Között Söldenben voltunk. A korábbi évekkel összehasonlítva, így a szezon elején, sokkal jobb volt a hóhelyzet idén. 2017 óta most voltak először a faluba vezető pályák nyitva. Sajnos a 13-as kék pályának nem a teljes szélességét lehetett használni, persze azért így is jó széles ez a pálya, és szinte mindennap újabb pályákat nyitottak meg, így december 10. után szinte az egész rendszer megnyitott és a kedvező időjárás miatt remek volt a hó. Nem lehetett panasz arra sem, hogy rengetegen lettek volna a pályákon, nagyon jól eloszlott a sok ember. A buszjáratok a megszokott megbízhatósággal közlekedtek és december 10. után 10 percenként számíthattunk buszokra. A Giggjoch liftnél az önkiszolgáló éttermet átalakították, nagyon hangulatos elkülönített részeket is kialakítottak és semmi sem volt lefoglalva a síklubboknak, ellentétben a legtöbb más gleccseri étteremmel. A síedzések és a versenyzők egyáltalán nem voltak jellemzőek.

December 14-én, szerdán reggel Obergurglba mentünk, a centrumban szálltunk le, s rövid séta után értük el a liftek völgyállomását. A liftek csak 9-kor nyitnak, így egy kicsit várnunk kellett. Tavasszal voltunk itt, s akkor még egy ülőlift volt a mostani új, szépséges Roßkarbahn helyett. Ennek az új liftnek hatalmas panoráma ablakai vannak és mivel alig volt utastársunk, így zavartalanul élvezhettük a kilátást a szép, hófedte hegycsúcsokra. A kabinnak, bár a térképen ez nehezen látható, van egy középállomása. A Plattachbahn ülöliftjének is van egy középállomása, ami elég meglepő lehet annak, aki előszór használja ezt a felvonót. Az obergurgli és a hochgurgli részeket összekötő expressz elég lassú, de útközben meg lehet csodálni a tájat. Mi is inkább ezt választottuk a kb. 10 perces gyakorisággal közlekedő síbusz helyett, ami ingázik a faluban az Obergurl centrum és Hochgurgl között.

A november végi nagyobb havazás Sölden és Obergurgl-Hochgurgl sípályáinak is nagyon jót tett, s december elején is többször esett a hó, elég hideg is lett, így hóágyúztak is. Sölden világosabb, szinte egész nap napfényes pályái itt-ott jegesek voltak, illetve elég tömör volt a hó, itt a hegy mögött van a nap délelőtt, és a hó remek volt. Ahhoz képest, hogy mennyien szoktak Obergurgl-Hochgurgl sípályáin síelni, most többen voltak, főleg a hochgurguli részen, de így sem volt sorállás egy liftnél sem. Mind Söldenben, mind pedig ezen a területen remekül gondozták a pályákat, gyönyörűen ratrakoltak.

Obergurgulba feljutni elég könnyű, gyakran járnak a buszok odafelé, de visszajutni már kicsit nehezebb lehet. Érdemes megnézni a menetrendet vagy a buszállomásnál, vagy az interneten.

Nagyon dicsérik ezt a területet, de szerintünk elég 1-1 napot itt tölteni, nekünk Sölden az igazi kedvencünk.
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.