Mivel Radstadt külvárosában laktunk az Obertauernes síelésünk alkalmával, adta magát a lehetőség , hogy kipróbáljuk ezt a síterepet. Autóval 5 perc volt, parkoló szinte teljesen üres reggel kilenckor.
Ez a síterep egy rejtett gyöngyszem!
Jobban szeretem a nagy sípálya komplexumokat a sok pályával, de itt sok minden kárpótolt a "csak" 17 km pályáért.
Nagyon jó fekvésű, bár a hó esett, de a beígért nagy szelet alig érezni a pályán, talán csak az 1-es pálya szélnek kitett, de a többi pályán szinte szélcsend volt. Így jó választás lehet, ha pl. Obertuernben szélviharok tombolnak.
A pályán pl. március 15.én nagyon kevesen voltak, 1-2 tanuló csoport, és ennyi, szinte mindig egyedül utaztam a kabinos felvonókban. Délig síeltem megállás nélkül, és a pályát nem tudta szét síelni ez a maréknyi ember, még délben is van ahol látszódtak a ratrak nyomai.
A pályák pedig kivétel nélkül nagyon kellemesek. Mindegyik széles, jól belátható, a pirosak kellemesen meredekek, a kékek ideálisak a tanulóknak. A völgy látványa fenséges mind Altenmarkt, mind Radstadt felé.
A kedvencem a 4-es pálya lett, a vonalvezetése és a látvány miatt, de nagyon jó a 6-os is, kezdőknek pedig az 5-ös, és a 2-es ideális.
A síbérlet ára ugyanakkor magasabb mint Obertauernben, de a pénztáros hölgy nagyon kedves volt, és miután 3 órás jegyet kértem, megjegyezte hogy a 4órás családi olcsóbb, vegyem inkább azt. A 8as, és a viszonylag új 10 es kabinos is nagyon jó, de a központi 4es ülős is kényelmes az 1-es pályánál lévő ülős felvonó kicsit lassabb, de elmegy.
Örülök, hogy kipróbáltam ezt a pályát is, és nagyon tetszett. Ritkán térek vissza ugyanoda, de van 1 sejtésem hogy ide visszafogok térni.