Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Obertauern
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Hammerwirt Forellenhof - Nyári ajánlat és +1 éjszakás akciók
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
D.Dani
78 élménybeszámolót írt
78
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Obertauern
2025.04.30. 20:52
Szia!
Pontos választ nem tudok adni, mert március elején még egyiken sem voltam. Máskor viszont igen, és Obertauernben eddig majdnem mindig az volt a benyomásom, hogy 10-15 percet állunk sorba, majd 3 perc lift, 3 perc csúszás, és ez megy délután 2-ig, utána az erősen szétsíelt pályákon már kicsit jobban lehet haladni.
Obergurglön eddig kb sose álltam sorban, elég jól eloszlik a tömeg, sokkal hosszabbak a pályák, meg ugye kicsit Sölden árnyékában is van a hely. Bár ha már ott vagy, javaslom, hogy Söldenbe is nézz át, idén épp cserélik azokat a lifteket, ahol sor szokott lenni.
Nehezen tudom elképzelni azt, hogy az év bármelyik szakában fordulna a helyzet közöttük, max a tartományi síszünetet kell figyelni.
Ha pedig nem akarsz Tirolig menni, március elején én elég jókat síeltem a lungaui terepeken. A pályák teteje kb ott van, mint Obertauernnek, csak lentebb van az alja, de pl a Katschberg völgypályája St Margarethen felé idén márciusban délután 4-kor +14 fokban is közel tökéletes volt, mert északi fekvésű és éjjel lement -6 fokra a hőmérséklet. Elég szürreális volt ilyen melegben ilyen jó pályán csúszni :-) A keleti fekvésű hágón 2000 méter fölött sokkal rosszabb volt, tippre Obertauern se lehetett jobb, ott elvileg éjjel épphogy fagyott. A Großeck-Speiereck felső pályája, és északi levezetője is jól bírta a gyűrődést.