Pontosan,
mindkét előző hozzászólónak igaza van, a fizika technikumban, egyetemen és a valóságban is ugyan az...
Sajnos nálunk nem szakemberek döntenek, őket csak akkor "veszik elő" ha már valami baleset bekövetkezett, és még sajnálkoznak is, miért nem szóltak előbb...
Valóban a legjobb- már tervezett de mindig lesöpört - megoldás lenne a fogas Széll K tér -Normafa vonal, így akkor a zugligeti libegővel egy teljes kör lenne bejárható. Értem én, hogy most a 21, 221 busz ezt az utat megteszi, de akkor ritkítani lehetne a járatát , mert főleg a felső szakaszokról utazókat a környezetbarát (= a füst az erőmű kéményén jön ki) villamos vontatás szállíthatná
(Első írásomat pontosítanám mielőtt valaki beleköt: az adhéziós vontatás elméleti határáról amit írtam, természetesen csak vas-vason hajtás és fékezés biztonsági határára igaz. A gumikerekes hajtás aszfalton már más, korrektül annyira nem is számolható, inkább csak méréssel, mivel a gumi az aszfalt mélyedéseibe is valamennyire belenyomódik, ezáltal több-kevesebb alakzáró kapcsolat/meghajtás is létrejön.)