Ausztria
Dachstein West - Gosau, Russbach, Annaberg
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Alpendorf Dachstein West - hangulatos faházak Dachstein West sípályáinál
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
farkasmarci7
1 élménybeszámolót írt
1
8 hónapja tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Dachstein West - Gosau, Russbach, Annaberg
2025.12.28. 19:45
Harmadik-negyedik alkalommal síelek ezen a terepen, de most nem vagyok elégedett! Jelenleg semmi természetes hó nincsen a pályákon, emiatt mindenhol műhavat használnak, ami nem valami jó minőségű! Jelenleg “ketté oszlik” a terep, mert a kettő “középső felvonó” nem működik, ezért most vagy az Annaberg-Gosau hintertalt vagy a Russbach-Gosau részeket síelhetjük be! Így aki gyakorlott, tapasztalt, profi síelő, könnyen megunja.(mert ugye nem lehet besíelni az egész terepet) December 27-én Annaberg-Astauwinkl-Gosau hintertal részeken síeltem! Sajnos a hóhiány miatt nem volt valami téli hangulat, de ha ettől eltekíntünk elfogadhatóak voltak a pályák, egészen, körübelül 12 óráig voltak igazán jók, de utána a műhó nagyon elkezdett porlani és buckásodni! + ha tehetitek a 17-es pályán inkább ne csússzatok, mert nagyon szűk egyes részeken! December 28-án Gosaut-Russbachot síeltem be(nem először). Továbbra is műhavat használnak! A Russbachi pályákkal nem volt olyan nagy probléma. Szélesek, hosszúak, jól kezeltek! A Gosaui rész számomra nem volt szimpatikus! A pirosnak jelölt pályák, itt, simán elmennek egy gyenge feketének! Ezen kívül itt nagyon keskenyek a leejtők, ezért gyorsan buckásak lesznek! Ha itt csúszik az ember, sok koncentrációt igényel! Gosauból egy 4-üléses lift indul fel! Itt(főleg a két ünnep között és síszünetben) mindig nagy sor van, ami által 5-10 perces várakozási idő is lehet! De én tavaly 40-45 percet is vártam! Ez főleg a délelötti órákra jellemző!
Első napomon az Annabergi hegy tetején lévő hüttében ettem, amivel 100%-ban elégedett vagyok! Jó árértékarány és finom étel! (Inkább mirelit dolgok, de jól elkészítettek). Rendkívül barátságos kiszolgálás! A mai nap a hornhspitz express és a hornhspitz express ll. Találkozásánál lévő hüttében ebédeltem! A kiszolgálással nem volt baj, az étel is finom volt, de nagyon drága! (Itt helyben készítik az ételt)
Ez a hely nem annyira hóbiztos, mint a környéken lévők,(Flachau-Wagrain, Obertauern stb…) de ha jók a pályák, megéri 1-2 napot itt csúszni! Kezdőknek nem ajánlom a helyet! Inkább a haladók és a profik tudják jobban élvezni szerintem! Viszont ha van lehetőséged, inkább máshova menj, nem annyira jó ez a hely!
Síbusszal könnyen megközelíthetőek a települések, és azoknak pályái!
Pro tipp: Ha nyitásra ott vagy a felvonónál, nincsenek sokan! De ha késöbb érsz ki, menj Annabergbe, vagy Gosau hintertalba!!!(ide kb. csak a helyiek járnak, nem lesznek olyan sokan, mint pl. Gosauban! Ha van lehetőséged egy napot csússz Abtenauban is a Karkogelen!
A szállásom Abtenauban volt a rokonaimnál!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
Havazás Előrejelzés
INGYENES TANÁCSADÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE