A héten (3.16-21.) délelőttönként Alpendorfban síeltünk.
A március eleji Flachauhoz képest nagyságrendekkel jobb pályákon és hóviszonyok mellett.
Március 15-én lehűlés érkezett, amit később, leginkább keddre virradóra, majd utána szerda hajnalban havazás kisért.
Szerdán a felső pályákon porhavas lejtőkön lehetett síelni, mindegyik nap viszonylag kevesen mozogtak a lejtőkön, várakozás sehol sem volt. A februárban gyorsan buckatengerré változó Gernkogel (35) most fantasztikus volt.
A Stegbach csákányos pályája mindig is tuti tippnek számít, most különösen, ilyen jó karban még nem találkoztam a 32-essel.
A felső részeken még tél van, a pályák mellett is van hó, a völgypályák természetesen kásásodnak, de kabinnal is lemehetünk, ha ezt az "élményt" kihagynánk.
A hivatalos hóvastagság 140 cm -t mutat. Bár 1500 méter felett van hó, nyugodtan egy 60-ast levehetünk ebből az adatból. Úgy sejtem az a Snowspace magasabb helyeire vonatkozó adat, elképzelhető, hogy Zauchensee-ben tényleges van ennyi hó.
Az ideélis kondiciók ellenére rettentően megcsappant a turisták száma, nem csak itt, hanem úgy nagyátlagban a salzburgi síterepeken, pedig ilyenkor - ha kifogod az időjárást - nagyságrendekkel jobbakat síelhetsz, mint február kellős közepén.
Egy fontos infó:
Március 16-tól Wagrainból NEM lehet megközelíteni a síhintát, ugyanis a Grafenberg kabinosokat (a régit és az újat is) lebontják. Mit jelent ez? Aki Wagrainba megy, az a Flying Mozartnál csatlakozhat be, majd a középállomásnál a G-Linkbe és utána az ülőlifttel (Grafenberg Express 2) fel. és így érheti el a sihinta nyugati részét, azaz Wagrain-Alpendorfot.