Menü ≡

Flachau - Wagrain - Alpendorf síterep leírás szállás cikk galéria videó oktató síiskola wellness értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
következőutolsó
laponként:
összesen 366
, rendezés:
Üzenetek
Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  baloghzotyFérfiHaladó síelőProfi snowboardos
Dátum: 2020.02.27. 16:58
(Üzenetazonosító: 208717)
baloghzoty Hozzászólások: 2
Regisztrált: 2018.03.19.
1 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
2020.02.23-24
Csak Flachau-ról írok, hogy egyértelmű legyen.
Az, hogy családbarát az nem vicc. Én még ennyi embert, főleg gyereket soha nem láttam egyetlen pályán sem. Főleg hollandokat és belgákat, illetve németeket, szóval ha valakinek a gyereke beszél hollandul, akkor tökéletes hely síelni tanulni. A szülők is találnak hüttét és bulihelyet minden 150-200 méteren a pályán is. A pályák szuperek, de a középállomástól lefelé már 11-12 felé i buckásodnak. Persze ez az időjárástól függ. Minden pályát reggelre tökéletesen adnak át. A G-link jó buli, de inkább azt javaslom maradjatok egy helyen egy nap. Talán a wagrain-i rész nem tűnt annyira zsúfoltnak, de ott is rengetegen voltak amerre csak mentünk. Jó trükk lehet a gyerekek ebéd ideje alatt kihasználni, hogy kevesebben vannak, de akkor is eléggé zsúfolt még a legszéle is a flachau-i oldalnak pl. a Starjet 3-as felvonó pályái is. A felső pályákon azért jobbak a viszonyok, de ezt mindenki tudja, így ott még többen vannak. Nem szeretnék elriasztani senkit és valószínűleg mi mentünk "rossz" időben, de én kicsit csalódott voltam a rengeteg sorban állás és a valóban ipari (igaz vérprofi) jellege miatt. Wgrain-ból visszafelé a Flying Mozart 8-10 személyes kabinossal lehet csak vissza menni Flachau tetejére. Ott mi 30 percet álltunk sorban, mert a pálya aljáról érkező liftek teljesen tele voltak. Én abban nagyon elfáradtam :-)) főleg idegileg. A pálya alján le tudod olvasni mennyit csúsztatok aznap, ami már kb. alap Ausztriában, de azért tök jó. 24 km. volt a max. De a 2-es pályával délután 4-kor már nagyon komolyan kellett küzdeni. Nem csak a buckásodás a baj, hanem, hogy a meleg miatt teljesen kásás a hó. Tudom ez nem Fachau hibája és nem is Ausztriáé, de ez történt velünk. Jó csúszást. És aki eddig eljutott, annak a tippek. 4-es pálya délelőtt, 15-ös, 17-es pálya még 12-kor is jó. 22-es pálya teteje álom. Ja és a Weltcup pálya is király, de csak jó hóban és délelőtt. A feleségem haladó és kicsit jobban síelek, szóval egy profinak biztos más véleménye lenne.
Feladó:  Péter70FérfiHaladó síelő
Dátum: 2020.01.17. 15:25
(Üzenetazonosító: 207574)
Péter70 Hozzászólások: 18
Regisztrált: 2010.07.15.

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Múlt hét vasárnap síeltünk itt. Hogy elkerüljük a várható Falchau-i délelőtti nyüzsgést, így reggel fél kilenckor Grafenberg felől kezdtünk. Itt csúsztunk néhány kört, majd átcsúsztunk Alpendorf felé. Fent nagyon észnél kell lenni, mert több lift is indul a völgyekből, több helyen is keresztezik egymást a pályák és néha a síelők is. Vigyázni kell - érdemes hátrafelé is nézni! A 34-es és a 36-os pályák is teljesen rendben voltak - gyors liftekkel, nagy szintkülönbséggel. Még délelőtt elindultunk visszafelé. A G-Link-kel át a Flachau-i oldalra. Ezen az oldalon hosszú, széles pályák vannak, modern liftekkel. Szerencsére sehol nem kellett várni, lehetett pörögni. Egyedül a 16-os pálya volt rettenetes állapotban. Ha ide jövőre megépítik a még nagyobb kapacitású liftet, akkor nem tudom, hogy mi lesz ezzel a pályával. A többi völgypálya még délután is tökéletes állapotban volt, gyorsan, tempósan lehetett síelni. A főszezonon kívül mindenképpen ajánlom ezt a terepet!
Feladó:  bertazsFérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.12.18. 12:13
(Üzenetazonosító: 206803)
bertazs Hozzászólások: 86
Regisztrált: 2013.01.03.
60 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
12.13-15 között 3 napot töltöttünk a környéken és mivel a szállásunk Flachau és a vele összekapcsolt Wagrain-St. Johann alpendorfi állomása, ill. Grossarltal között félúton volt (kb. 10-10 km-re), mindkét pályarendszert megsíeltük. Pénteken reggel 5-kor indultunk Budapestről és 11 órára már Flachauban is voltunk.

Bár a szállásunk az alpendorfi felvonóhoz volt közelebb, de odafelé Flachau útba esett és hogy ne veszítsünk időt, ezért erről az oldalról kezdtük a síelést és csak délután a csúszás után foglaltuk el a szállást. Flachauban a Spacejet 1-es 6-os ülős parkolójában álltunk meg. Nem volt sok autó, így egész közel tudtunk parkolni, nem kellett sokat gyalogolni a lifthez.

Az időjárás is biztatónak ígérkezett, enyhén felhős, de időnként előbukkanó, nappal jó látási viszonyokkal, -1 fokkal és szélcsenddel várt minket a hegy. Megvettük a bérleteket, a napijegy 11 órától felnőttnek 48 €, gyereknek 24 €. Ha vártunk volna 40 percet akkor déltől a felnőtt 42 és 21 lett volna a gyerek, de meglátva a pályát alig vártuk, hogy lecsúszhassunk.

Tehát a Spacejet 1-es 6-os ülős felvonón kezdtük meg az idei szezonunkat, A liftből kiszállva egy pár méteres átcsúszással a Spacejet 2-es 6-os ülőssel folytattuk a felfelé utat. Kiszállva a piros 7a pályán lecsúsztunk a Spacejet 3-as 8-as ülőshöz. A 7a egy jó esésű, nem buckás nem szétsíelt kellemes pálya, bár nem túl hosszú, elsőre jól esett. Spacejet 3-assal felérve úgy döntöttünk. hogy a Wagrainba átvivő G-Link „villamos” állomásához megyünk. Ehhez a piros 17-es pályát kellett választani, ami már sajnos nem volt tökéletes, buckás összetúrt állapotban találtuk. valószínűleg ugye itt a legnagyobb a népsűrűség a G-link miatt. És itt ténylegesen nagyobb volt a forgalom a pályán, ráadásul az állomásig lehetett csak menni, mert a pálya alsó szakasza le is volt zárva. Szerencsére a G-Link kabinja pont akkor állt be amikor odaértünk, így rögtön indulhattunk is a másik oldalra. A kabin jól megtelt s bár jó nagy, gyanítom frekventáltabb időszakokban, nagy lehet itt a zsúfoltság, meg a sorban állás. A kabin gyorsan átrepített minket a völgy fölött.

Wagrainban a Grafenberg Express 2-es szuper, fűtött, kagyló üléses, gyors 6-os ülős felvonóval indultunk felfelé, aminek még a korlátja is automatikusan csukódik-nyílik. Egy darabig itt síelgettünk a wagraini felső pályákon, kétszer lecsúsztunk a 22-es/21-es pályán , ami már végre kicsit hosszabb egybefüggő csúszás a Grafenbergbahn kabinos aljába, de inkább a felső pályák ülős liftjeit választottuk. A wagraini pályák jól kezelt, rövid lendületes, nem buckás piros pályák, elnyerték tetszésünket.

Mivel mi a flachaui oldalon parkoltunk, nem kockáztattuk meg, hogy a pálya rendszer másik végébe a St. Johann/ Alpendorf részre is átkiránduljunk, inkább 2 óra felé a piros 22-esen visszamentünk a G-link állomásához és vissza tértünk Flachauba. Visszafelé is épp akkor érkezett a kabin amikor odaértünk, és most sem voltak kevesen, de még elviselhető mértékű volt a tömeg. A G-Linkből kiszállva, mivel a lefelé menő pálya zárva volt, a lentről jövő kabinos közép állomásán szálltunk be, ahová a G-linktől 3 lift (nem sí- hanem rendes lift) visz a beszállóhoz. Felérve a továbbiakban flachaui- 4-es, 6-os, 7-es 12-es pályákon síeltünk a zárásig. Közben csendesen elkezdett szállingózni a hó. A legvégén sajnos nem lehetett a parkolóig lecsúszni, mert a 5-ös pálya le volt zárva, mert épp hóágyúzták, és ratrakolták, készítették elő a hétvégére, így mi (kivételesen) felvonóval mentünk le, már 4 óra után, de szó nélkül levittek, csak néhány kézmozdulattal sürgetett a kezelő, gondolom amolyan kötelességtudatból. A liftből azért láttunk "renitens" sítársakat, akik a lezárás ellenére a pályán mentek le.

Összességében egy jó kis napot (fél napot) zártunk, változatos,nem túl hosszú, de jó minőségű piros pályákon mínusz 1-2 fokban, szélcsendben síelhettünk és ráhangolódásként elég volt a 4 és fél óra, kellemesen elfáradtunk. Azt azért sajnáltuk, hogy a flachaui alsó pályák le voltak zárva, pedig sem az időjárás, sem a hóhiány nem indokolta. Most van természetes hó bőven, a táj is szép fehér, pedig voltam már itt úgy, hogy a zöld hegyeken csak fehér kígyókként tekeregtek a pályák. Szombaton Obertauernt kerestük fel a Tauern day bérletkedvezmény okán, míg vasárnap a szálláshoz közeli Grossarltalt ismertük meg és egy nagy élménnyel gazdagodtunk. Akit érdekel, részletek a saját topikjában.
Feladó:  gerikirFérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.04.03. 21:45
(Üzenetazonosító: 205583)
gerikir Hozzászólások: 8
Regisztrált: 2015.02.09.
8 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
2019. március 26-27-én síeltünk itt. Ez egy kedvezményes hét (ladies week) volt Ski Amadé-ban, így 7 éjszakás foglalás esetén minden második síbérlet ajándékba járt. A bérlet 25 terepre volt érvényes, ami 760km-nyi pályát takar. Wagrainban volt a szállásunk, apartmanban, önellátással, 380EUR/főre jött ki egy hét a hatnapos síbérlettel együtt, ami szerintem nagyon jó ár egy ilyen hóbiztos és menő terepen.

Április végéig tart a szezon, ez megnyugtató volt, pedig a pályák jellemzően csak 1000-2000m között futnak. Nem hazudtak a hójelentések, valóban volt 2m hó a hegyen és 1m a völgyben még így március végén is. Sőt, szerencsénkre egy hidegfront köszöntött be a héten, így friss porhóban, kiváló körülmények között lehetett síelni. Igaz, a meredek völgyi szakaszokon délutánra komoly buckák alakultak ki.

Meg tudom erősíteni a korábbi hozzászólásokat, valóban több holland szót lehet hallani, mint bármi mást. Népszerű hely, nem voltak kevesen, de sokan sem. A pályák a wagraini és flachaui oldalon is a hegytetőkön összpontosulva indulnak, és a völgyekben szétterülve érnek véget. A felső szakaszok lankásak, tökéletes lejtésűek, aztán lefelé haladva egyre meredekebben és kanyargósabbak. Kevésbé frekventált rész Alpendorf, valamint a wagraini és alpendorfi közötti átvezetés, ahol rövid, de dinamikus pályák találhatók, élmény- és crosspályákkal kiegészítve. Ajánlott kipróbálni az időmérős szlalom pályákat (22-es teteje), melyeknél több kamera követi és veszi a siklásunkat, a felvételt pedig a skiline.cc-n regisztrálva otthon le is tölthetjük.

Liftek szempontjából ilyen modern helyen még nem voltam. Sorbanállás nem volt sehol, csak gyors székes és kabinos felvonóval találkoztam. A székesek kényelmes, puha, fűtött ülésekkel rendelkeznek. A Sonntagskogelbahn 2 a legújabb, pár hónapos, kagylósított sportülései vannak, aminek még a háttámlája is fűtött. Beüléskor egy automata figyeli a legalacsonyabb utast, és ha kell, megemelkedik a padlózat. Beszarás! Kuriózum még a G-Link, amivel 42km/h-val haladva juthatunk át egyik hegyről a másikra és majdnem 300m magasból lehet letekinteni Wagrain városára.

Szállásunkhoz vendégkártya is járt, amivel minden nap ingyen lehetett a helyi fürdőbe (Wasserwelt Amadé) menni. Van két csúszda meg szabadtéri medence rész is, nagy élmény a vízből nézni a hegyen dolgozó ratrakokat. A víz viszont osztrákosan hideg (30-32 fok).

A síbérletet kihasználva kipróbáltuk Zauchensee-t, Shuttleberg-et, Schladming-Dachstein-t és Gastein-t is. Mindegyik jó volt valamilyen szempontból, de talán Zauchensee-be nem mennék vissza újra.

Röviden: Ski Amadé méltán a legek síterepe, ahova vissza kell jönni.
Feladó:  arsenalFérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.03.09. 16:01
(Üzenetazonosító: 205314)
arsenal Hozzászólások: 256
Regisztrált: 2006.12.02.
32 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Január 23-24-én síeltem erre, korábban a flachau-i részhez már volt szerencsém. Szerencse vagy sem hiába a modern liftek, széles hosszú pályák engem is a sígyár érzés fogott meg anno.

Első nap ezért is inkább a Wagrain-Alpendorf volt a cél. Rote 8-er-nél parkoltam ahol nyitás után a piros 12-esen muszáj volt kétszer is lecsúszni annyira tökéletes volt, ezek után nem tétlenkedtem irány a G-link hisz Alpendorf-ig el szeretnék jutni. Maga az átkabinozás is egy nagy élmény ahogy a völgy felett suhanunk és tényleg suhanunk, mert egy pillanat alatt már Wagrain-ban találjuk magunkat, itt a csúcsról lejövő 22-es nagyon széles kellemes enyhe piros, nekem egyből a leogangi Asitz pirosa jutott eszembe a karakterisztikájáról. Ezután folytattam az utamat Alpendorf felé. Mint ahogy a pályatérképen is látszik a csúcsgerincen lévő liftek és pályák rövidek cserébe modernek. A terep ráérezvén ezen terület adottságira nagyon sok ugratót, funslope-ot helyezett el. Ahogy haladtam keletre már a nap is kisütött illetve az amúgy sem ronda táj még szebbé változott. Síélményben a legjobban a 34-36-os tetszett a legjobban illetve aki szereti a nyugalmat annak a viszonylag eldugott Stegbachlift ajánlott. A Germkogel 35-ös pályája pedig a jobb kézre néha néha belógó gastein-i völgy látványa miatt marad emlékezetes.

Másnap sajnos már nem volt ilyen szép idő ekkor a terep nyugati felét a flachau-i oldalt vettem célba, ezúttal a Spacejet-nél parkoltam, notórius korán kezdőként sikerült a lifthez közel. Itt az 5-6oson pörögtem ami nem volt rossz, de még lebegett a szemem előtt az előző napi piros 12-es, illetve még picit zavaró volt, hogy át kellett szállni félúton így gyorsan rápillantottam a térképre és lám lám ott az Achterjet. A messziről is láthatóan gyors és modern liftnek megörültem viszont ez sajnos csak addig tartott amíg leértem az aljára ahol akkora sor fogadott amekkorát kb a 4 napban a többi helyeken lévő sorokat összeadva se láttam. Szerencsére azért nyelte az embereket a kabin, de inkább más irányt vettem célba főleg a Starjet 1-2 és ugyanezen pályaszámozáson csúsztam párat ahol azért kevesebben voltak mint a 4-esen ami konkréten egy síiskola kis vonat volt. Azért Hermain Maier neve még mindig vonzza a nebulókat. Az itteni tömeg után átmenekültem gyorsan a Top Liner részre ahol szintén kicsit mesebeli a táj a kicsit mókás Sky Dancer sorozatú ülőlifttel. Ezek után még a piros 16-17esen mentem egy-kettőt, hiába jó a pálya a Flying Mozart kicsit lehúzza ezt a részt, de jövőre ez is cserélve lesz. Konklúziónak talán annyit, hogy más más karakterisztikájú a a 2-3 részegység érdemes kipróbálni kinek mi tetszik, nekem a flachaui rész továbbra se lopta be magát a szívemben (talán legközelebb ezt kell a napos napra tenni), az Alpendorfi rész nagyon szép és sokkal csendesebb, kár a rövid pályákért a gerincen.
20190123-101331.jpg 20190123-121801.jpg 20190123-094712.jpg 20190123-124609.jpg 20190123-124612.jpg 20190123-131531.jpg 20190123-131602.jpg 20190123-131539.jpg 20190123-132032.jpg 20190123-133257.jpg 20190123-135144.jpg
Feladó:  FuxosFérfiProfi síelő
Dátum: 2019.02.08. 13:11
(Üzenetazonosító: 204579)
Fuxos Hozzászólások: 64
Regisztrált: 2016.02.11.
11 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Pont abban az időben voltam én is ott. Lehet, hogy még köszöntem is neked. (mániás szinten ráköszönök minden magyarra) :)
Előzmény: (tsrt 204562)
Feladó:  tsrtFérfiKezdő síelő
Dátum: 2019.02.08. 09:14
(Üzenetazonosító: 204562)
tsrt Hozzászólások: 112
Regisztrált: 2011.01.19.
34 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Úgy látszik hasonló az ízlésünk pályák tekintetében. Az általad említett Rote8 alatt futó piros 12-t én is kiemeltem, csakúgy mint a zauchenseei fórumban a piros 7-est...
Előzmény: (Fuxos 204561)
Feladó:  FuxosFérfiProfi síelő
Dátum: 2019.02.08. 09:00
(Üzenetazonosító: 204561)
Fuxos Hozzászólások: 64
Regisztrált: 2016.02.11.
11 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Mindkét említett sípályának megvannak az előnyei és hátrányai. Ha esetleg ismét Flachauba visz az utatok, a wagraini oldalon a Roter 8 alatt futó piros pályát ki ne hagyjátok. Véleményem szerint, jó sielőnek a legjobb választás....Hozzá hasonló, csak rövidebb a space jet 3 mellett futó legszélső pálya, csak az jóval rövidebb.

Zauchenseeben a Gamskogelbahn 1-től induló piros pálya a kedvencem. Párhuzamosan fut vele egy kék pálya, így a piroson jóval kevesebben vannak. :)
Előzmény: (tsrt 204526)
Feladó:  tsrtFérfiKezdő síelő
Dátum: 2019.02.07. 11:44
(Üzenetazonosító: 204526)
tsrt Hozzászólások: 112
Regisztrált: 2011.01.19.
34 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Sziasztok!
Január 20.-23.-ig Zauchensee és Flachau terepein síeltünk (3 ill. 1 napot). A flachaui hegyet síbusszal érkezve a női vilákupa pálya felőli (1) „Starjet” felvonóval támadtuk. Csodálatos időben, remek pályákon síelhettünk. Zauchensee után ez egy más lépcsőfok a pályák tekintetében. Nagyon emlékeztetett a tavalyi kronplatzi (ITA) síelésünkre. Hosszú, széles, lendületes piros pályák néhány keményebb résszel. Talán a 12-es és 17 es pályákat tudnám szubjektíven kiemelni. A 14-esek kivételével besíeltük valamennyit. A „G-Link”-kel átlibegtünk a völgy felett a wagraini részre, de ott csak a 21-22 pályákra jutott idő, majd vissza Flachau. Tömeg, várakozás itt sem volt jellemző. Délutánra az alsó szakaszok már nagyobb odafigyelést igényeltek természetesen. Komolyabb pályái ellenére, főszezonban lehet hogy nem szeretném az iparibb jellege miatt, szemben a barátságosabb Zauchensee-vel.
IMG-20190122-093718.jpg IMG-20190122-093726.jpg IMG-20190122-094242.jpg IMG-20190122-095003.jpg IMG-20190122-102308.jpg IMG-20190122-102854.jpg IMG-20190122-102911.jpg IMG-20190122-102953.jpg IMG-20190122-114702.jpg IMG-20190122-133046.jpg IMG-20190122-133109.jpg IMG-20190122-133214.jpg IMG-20190122-133224.jpg
Feladó:  EsyterNőHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2018.01.10. 12:49
(Üzenetazonosító: 198089)
Esyter Hozzászólások: 44
Regisztrált: 2010.01.09.
20 síterepet értékelt

Kedves Eszter!

Pontosan hol lesz a szállásotok, melyik felvonóhoz lesztek a legközelebb? :) Itt ugye három síterep sízhető be, de kérdés, honnan indulsz. :)

Üdv, Eszter
Előzmény: (Eszter33 198072)
Feladó:  Eszter33NőKezdő síelő
Dátum: 2018.01.09. 16:49
(Üzenetazonosító: 198072)
Eszter33 Hozzászólások: 3
Regisztrált: 2018.01.09.
1 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Szia.Én is ott leszek csüt-től vasárnapig.Mondjuk én csak kéken merek menni.Szívesen fogadnék tanácsokat pld.hányas pályán menjek⛷🤔(többiek profibbak nálam otthagynak a kéken egyedül)üdv.
Előzmény: (Esyter 198066)
Feladó:  Eszter33NőKezdő síelő
Dátum: 2018.01.09. 16:45
(Üzenetazonosító: 198071)
Eszter33 Hozzászólások: 3
Regisztrált: 2018.01.09.
1 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Először megyek Skí Amadéba , csak kéken merek lejönni.Van valami hasznos tanács , tipp esetleg hányas pályát ajánljátok??⛷🤔
Feladó:  EsyterNőHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2018.01.09. 14:53
(Üzenetazonosító: 198066)
Esyter Hozzászólások: 44
Regisztrált: 2010.01.09.
20 síterepet értékelt

Sziasztok!

Volt már valaki idén Flachau-Wagrain-Alpendorf síterepen? Milyenek a körülmények, pályaviszonyok? Mi most szombaton megyünk, ezért érdeklődöm. :)

Köszi és üdv,

Eszter
Feladó:  StaniFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2017.03.27. 18:43
(Üzenetazonosító: 195158)
Stani Hozzászólások: 5340
Regisztrált: 2003.11.03.
99 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Wagrainban jót síeltünk január második felében, majd februárban és március elején is.

Időközben viszont volt egy esős hétvége (március 18-19), majd utána egy időszak fagyok nélkül. Ez alaposan rányomta a hóviszonyokra bélyegét, bár a nyitvatartó pályákon még elegendő a hómennyiség, sajnos a minőség igen rossz volt 21 és 22-én. Mivel a pályák nem fagytak ki, ezért már reggel puhák voltak és a kevés síelő ellenére hamar tönkrementek, így 11-12 után valóságos kása- a kicsit is meredekebb szakaszokon kása-buckatengerré váltak.

Bár időközben visszatértek az éjszakai fagyok, de mivel nappal az átlagnál melegebb van, így továbbra is vízisí lehet (déltől mindenképpen). Amíg nem jön jelentősebb (tartósabb) lehűlés + 20 cm friss hó, addig ez nem lesz jó, kérdés jön-e ezekben a magasságokban ? , Amúgy jó kis hely ez, főleg az Alpendorf felé vezető hosszabb pályák, de nem a mostani időjárási körülményekben.
Feladó:  FuxosFérfiProfi síelő
Dátum: 2017.01.05. 12:41
(Üzenetazonosító: 192049)
Fuxos Hozzászólások: 64
Regisztrált: 2016.02.11.
11 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
2016.12.18-23. között voltunk sielni a fiammal. Kétszer Flachau-Wagrain-Sankt Johhan, kétszer Flachauwinkl-Kleinarl, egy nap Zauchensee és Hauser Kaibling. Nem emlékszem, mikor sieltem ilyen jót. Fenomenálisan előkészített pályák, pedig csak műhó volt. Minden Talabfahrt és kocsma nyitva.....és sehol senki. Ki is élveztem a lehetőséget ezerrel. A karácsony előtti hetet mindenkinek ajánlom.
Jan. 21.-28. a második felvonás következik.
P.S. Ha valaki ott van, a Flachauból induló síkirándulást Sankt Johhanba ki ne hagyja. A sankt johhani talabfahrt zseniális.
P.S.2 Kleinarlban van egy vadi új kék talabfarht. A középső állomásnál, jobbra kell elfordulni...így el lehet kerülni a fekete pályát ami a faluba vezet. Ami érdekes, a térképre még nem rajzolták be.
Feladó:  StaniFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2017.01.03. 19:28
(Üzenetazonosító: 191892)
Stani Hozzászólások: 5340
Regisztrált: 2003.11.03.
99 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

A nyugat-európai országokban jellemzően január 8-ig tart a téli szünet, de pl Romániában is.
Január 1-én még a szilveszteri sebnyalogatás megy mindenhol, főleg délelőtt :)
Előzmény: (bouquetk 191878)
Feladó:  bouquetkFérfi
Dátum: 2017.01.03. 16:17
(Üzenetazonosító: 191878)
bouquetk Hozzászólások: 285
Regisztrált: 2011.11.29.
64 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Mi 1-én voltunk itt. Nem volt igazán nagy tömeg. Alpendorfnál szálltunk be, és a G linkig mentünk el. Teljesen meglepő volt a friss hó a Grafenbergnél. Nagyon jókat mentünk. Érdekes, de 2-án jóval többen voltak, rengeteg gyerek. Valami síszünet kezdődhetett.
Előzmény: (Stani 191773)
Feladó:  StaniFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2017.01.01. 21:21
(Üzenetazonosító: 191773)
Stani Hozzászólások: 5340
Regisztrált: 2003.11.03.
99 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Wagrain tegnap (délután):

csodás napos idő, a Rote 8er középállomásánál -8 fok, zuzmarás fák és 10 cm hó, merthogy Salzburg keleti felén a héten esett friss hó, igaz a déli oldalakon már erősen olvadásnak indult (helyenként teljesen el is olvadt) az északias lejtőkön még szépen tartja magát, így némi télies hangulatot varázsolva. A rote 8er középállomásánál ezzel szemben 0 fok, és fenn a tetőn is hasonló idő. A pályák változóak, mintha inkább az alsó pályák lettek volna jobbak és a fentiek keményebbek. Bár magasságtól függően esett 10-20 cm hó, de a szilveszteri tömeg hamar lesíeli a frissen esett havat, legkésőbb a kora délutáni órákra. Ennek ellenére szép nap volt remek idővel és errefelé kis télies hangulattal az óév utolsó napján.
A jövő héten itt is nagyobb havazás várható !

néhány mobilos kép
2016-12-31-15-12-31.jpg 2016-12-31-19-57-07.jpg 2016-12-31-19-59-17.jpg 20161231-131230.jpg
Feladó:  StaniFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2016.02.29. 20:24
(Üzenetazonosító: 188112)
Stani Hozzászólások: 5340
Regisztrált: 2003.11.03.
99 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
gyors helyzetjelentés:

csütörtök + péntek du- síeltünk itt illetve hétvége s hétfő., az alsó pályák már kásatenger, de fenn télre emlékeztető viszonyok némi friss hóval s viszonylag jó, bár helyenként kemény-jeges pályákkal, igaz korántsem annyira, mint a szomszédos Schladmingban. Sokan voltak, különösen hollandok meg dánok, de a nagykapacitású liftek elvitték a tömeget, így pár perc, max 3-4 perc sorállások alakultak ki. A völgyben plusz fokok, fenn a felső flachaui platón gyenge mínuszok. Hétvégén aztán megjött az enyhülés, különösen vasárnap volt igen meleg és délutánra elég szépen megadták a pályák magukat fogós hóval.
Hétfőn kb reggel tízig esett az eső, sajnos fenn a csúcson is. Az eső és a meleg ismét megáztatta a pályákat és az Achter Jettől lefele egyre jobban kásásodott minden, főleg a völgybe levezető pályák, pl Hermann Maier pálya, vagy a Space Jet 1-hez vezető piros 5-ös voltak "vállalhatatlan" állapotban. Élvezeteseket elsősorban a felső részen, vagyis azokon a pályákon lehetett, amit a Starjet 3 (narancssárga bubis) szolgál ki, így ennél a felvonónál jelentősebb sorállások alakultak ki, aktívan 4-5 perc, ha hagyod , hogy mindenki eléd menjen, akkor ennek a duplája :)

Itt mindenképpen több természetes hó van, mint Schladmingban, de a napos hegyoldalak egy része már itt is egyre inkább hómentes. Az északi oldalakon többnyire összefüggő hó, de a kicsit is sűrűbb erdőben nincs semmi hó, illetve minimális még 1400 méteren is. Pályákon van bőven, de az elmúlt időszak esőzései és extra meleg napjai a hó állagának nem tettek jót. Elvileg keddtől hidegebb lesz és havazni is fog, így március első hétvégéjére javulhatnak a feltételek.

Síszervízre tipp: Wagrainban a Rote 8er aljában a Wilderer Almban 18 EUR a szervíz, ez osztrák árakhoz képest nagyon jó !
Feladó:  FuxosFérfiProfi síelő
Dátum: 2016.02.11. 09:05
(Üzenetazonosító: 187484)
Fuxos Hozzászólások: 64
Regisztrált: 2016.02.11.
11 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Január utolsó hetében voltunk 6 napot. 2 nap Flachau-Wagrain, 2 nap Zauchensee-Flachauwinkl, 1 nap Flachauwink-Kleinarl, 1 nap Radstadt-Altenmarkt.
A meleg idő ellenére, jó pályák, elviselhető tömeg. 14 éve járunk a Ski Amadébe, csak ajánlani tudom mindenkinek. A boardosoknak Flachauwinkl ajánlom, nem semmi az az ugrabugra rendszer amit felállítottak. Érdemes átmenni a Gasteini völgybe is, az ottani sírendszerek (2 db) is zseniálisak.....és Schladming sem a legutolsó hely.:)

A szállás és síjegy árak húzósak, de nekünk megéri. Mindig jót sieltünk. :)

P.S. Valaki írta, hogy Zauchensee nincs összekötve Kleinarllal. 2 busz forog folyamatosan a 2 Flachauwinkeli völgyállomás között. 3 perc alatt át lehet jutni. :)
következőutolsó
laponként:
összesen 366
, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »