Davos

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
TibiF
571 élménybeszámolót írt
571
21 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Davos
2026.03.26. 19:13
A hétvégén Davosban síeltem. Davosnak öt jól elkülönített síterepe van. Ezek: Jakobshorn, Rinerhorn, Pishca, Klosters-Parsenn, Schatzalp. Eddig Davos-Klosters-Parsenn illetve Klosters-Masdrisa síterepen síeltem. Parsenn a legnagyobb az öt terep közül több mint 100 km sípályával. Most hétvén egy újabb helyet próbáltam ki Davos-Jakobshorn. Ez egy 42 km-es sípályarendszer. Itt még nem voltam, szemben van a nagy tereppel (Davos-Klosters-Parsenn) a völgy másik oldalán. Nekem nagyon tetszett a hely. Miért? Kevesen voltak, mindenki szembe megy síelni mert az a híresebb hely. Erre a napra igaz volt a mondás néha a kevesebb az több. Mivel nem voltak sokan buckák sem voltak. A pályák keleti fekvésűek, süti őket a Nap de nem merőlegesen. Délután is olyan prohó volt márciusban, hogy hihetetlen. Olyan érzésem, volt mintha saját sípályámon lennék. 1000 méter szintkülönbség van az bőven elég nekem ennél több nem kell. Az összes pályát kipróbáltam nagyon jók. Sítúrázó helyet is láttam szóval nekem ez a hely nagyon bejött. Mindenféle pálya van. Először az 1-es pályával kezdtem amelynek a teteje fekete az alja piros. Balról jobbra haladva minden pályát kipróbáltam. Családosok is voltak, sorban állás semmi nem volt. Ez egy titkos szuper hely szerintem. Saját vélemény, hogy sokkal jobb hely mint szemben Davos-Klosters-Parsenn.
A völgyben Davos
Az 1-es pálya piros része, a völgyben Davos jobb oldalon a Davosi tó
Az 1-es pálya alja
A Jakobshorn(2590m)
A 6-os pálya
Tömeg nincs
Kelet irányban
Jakobshorn
Paplanernyős felszálló rész
A völgybe vezető fekete pálya