Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Biztosítás nélkül ne menj!

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
RM
874 élménybeszámolót írt
874
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Biztosítás nélkül ne menj!
2009.01.08. 16:38
Sziasztok,

akaratlanul teszteltuk a Budapest Bankos dombornyomott kartyahoz tartozo biztositasunkat, egesz jol mukodik.

A sikertelen eset, amikor nem fizettek:
Felesegem 6 hetre kijott Nemetorszagba, a 30. nap kornyeken el kellell menni orvoshoz es mivel elfelejtette meghosszabbitani az E111-es kartyajat -> bankkartyas utasbiztositonkhoz fordultunk. Mindent meg is teritettek volna (orvosi ellatas, gyogyszerek), de sajnos a szerzodesben van egy kitetel, hogy max. 30 napos kinttartozkodasra ervenyes. Igy vegul nem fizettek. A negativ valasszal es a szamlamasolatokkal a felesegem elment az OEP-hez, ott meg elbiraljak. ( A nemfizetes jogos a szerzodesi feltetelek alapjan, bar erre korabban is felhivhattak volna a figyelmet.)

A sikeres esetek / amikor fizettek:
1. Lopas. 6 hetes Nemet kinttartozkodasunk alatt az apartmanhaz szaritojabol elloptak a ruhainkat. Egyeztetes a biztositoval, a kovetkezo iratokat kellett beszerezni: rendorsegi feljelentes, igazolas a hazmestertol, nyilatkozat ki-haza utazasrol, karbejelento (ruhak erteke, kora, amortizacio). Azt hittem nem fogjak kifizetni, mert az elozo esetet visszautasitottak es ez a lopas mar az 5. heten volt, 30 napon tul. Es lass csodat pozitivan ertekeltek a kerelmet. Kifizettek a kart. Koszonet Budapest Bank, koszonet Axa biztosito! Tanulsag: Mindig erdemes probalkozni! ;-)

2. 4 napos sieles alatt alergias kiutesek Ausztriaban. Nem fogadtak el az E111-est helyetesito formanyomtatvanyt. A rendelobol hivtam ez utasbiztositot. Segitokeszek voltak, mondtak minden ok, mehetek. Ami kellett ezutan: orvosi szamla, nyilatkozat a ki- es hazautazasrol es csatoltam a szallasado nyugtajat is. Teljesen korrektul kifizettek.

Ezek alapjan a tapasztalatom:
1. A Bankkartyas ugyfeleket is ugyanolyan odafigyelesben reszesiti a biztosito mint aki "vasarolja" az utasbiztositast.
2. Szerintem egyszerubb az E111-es kartya egy egyszeru orvosi kezelesnel, mert nem kell telefonalgatni, kart bejelenteni ... Az utasbiztositas elonye, hogy MINDEN megterit.

Pelda NEMETORSZAGBAN (Osztrak viszonyokat nem ismerem annyira) egy orvosi kezeles koltsegei:
E111 felnott:
10EU a vizitdij (Ha surgossegi betegellatast veszel igenybe, akkor 2 alkalomra szol a kivisgalas+kontroll. Ha normal orvosi ellatast veszel igenybe, akkor 3 honapra ervenyes. Gyogyszereket ki kel fizetni (lehet csak reszben, de kell ertuk fizetni).
E111 gyerek:
MINDEN TELJESEN INGYENES. Orvosi ellatas, gyogyszer, korhazi ellatas. (Elvben meg a taxi is a gyerekorvostol a kothazba, ha az orvos irja fel. Ezt ki kell fizetni, de a valasztott nemet biztosito visszafizeti neked.)
Utasbiztositas (Nemetorszag/Ausztria):
Egy egyszeru orvosi kezelesnel a helyszinen kifizetsz mindent. ( Peldaul nemet torokgyulladas: 86EU orvosi kezelesi dij + 30 EU gyogyszer. Osztrak alergia: 40EU kezeles + gyogyszer. ) A karbejelentes utan a teljes osszeget kifizeti a biztosito.

Szoval szerintem egy dombornyomott kartyahoz tartozo utasbiztositas + ervenyes E111-es kartya eleg.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.