Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Biztosítás nélkül ne menj!

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Varghasz
253 élménybeszámolót írt
253
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Biztosítás nélkül ne menj!
2010.07.26. 19:49
Július 18-24-ig Hinterglemmben és a környéken voltunk nyaralni. Mint minden utazás előtt, leellenőriztem az uniós TB kártyáinkat, és a gyerekeké már lejárt. Pár nappal az indulás előtt bementem a pécsi TB-hez, de "rendszerhibára" hivatkozva nem tudtak adni új kártyákat (mint kint létünk alatt kiderült, nem informatikai rendszerhiba volt, hanem egyszerűen elfogyott a plasztikkártyájuk), azt a javasolta a kollegina, hogy kössek baleset-biztosítást. Ezen a válaszon azért nagyon kiakadtam, de ettől függetlenül ekkor már meg voltak kötve az utazási baleset-biztosítások.
Egészen péntekig úgy nézett ki, hogy megint "kidobott" pénz lesz a biztosításra költött pénz, de sajnos nem így történt. A Zeller See-nél az északi parttól indulva indultunk körbe biciklizni a tavat. Már félig megkerültük, amikor a déli oldalon a középső fiam egy nyíl egyenes belátható szakaszon izomból nekirongyolt nyílegyenesen a Zell am Seet a kerékpárúttól elválasztó sorompónak és a biciklije kormányrúdjára "felnyársalta" magát, a pöcköse fölött 2 centivel 5 centi hosszan szétnyílt a hasa. Orvos, mentő, kórház, urológia, altatás, varrás, éjszaka a kórházban.
Még pénteken a kórházból felhívtam az Allianz magyarul beszélő diszpécserét, bediktáltam a kötvényszámot, és már aznap este ott volt az Allianz faxa a kórházban. Szombat délben "kicsekkoláskor" rákérdeztem, hogy minden rendben-e a biztosítással? Azt mondták igen, nem kellett semmit sem fizetnem. Itthon csak az orvosi papírokat kellett csatolnom, és kitölteni egy kérdőívet. Remélem ezzel vége is.
Egyébként a kórházban először az uniós TB kártyát kérték, de a fenti okok miatt csak a lejártat tudtam adni, és kicsit nehezen értették meg, hogy nem az fogja fedezni a költségeket, hanem a "privát" biztosítás. Az adminisztrációnál vagy nyolc nyelven (magyarul nem, de kínaiul meg arabul igen) ki volt írva, hogy mindenki készítse elő az uniós tb kártyáját és (ha jól emlékszem) 147 EUR-t, az első vizsgálat ennyibe kerül.
A kórházban egyébként a nővérek, a betegfelvevő, a műtős meg persze az orvosok is beszéltek angolul, így hála istennek nyelvi problémánk nem volt.
Nem tudom, hogy a fenti ellátást mennyit kóstált, de biztos többet mind amit idáig életemben a család biztosításaira költöttem. Egy biztos, ezután is CSAK BIZTOSÍTÁSSAL megyünk! Egy teljesen hétköznapi helyzetben is bármikor megtörténhet a baj.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.