SledDogs snowskates Norvegiabol

ÜZENETEK (15)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5395 élménybeszámolót írt
5395
19 éve tag
14 éve
off pistén? mélyhóban vagy csak felül firnesedett hóban? mélyhóban ezzel fix, hogy nem lehet haladni, az még snowbladdel is nehéz mutatvány, mondhatni lehetetlen.
vasssy
1777 élménybeszámolót írt
1777
17 éve tag
14 éve
Ez mondjuk igaz. (a fix kötés)
vasssy
1777 élménybeszámolót írt
1777
17 éve tag
14 éve
Ha normál síbakira lehetne rakni, akkor szerintem jóval nagyobb kellene, hogy legyen, hogy lehessen normálisan rögzíteni. Viszont vannak korcsolyák, amiken cserélheted a pengét görgősorra, talán valami minisít is lehetne. Ha minden igaz, valamelyik tavalyi Havazinban volt valami hasonló.

Azért azt az off-pistét megnézném. Mondjuk 80-100centi porhóban... :-)
h i r d e t é s
noraigloi
3 élménybeszámolót írt
3
14 éve tag
14 éve
Hasznalhato buckas palyan is es nem csak nagyon kemeny palyan, szoktunk off-slope is menni. Huttezesnel pedig, ha nem kulonlegesen kavicsos a terep, semmit nem kell csinalni, csak bemenni a huttebe, hogy a sleddogs-bol ki sem lepunk, lepcson is jarunk vele. 4 eve hasznalom igy es semmi baja. Van doggywalker elvedo hozza, ha nagyon roncsolo a kozet. Ezekre van kifejlesztve, sokkal strapabirobb, mint a normal si :)
Klara
89 élménybeszámolót írt
89
17 éve tag
14 éve
Érdekes lenne kipróbálni, de szerintem is csak kemény, jól előkészített pályán alkalmazható. Latyakos, összetúrt, vagy kibuckásodott pályán érdekes lehet a használata. Arra is kíváncsi lennék, hogy hüttézéskor, vagy egy alagsori mellékhelységbe való lebotorkáláskor, mikor nincs gumiszőnyeg a lépcsőkön, milyen élvezet lejutni benne? Vagy ki kell lépni belőle, de akkor hol tároljuk? Mennyire koptathatja az élét egy durvább felületű kőlap mondjuk egy napozóteraszon? Esetleg élvédőt kellene használni?
Sok-sok kérdés, de nem akarom senkinek sem a kedvét szegni. Ha elterjedne a használata biztos mindenre lehetne megoldást találni.
ZeDDy
78 élménybeszámolót írt
78
14 éve tag
14 éve
ooo hogy ezzel mekkorákat lehet pofára esni. :) Biztos nem lehet nagy biztonságérzete az embernek benne. :) De látványos sport lehet, ahogy sok norvég gurul le a hegyről. :)
noraigloi
3 élménybeszámolót írt
3
14 éve tag
14 éve
Szia Eperke, igen hasznaltam. Norvegiaban ez egy nagyon nepszeru dolog! A sieles es a korcsolyazas otvozete, nagyon egyszeru es azon tul, hogy mindent tudsz vele csinalni, amit a sileccel, szabadabb, mint a hagyomanyos sieles. 1993 ota letezik es folyamatosan fejlesztik, normal silec van rajta, csak nem hosszabb a bakancsnal. Nagyon jo! :-)
Agent
1632 élménybeszámolót írt
1632
19 éve tag
14 éve
Ha már elvetemült öteltek akkor itt van ez is:
http://www.zai.ch/index.php?id=15&L=1
KŐMAGOS síléc:):):):)
Agent
1632 élménybeszámolót írt
1632
19 éve tag
14 éve
Hát, szkeptikus vagyok azért pár dologgal kapcsolatban, ezt a faq-ból másoltam:

"If the temprature is -2 degrees Celcius or WARMER, You can use the worlds cheapest wax, CANDLES! Yupp, just rubb a regular candle (preferably one without coloring, since they are normally better) against the bases, and You'll get an EXCELLENT performance improvement! First time You'll try this You'll be AMAZED of the effect!"

Marhaság, a sima gyertyaviasz csak lassítja a sít, ráadásul a hóban taláható összes szennyeződést összegyűjti (tapasztalat).
Agent
1632 élménybeszámolót írt
1632
19 éve tag
14 éve
Kellően meredek részen megfelelően keményre járt pályán bármelyik síbakanccsal le lehet csúszni, de hogy ezt sportszerűen űzzem, hát azt azért mégsem. Megnéznék ezekkel a micsodákkal egy jó kis szűzhavazást:)
maci-laci
3532 élménybeszámolót írt
3532
17 éve tag
14 éve
Nekem reklámnak tűnik!!
Kócos kérlek gyakrabban reagálj:):)Még mindig jó olvasni a szarkasztikus írásaidat:):)
eperke
197 élménybeszámolót írt
197
16 éve tag
14 éve
Szia,azt szeretném kérdezni hogy te használtál már ilyet, vagy van valami tapasztalat?Köszi elöre is.
obivanrobi
124 élménybeszámolót írt
124
16 éve tag
14 éve
Ha még emlékszik rá valaki, régen nagy divat volt lecsúszni a hegyről "fröcsi" talpú cipőben (fröccsentett volt, szép simára koptatva)...:))
kócos
1234 élménybeszámolót írt
1234
18 éve tag
14 éve
Hát! Mit mondjak?
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.