Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡
ROVATOK    HÍREK    HÓJELENTÉS    WEBKAMERÁK
TÉLI SPORTOK    FELSZERELÉS    GALÉRIA
JÁTÉK    AKCIÓK    FÓRUM    SZAKÉRTŐK

Mölltal gleccser síterep leírás szállás cikk fotóalbum videó oktató wellness fürdő értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
következőutolsó laponként: összesen 433, rendezés:
Üzenetek Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  bouquetkFérfi
Dátum: 2018.05.03. 14:17
(Üzenetazonosító: 201155)
bouquetk Hozzászólások: 167
Regisztrált: 2011.11.29.
64 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

A szerkesztőség ezt a hozzászólást kiemelte, és megjeleníti a síterepről írt élménybeszámolók között.
Ha április vége, akkor Mölltal. Így van ez már évek óta, és remélem így is marad. Igaz, hogy Kaprun nagyobb, és változatosabb, de ez a környék a maga nyugalmával, a harsogó zöldjével, virágaival nekem sokkal jobban tetszik. Idén nem lehetett okunk a panaszra 4 napból 3 volt síelhető, ez itt jónak számít. Szombaton kicsit későn mentünk fel, a pályák már megpuhultak. Igaz ez különösebben nem zavart minket, mert elég keveset tartózkodtunk rajtuk. Mentünk pár jó kört a gleccseren a fekete mellett végig le a kétülésesig, aztán az Alteck bal oldalán, ahol kitűztek egy freeride pályát. Mondjuk régebben is mentünk itt, amikor még nem volt jelölve. Ezt az oldalt telibe kapja a nap így nem volt jó. Ellenben a gleccser pont ideális volt, pont annyira puhult, hogy jó legyen.
Vasárnap már reggel nyolckor felmentem, és tettem egy próbát Sportgastein felé. Az erről szóló fórumban megtalálható.
Hétfőn is korán mentem volna, de a szél és köd miatt nem volt értelme felmenni.
Kedden a hazaút előtt korán felmentünk. Először megint a gleccseren mentem. Még jórészt árnyékban volt, kemény, az alsó sziklák miatt nem volt veszélytelen. Ezért inkább átmentem az Alteckre, ahol éppen jó volt a hó állaga, így tudtam menni pár igen jó kört. Végül még egyszer felmentem a gleccsere, hogy a 10-es feketén tudjak lejönni a Duisburger hüttéhez. Itt persze bevágtam abba a kuloárba, ami közvetlenül a kabinos alatt megy. Már sütötte erősen a nap, de még élvezhető volt. Ezzel a nap, és a szezon számomra véget ért.
Pár jó tanács annak aki ide készül. Célszerű minél előbb felmenni reggel. Az első vonat 8 órakor indul, ez tele van versenyzőkkel, akik nagy táskákkal mennek, úgyhogy érdemes már 10 perccel korábban ott lenni. Ha derült az éjszaka, akkor jól kifagynak a pályák, 11-12 óráig ki is tartanak. Utána lehet számítani komolyabb buckákra. Tömeg ilyenkor már nincs. A nap ha van, nagyon erős. Felmenetel előtt érdemes a web kamerákat megnézni, és a szelet. Aki napi jeggyel nyomja, annak főleg. Igazából nem is vennék ide több napos jegyet, pont a kiszámíthatatlansága miatt. Ha van elég hó, akkor bőven lehet pályákon kívül is menni. A gleccser meredek részén van pár nem túl vészes spaltni,ezekre figyelni kell.
Feladó:  cs_adrianFérfiHaladó síelő
Dátum: 2017.06.18. 17:43
(Üzenetazonosító: 195666)
cs_adrian Hozzászólások: 4
Regisztrált: 2016.11.04.
20 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Köszönöm a választ!
Előzmény: (bouquetk 195653)
Feladó:  bouquetkFérfi
Dátum: 2017.06.14. 12:26
(Üzenetazonosító: 195653)
bouquetk Hozzászólások: 167
Regisztrált: 2011.11.29.
64 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Nyitva lesz. A gleccser jobb oldala lesz használható, ahol a tréning pálya is van. A Panoramaban is szokott ilyenkor menni 1-2 pálya. Az Alteck nem. A hosszú piros 9-es nagyon kérdéses, inkább ne számíts rá. A 10-es fekete biztos nem.
Előzmény: (cs_adrian 195652)
h i r d e t é s
Utasbiztosítás 10% kedvezménnyel - kösd meg online!

Feladó:  cs_adrianFérfiHaladó síelő
Dátum: 2017.06.14. 10:46
(Üzenetazonosító: 195652)
cs_adrian Hozzászólások: 4
Regisztrált: 2016.11.04.
20 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Sziasztok,
November 1 - 5 hétvégéjére keresnék magamnak besíző hétvégi programot. Möltall nyitva szokott már ilyenkor lenni? Ha igen, szerintetek melyik pályák lesznek síelhetők, csak a legfelső rész? Mert az 5 napra kicsit kevés...
Feladó:  bouquetkFérfi
Dátum: 2017.05.02. 12:38
(Üzenetazonosító: 195566)
bouquetk Hozzászólások: 167
Regisztrált: 2011.11.29.
64 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

A szerkesztőség ezt a hozzászólást kiemelte, és megjeleníti a síterepről írt élménybeszámolók között.
A szezonzárót április 28-30 között szokás szerint itt tartottuk. A pénteki napra sok szót nem érdemes vesztegetni, köd, szél, hóesés. Szombaton ellenben gyönyörű idő ígérkezett, ezért már a fél kilences vonattal felmentünk. Az első köröket az alsóbb részeken tettük meg. A Duisburger hütte felett ki a pályáról egy vályúban, majd a kabinból is jól látható kuloárban le. Majd még följebb ki a fekete pályáról levágva a pirosra. Aztán felmentünk a gleccserre, és itt élőben láthattuk a helyi erők lavinamentését. Ahogy mentünk fel a Jet-el, láttunk egy lavinát, ami a Schareck oldalából indult, és főleg abban a jellegzetes nagyon meredek vályúban jött le, amit azért meg szoktak sízni. Mintha ember is lett volna ott. Szinte azonnal jött egy helikopter és ott pásztázott. A fekete pályán kívül kezdtünk ereszkedni, aztán balra tartva, de még a felvonók innenső oldalán maradva mentünk le. Mire leértünk már több tucat ember volt itt, ratrakok csinálták az utat. Mivel rajtunk is volt pieps, azonnal szóltak, hogy kapcsoljuk ki. Ez nem gyakorlat, mondták. Gyorsan elhúztunk onnan, ne zavarjuk a mentést. Láthatóan igen szervezetten ment minden, nem kellett külső segítség. A továbbiakban csak messzebbről követtük az eseményeket. Mint utóbb kiderült, egy ember sérült könnyebben, de ő is kijött saját maga. Ettől függetlenül a teljes protokollt végigcsinálták. Vagy öt helikopter járt folyamatosan, először pieps-el és kutyákkal kutatták át a területet, és ez után szondával is. Ez a munka még záráskor is tartott. Több mint 100 ember dolgozott. Szerencsére más sérült nem volt, ezt később a médiából tudtuk meg. A nap többi részét is főképpen a pályák mellett töltöttük.
Vasárnap is szép maradt az idő, de egy kicsit később mentünk fel, és a parkolóban valami embertelen tömeggel szembesültünk, még az erőműnél is parkoltak. Érdekes, de fenn nem volt elviselhetetlen a tömeg. Mentünk pár hosszú kört, és közben sajnos kinéztem Sportgastein felé, és amire nem számítottam, nyomok voltak benne. Én meg ott álltam egyedül, későn, és még a pieps sem volt nálam. Valami kellett, ami leszív, és ezért csapatunk azon része után indultam, akik ezt a napot sítúrára szánták. Vélhetően a lavinaveszély miatt az Alteck nem járt, bár a pályák jórészt meg voltak csinálva. Hamar átváltottam túrára, szinte semmit nem vittem magammal. Kb. fele úton utolértem a többieket, és húztam fel. Fél óra alatt fenn is voltam, és a már alulról kinézett, kissé már megsízett, de még jónak tűnő vályúban jöttem le. Közben felidéztem a novemberi szezonkezdést, amikor innen a Niederschartéból túráztam fel a Schareckra. Hamar elment ez a szezon, kicsit felemásra sikeredett... A nap hátralévő részében a párommal főképpen a gleccser-10-es pályát csúsztuk, persze azért ki-ki mentem. Három óra után hirtelen a felső rész felhőbe borult, így négy órakor mi ketten voltunk az utolsók akik feljöttek a Jet-el. Ezt nagyon szoktuk szeretni! A ködben óvatosan ereszkedtünk le a gleccseren, aztán már látni is lehetett. A 9-es alja mindig buckás, most sem volt másképp. Közben megint összetalálkoztam azzal a három honfitársammal, akikkel az Altecken is. Volt velük egy tüneményes border collie is.
Délután még megjártuk a szállásunktól nem messze lévő Raggaschlucht szurdokot, ráadásul többször is, úgyhogy a szezon utolsó napja eléggé mozgalmasra sikeredett.
Feladó:  KristinaNőHaladó síelő
Dátum: 2017.04.03. 12:32
(Üzenetazonosító: 195212)
Kristina Hozzászólások: 26
Regisztrált: 2008.01.12.
23 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

A szerkesztőség ezt a hozzászólást kiemelte, és megjeleníti a síterepről írt élménybeszámolók között.
Végül március 27 és 31 között töltöttünk el öt napot a gleccseren. Először fordult velem elő, hogy ugyanarra a síterepre mentem vissza, ahol már jártam egyszer és most sem csalódtam! Korábban ijesztgettek, hogy sok pálya le van zárva és három egymást követő nap még soha nem volt jó idő stb. de ennek én pont az ellenkezőjét tapasztaltam most is. A pályarendszernek egy nagyon-nagyon pici része, a 4a volt lezárva a versenyzőknek. Mint megtudtuk, ez mindig így van és több helyet soha nem foglalnak el! Az időjárás végig olyan volt mint a képeslapokon. Ragyogó napsütés, plusz fokok, tökéletes hó, síelő alig. Délelőtt voltak iskolai csoportok, akik kivétel nélkül kezdők voltak és együtt mozogtak, többnyire a Mittelstation melletti tányéros és csákányos környékén, tehát senkit nem zavartak. Rajtuk kívül szinte alig lézengtek és az ebédidő után sokszor ténylegesen egyedül voltunk egy-egy pályán. Szinte hihetetlen. A zsúfolt gleccservasútban hirtelen soknak tűnik a létszám, de pillanatok alatt eloszlik a tömeg. Egy szlovák-magyar, de Ausztriában élő nagyon aranyos hölgy adott magyarázatot erre. A Mölltal nem minősül "trendinek" az osztrákok körében, akik inkább Söldenbe járnak. Az autók rendszáma alapján az osztrákok számát kb. 20 %-ra becsültem. De még ezzel is kalkulálva érthetetlen, hogy a nagyon enyhe időjárás miért nem vonzott több embert a magasabb, hóbiztosabb terepre.... Na, de ennek csak örülhettünk.
A 17 km - összevetve a hatalmas pályárendszerekkel - leírva persze kevésnek tűnik, de ott valahogy annyira zseniálisan változatos és kompakt, hogy tökéletesen kitölti az öt napot. A "programot" úgy állítottuk össze, hogy délelőtt többször mentünk le a 9-esen, mert az alja ugye délutánra megolvadt és ebéd után inkább a fenti 1-es, 2-es és 3-as pályákon illetve az Alteck részen voltunk. Délutánra a hó a napnak leginkább kitett szakaszokon természetesen máshol is megolvadt, de a kevés síző miatt nem lettek igazán feltúrva és én pl. nagyon szeretek puhább hóban síelni. A nagy kedvenc fekete 10-es pályát sajnos más is felfedezte és volt, hogy akár négyen is voltunk egyszerre....:)))
Szállásunk ismét a magyar vezetésű Hotel Alpenlickben volt. Az ott dolgozó nagyon kedves hölgy továbbra is fantasztikus rendet és tisztaságot tart - hibátlan.
Feladó:  bouquetkFérfi
Dátum: 2017.03.22. 14:19
(Üzenetazonosító: 195102)
bouquetk Hozzászólások: 167
Regisztrált: 2011.11.29.
64 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Mindenki igazat mondott, mert a gleccseren forma szerint három pálya van, az egyik oldalon (meg a másikon egy fekete, ami ha jó hó van a legjobb). Ami a lényeg, hogy jut hely az amatőröknek is. Az edzések eleve nem mennek egész nap, ahogy puhulnak a pályák abbahagyják. E mellett még ott van a többi pálya is, azok jók szoktak lenni tavasszal. Igazából itt mindig az időjárás a necces. Nemigen emlékszem olyanra, hogy 3 nap egyben jó lett volna. A bérlet vásárlásnál ezt érdemes figyelembe venni. A web oldalukon van kamera meg térkép, amin látszik, hogy mi megy.
Feladó:  Kovács Andrea 70NőHaladó síelő
Dátum: 2017.03.22. 13:30
(Üzenetazonosító: 195100)
Kovács Andrea 70 Hozzászólások: 18
Regisztrált: 2011.12.29.
14 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Köszönöm! Engem azzal ijesztgettek, hogy pont fordítva van, és a közönségnek marad csak egy-két pálya... Mondjuk ez elég furcsának tűnt, hiszen mégis fizető vendégekről van szó. Akkor megyünk!
Előzmény: (bouquetk 195094)
Feladó:  bouquetkFérfi
Dátum: 2017.03.22. 09:51
(Üzenetazonosító: 195094)
bouquetk Hozzászólások: 167
Regisztrált: 2011.11.29.
64 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

De, a gleccseren 1-2 pálya szinte minden délelőtt le van zárva. Ettől függetlenül elférsz mellettük.
Feladó:  Kovács Andrea 70NőHaladó síelő
Dátum: 2017.03.22. 08:31
(Üzenetazonosító: 195091)
Kovács Andrea 70 Hozzászólások: 18
Regisztrált: 2011.12.29.
14 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Minden információt nagyon megköszönnék Mölltal-lal kapcsolatban. Elsősorban arra gondolok, hogy nem zárnak-e le pályákat az edzőtáborok miatt?? Ez vajon tényleges "veszély"?? Az időjárás az ugye úgyis olyan, amilyen.
Köszönöm!!
Előzmény: (maci-laci 195049)
Feladó:  maci-laciFérfiKezdő síelő
Dátum: 2017.03.19. 19:38
(Üzenetazonosító: 195049)
maci-laci Hozzászólások: 3532
Regisztrált: 2005.11.27.
42 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Lehet, hogy én könnyen beszélek mert jól ismerem a terepet, de azért Te is lehettél volna körültekintőbb. A vonat beszállójánál ott az élő webkamera kép ( az összes kamera képe felváltva megy) amiről látni lehet a fenti körülményeket, ami igen beszédes tud lenni. Nem mellesleg a pénztárban megmondják mi üzemel. Bevett szokás, hogy a legnagyobb szélben a vonat végállomásánál megy a kis csákányos így ha valaki felmegy nem tudja visszakérni a bérlet árát. Nem túl barátságos megoldás, de nem a honlapot kellene hibáztatni azért, mert nem voltál elég körültekintő.
Előzmény: (alex29 195042)
Feladó:  kp78Férfi
Dátum: 2017.03.19. 15:42
(Üzenetazonosító: 195046)
kp78 Hozzászólások: 31
Regisztrált: 2016.04.30.
10 síterepet értékelt

Én a helyedben inkább a pénztárosra haragudnék, amiért nem tájékoztatott, hogy fent ilyen állapotok vannak.
Tavaly novemberben Karpunban első napon, mikor odaértünk, gondoltam egy kicsit csak felmegyünk. De a pénztáros mondta 13 órakor, h már ne menjek fel szerinte, mert nagyon nagy a szél. Megköszöntem, és mentünk inkább sétálni.
Előzmény: (alex29 195042)
Feladó:  alex29FérfiHaladó síelő
Dátum: 2017.03.19. 10:23
(Üzenetazonosító: 195042)
alex29 Hozzászólások: 2
Regisztrált: 2014.12.29.
2 síterepet értékelt

Árverés!
Ne higgyetek a sielok.hu-nak!
Mára 25 km szelet írt, 4.2 km pályát, ehelyett van vagy 60 km szél és egyik lift se megy!Feljöttünk egy vagon pénzért potyára! Köszi, sielok. Hu!
Feladó:  BélapóFérfi
Dátum: 2017.01.12. 18:28
(Üzenetazonosító: 192532)
Bélapó Hozzászólások: 1136
Regisztrált: 2005.11.07.
79 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Egyetértek! Itt kezdjük, és itt fejezzük be a szezont már pár éve, de nem emlékszem hogy lett volna 3 egymást követő tökéletes napunk! Olyan már volt, hogy vasárnap fel se mentünk
Előzmény: (Hogwash 192361)
Feladó:  HogwashFérfiHaladó síelő
Dátum: 2017.01.10. 09:41
(Üzenetazonosító: 192361)
Hogwash Hozzászólások: 831
Regisztrált: 2006.08.31.
42 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ez volt a beetetés, Mölltal a legszebb arcát mutatta. Majd ha sűrűbben jársz ide, akkor tapasztalsz mást is. Én inkább azt tanácsolnám mindenkinek, hogy ide csak akkor jöjjön, ha biztos benne, hogy szép idő lesz, mert akkor valóban nagyon jó hely. A gond az, hogy elég gyakran cudar az idő, és akkor van nemulass :)
Feladó:  cs_adrianFérfiHaladó síelő
Dátum: 2017.01.10. 09:29
(Üzenetazonosító: 192360)
cs_adrian Hozzászólások: 4
Regisztrált: 2016.11.04.
20 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

A szerkesztőség ezt a hozzászólást kiemelte, és megjeleníti a síterepről írt élménybeszámolók között.
2016. december 9-10-én síeltünk itt.
Ragyogó idő volt, és a síterep szerintem remek. Kellemes, széles, közepes meredekségű pályák, jó felvonórendszer (ülős liftek túlsúlyban a kabinos és húzóliftek helyett, minden normális pálya alja-teteje között direkt liftkapcsolat), tömegnek nyoma sem volt, szóval nagyon megszerettem ezt a terepet, biztosan fogok még jönni ide.

December elején a síterep teljes egésze behavazott volt, szépen kezeltek voltak reggel a pályák, és a kevés ember miatt egész nap jó állapotban maradtak.

Javaslom, hogy Flattachból legkésőbb 7.40-kor hajts ki autóval, ha az első gleccservonattal fel akarsz menni a hegyre.
Feladó:  bouquetkFérfi
Dátum: 2016.11.07. 15:41
(Üzenetazonosító: 190021)
bouquetk Hozzászólások: 167
Regisztrált: 2011.11.29.
64 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

A szerkesztőség ezt a hozzászólást kiemelte, és megjeleníti a síterepről írt élménybeszámolók között.
A szezont ismét itt kezdtük, szokás szerint november első hétvégéjén. Idén kissé más tervekkel vágtam neki az évnek. Több mászás,túra, ha lehet el a pályától. Ezzel a szemmel készülődtem,kerestem a lehetséges túracélokat. Végig kellene járni a gleccser feletti gerincet. Meg is találtam a teljes leírást:
http://www.hikr.org/tour/post84523.html

Pénteken ragyogó napsütés, szerencsére megy a Panoramabahn. Ennek az aljában hagyom a lécemet,amit egy önzetlen túratársam vállalt felvinni a gleccser tetejére. Megyek két kört, keresem az utat a Fraganter hágóba, de nem igazán találom. Végül látok egy jónak tűnő felmenetet, ami a lezárt 14-es pályából indul. Nekivágok, hamar lejönnek a rétegek.Egy vékony aláöltöző épp elég. Nincs nagy hó, de kemény fagyott. Sítúra bakancsom jól tart benne. Feljebb tartva elunom a taposást és belevágok jobbra a hegyoldalba,mert nem tűnik nehéznek. Nem is az, de elő kell venni jégcsákányt. Felérve a kis tetőre balra magam alatt látok a hágóban egy keresztet. Jó, gondoltam ekkor, kihagytam a Fraganter hágót. Hát nem, rövid időn belül kiderült,hogy jól eltájoltam magam, és a Nieder hágóba indultam meg,a Fragenter csak ez után következik,mindegy már ez a plusz óra belefért. A következő Herzog Ernst Spitze egy jó nagy meredek domb,amire fel kell menni. Egy időután úgy gondoltam, hogy egyszerűbb és gyorsabb lesz,ha vasat húzok. Ez bevált, a grivel F2 remekül tartott, két bottal jól haladtam. Igyekeztem nem az élen haladni,kerülve a párkányokat,inkább a fagyott É-i oldalban. Megint elő kellett venni a csákányt is. Helyenként egészen alpesi jellege volt az útnak 60 fok körüli meredekséggel. Elértem a biztosított szakaszhoz. Ez egy kb. 30 m hosszú C körüli steig, amire számítottam, így volt nálam beülő és szett. Az ilyen szakaszokban mindig az kulcs,hogy a drót mennyire van hó alatt,ezért elöl hagytam a csákányt. Másztam régen eleget télen sziklát, így nem volt szokatlan hágóvasban állni a tüskéken.Feljebb a helyzet bonyolódott, mert a drót jórészt szorosan a sziklát követte, és ezért többnyire nem látszott ki a hó alól. Fél kézzel a drótba kapaszkodva, helyenként az orrkörmökön állva, csákányoztam a havat,és tologattam feljebb a karabinereket. Egyszer minden jónak vége szakad, és felértem. Ideje is volt, mert a vékony kesztyűmben már nem nagyon éreztem az ujjaimat. Fenn levettem a már többet nem kellő szettet és a jól bemelegedett kezeimen a síkesztyűvel szaporán indultam tovább. Épp egy jó meredek részen harántoltam át, amikor szólt a telefonom. Gondoltam, hogy a társaim keresnek ezért felvettem. Közben sajnos az egyik kesztyűm elhagyott. Az aggódókat megnyugtattam, majd valami csodában bízva elindultam a kesztyűm után. Kb. 100 m után rá kellett jönnöm,hogy a keresés reménytelen. A fél pár kesztyű feliratozott a hegyen elvesztett tárgyak gyűjteményébe. Elindultam hát fölfele,és meglepetten konstatáltam, hogy lihegek. Ja, a magasság már észrevehető. Már jó fenn látszott a csúcskereszt, de még vagy 40 perc kellett mire felértem. Csúcsfotó, a csoki elmaradt, öröm.Még egy kis figyelem tovább a gerincen és fenn-lenn vagyok a gleccseren. A lécem ott vár. Miközben pakolászom, befut Attila,váltunk pár szót,látja rajtam,hogy most nagyon kerek a világ. Merev lábakkal lesízek a gleccseren,nem erőltetem, ebből ma ennyi elég. A szezon elkezdődött.

Néhány technikai adat itt:

http://www.movescount.com/moves/move130237630

Felszerelés: Téli(hágóvas,jégcsákány,bot)+ ferrata szett.
Balra a Nieder Scharte, távolban a Sonnbilck Elhagyva-a-sipalyat Nieder scharte Nyomaim a hóban A két tó Sonnblick.JPG Rauris fele Alteck Fraganter scharte Fraganter scharte- Herzog Ernst Spitze A gerinc tovább A-gerinc-tovabb-es-a-gleccser.JPG Herzog Ernst Spitze A gerinc északi oldala A steig Tovább a gerincen A csúcson Az utam vége
Feladó:  maci-laciFérfiKezdő síelő
Dátum: 2016.11.07. 15:08
(Üzenetazonosító: 190020)
maci-laci Hozzászólások: 3532
Regisztrált: 2005.11.27.
42 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

A szerkesztőség ezt a hozzászólást kiemelte, és megjeleníti a síterepről írt élménybeszámolók között.
Hétvégén a terepen tartottuk szokásos bérlet vásárlós besízésünket. Pénteken reggel némi felhősödés után ragyogó napsütés és remek körülmények között csúsztunk. Sajnos csak a gleccser és az 5-ös illetve a 7-es pálya volt nyitva, de ezeken volt elegendő hó.Napközben is hóágyúztak és ezerrel dolgoztak a kilencesen. Szombaton elromlott az idő és köd, szél, hóesés nehezítette a csúszást, de az alsó részen azért élvezhető volt. Vasárnap leszakadt az ég többen már fel sem mentünk, de két társuk kénytelen volt felmenni a felszerelésükért, de Ők is azonnal menekülőre fogták a dolgot.Aki hétvégén meg tuti, hogy jól jár mert gyanítom ekkora havazás után több pályát is megnyitnak.
Feladó:  Zozo100FérfiKezdő síelő
Dátum: 2016.01.16. 22:45
(Üzenetazonosító: 186231)
Zozo100 Hozzászólások: 1
Regisztrált: 2016.01.16.
1 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

A szerkesztőség ezt a hozzászólást kiemelte, és megjeleníti a síterepről írt élménybeszámolók között.
Első találkozásom a gleccser pályáival az alábbi beszámolóra ösztönöz. Január közepén töltöttem el ott 4 síelős napot, amire az időjárási körülmények nagy befolyással voltak. Mivel a síterep 2200 és 3122 méter között található a magashegyi éghajlatra jellemző körülményekkel kell számolni.Az időjárás előrejelzést érdemes komolyan venni ugyanis ha havazást, ködöt ,szelet vagy napsütés mentes időt jósolnak könnyen átválthat a szórakozásunk kínlódássá.Ez történt velünk első nap,csak egy pálya üzemelt ( 9 -es piros ) de csúszni szinte itt sem lehetett mert semmit sem láttunk a nagy ködben.Amikor napos ,tiszta idő van akkor viszont az összes pálya és felvonó üzemel és megmutatkozik az osztrák pályákra jellemző profizmus.A legeldugottabb pályák is ratrakolva és kezelve vannak.Tapasztalt barátaim véleménye alapján a pályák " színezése" inkább kedvezően mutatja azokat mint a valóság viszont mint írtam nagyon jól kezeltek és a többségük megfelelően széles is ezért középhaladóknak is ajánlott. Találkoztam általános iskolás csoportokkal még a gleccser pályán is.
A 2800 méteren található Eissee étterem egyszerű de változatos ételeket kínál,jó idő esetén szuper panorámával a gleccser pályára.Összességében tetszett a síterep egyetlen jelentős negatívum, hogy ha nem üzemel csak egy -két pálya akkor is teljes árat kérnek a bérletért.
Feladó:  tinagytFérfiHaladó síelő
Dátum: 2016.01.16. 21:46
(Üzenetazonosító: 186228)
tinagyt Hozzászólások: 10
Regisztrált: 2014.12.16.
17 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Szia "csimi56"!
A Mölltal síbérlet érvényes az Ankogelra is?
Kösz.
Előzmény: (Devil 186217)

következőutolsó laponként: összesen 433, rendezés:
h i r d e t é s
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Szeretném megkapni a síelők.hu friss híreit és síelőknek szóló aktuális ajánlatait.
Elfogadom az adatvédelmi elveket.
Hírlevél archívum »
UTASBIZTOSÍTÁS -10%
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 287 vendég és 21 regisztrált felhasználó látogatja.
Asztali nézet