Mölltal gleccser síterep leírás szállás cikk galéria videó oktató wellness értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
következőutolsó
laponként:
összesen 469
, rendezés:
Üzenetek
Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  RaymondeFérfiKezdő síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2022.05.17. 13:10
(Üzenetazonosító: 216045)
Raymonde Hozzászólások: 1
Regisztrált: 2022.05.17.
BEMUTATKOZÁS

Köszönöm az érdekes és részletes leírást! Fogjuk szem előtt tartani a jövőben, még egyszer köszönöm.
Feladó:  bouquetkFérfi
Dátum: 2022.05.06. 12:40
(Üzenetazonosító: 216036)
bouquetk Hozzászólások: 317
Regisztrált: 2011.11.29.
64 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Úgy tűnik a dolgok visszatérnek a normális mederbe. Két kimaradt szezonzáró után végre visszatértünk ide április utolsó napjaira. Szállásunk szokás szerint Flattachban volt. A mostani már talán a hatodik hely volt ahol laktam itt. Kellemes, kényelmes, szép udvarral, csak egy kicsit nagy volt az áthallás, mert ez egész ház fából volt. Jól ismerve a helyi viszonyokat készültünk alternatív időtöltésre is, mászó felszerelés, bringa, de hála az időjárásnak ezek most kevéssé kerültek elő. Lényegében három tökéletesnek mondható napot fogtunk ki, én ilyenre itt nem is emlékszem. A csehszlovák üzemeltetés adta goopass jegyet kihasználva mindenki könnyű szívvel bevásárolt előre a 15-17 eurós napijegyből. (Kivéve engem, aki maradtam SSC hírmondó.) Szerintem ide érdemes minél előbb felmenni reggel, amikor még jók az éjjel kifagyott pályák. Ezt az elvet követve, az első két nap a 9 órás vonattal mentünk fel. Fenn szikrázó napsütés, tökéletes pályák, hála a pár nappal ezelőtt esett hónak. Ugyanakkor szembetűnő volt, hogy milyen kevés a hó, szinte a szezon eleji novemberi viszonyokat idézte. Pl. a JET bal oldalán a fekete pálya folytatásában le a 2-es ülőshöz, de a JET alatt is, meg szinte mindenhol bőven kint voltak a sziklák. Sajnos a nappali meleg, éjszakai fagyás nagyjából el is döntötte a pályán kívüli lehetőségeket. Az első nap még csak-csak, a második napra már teljesen. Persze azért próbálkoztam, szokás szerint sorra került a Duisburger hütte alatti bevágás. Na ez már az elején sem nézett ki jól, és csak egyre rosszabb lett. Mivel telibe kapja a nap, legalább hamar kienged, de ezért a bal oldalán elég durva hófolyások jöttek le benne. Ettől függetlenül vállalható volt, az elején még voltak a jobb szélén kis érintetlenebb szottyos foltok, aztán persze ezeket is összejártuk. A második napon egyre kedvetlenebbül karistoltam a medveölő léceimmel a pályát, amikor is eldöntöttem, hogy a következő nap inkább bepróbálkozom Sportgastein fele. (Erről bővebbem a szaktopikban.)
Amióta csehszlovák az üzemeltető az Alteck nemigen megy, cserébe van Pilsner Urquell a kocsmában. (Szinte csak horvát, lengyel, csehszlovák, és magyar és szlovén síző volt.)
Hála a szép hosszú napoknak, bőven volt idő délután egy-egy kisebb bringázásra. A folyó mellett mindkét irányban tökéletesen kiépített aszfaltos bringaút van. Jellemző ezekre az elmaradott osztrákokra, hogy a keresztezést a forgalmas 106-os úttal, minden esetben alagúttal oldották meg. Tekerve ezen a békés tájon, fenn a havas hegyek, lenn minden zöld, virágzó fák...., igazán tökéletes kikapcsolódás volt.
A három nap gyorsan elment, de remélem még sokszor visszatérhetek ide.
Feladó:  Puskás AndrásFérfiHaladó síelő
Dátum: 2022.04.24. 15:26
(Üzenetazonosító: 216019)
Puskás András Hozzászólások: 30
Regisztrált: 2009.10.23.
36 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
A négy napos szezonzáró második és harnmadik napját Mölltal-on töltöttök.

Reggel volt egy jó kör, aztán erősödött a szél és lezárták a felvonókat, csak a kabinos maradt, ott köröztünk, majd délután el kezdett szálingózni a hó, egyre jobb lett a pálya.

Másnapra esett 20-30 cm hó, pályák mellett nyom nélüli területek, kiváló porhavas körülmények délelőtt, a nem napsütötte részeken még délután is.
Igen ritka, hogy ilyen szerencse érjen, s ráadásul csodálatos napsütés, természetesen melegedett az idő, délutánra már keresni kellet hogy hol nem buckás a pálya, de még a buckák is élvezhetőek voltak mert nem tömörödött meg csak az alsó részeken, így el lehetett tolni, vagy átgázolni rajtuk.
Természetesen amit lehetett még délelőtt megsíeltük a pálya mellett és távolabb az érintetlen vagy pár nyomos területen.

Nagyon, nagyon tuti volt, igazán kellemes szezonzárás, lesz mire emlékezni.

https://sielok.hu/fotoalbum/molltal...-2022-04-19/galeria/

https://sielok.hu/video/586605/

Egy kis freeride:
https://sielok.hu/video/418762/
h i r d e t é s
Feladó:  KucseramisiFérfiHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2022.03.20. 20:53
(Üzenetazonosító: 215882)
Kucseramisi Hozzászólások: 18
Regisztrált: 2013.11.18.
23 síterepet értékelt

Köszi!Akkor kihasználjuk a lehetőséget.Sajnos a chopokon,már nem sok lehetőség lesz csúszni ebben a szezonban.Hála istennek be tudtuk pótolni az elmúlt szezont a 2021-es bérlettel!További jó sielést kìvánok!
Feladó:  Puskás AndrásFérfiHaladó síelő
Dátum: 2022.03.20. 13:10
(Üzenetazonosító: 215873)
Puskás András Hozzászólások: 30
Regisztrált: 2009.10.23.
36 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Szia!
Igen, valóban, ha ilyen a bérleted

"Smart season pass Premium
The Smart Season Pass is valid in the following resorts: Mölltaler Gletscher (AT), Ankogel (AT) and Muttereralm (AT), Jasná (SK), Tatranská Lomnica (SK), ©trbské Pleso (SK), Starý Smokovec (SK), Szczyrk - SMR/BSA/COS (PL), ©pindlerův Mlýn (CZ) and Jěątěd (CZ).
The season pass applies also to night skiing in the following resorts: Jasná (SK), ©pindlerův Mlýn (CZ), Jeątěd (CZ), Szczyrk – SMR (PL).
The Smart Season Pass is valid depending on the opening times of individual resorts all 2021/2022 winter season long. The season beginning and end in individual resorts depend on weather and snow conditions.
This season pass can be used for skiing depending on snow conditions in the Mölltaler Gletscher resort already from the 2021 summer season.
It cannot be used as a water park ticket in Tatralandia and Beąeňová.
A bonus for Premium Smart Season Pass holders: 15% off in selected bars and restaurants located on ski pistes and 15% off in selected Motion facilities.
While a season pass loaded on your Gopass card is active, no more ski passes can be purchased for the given card.
The Premium Smart Season Pass is non transferable and can be revoked without compensation if misused.
"PLEASE NOTE: To activate the Premium Smart Season Pass, the first passing of a turnstile must be done in any of the Slovak, Polish or Austrian resorts.
IMPORTANT NOTICE for Polish clients: Our Polish clients can buy Premium Smart Season Passes through the sales channels of the Austrian, Czech and Slovak resorts at the moment. To do so, the general terms and conditions have to be accepted in the selected country."

De úgy emlékszem, hogy árultak egy olcsóbb verziót is csak Szlovákiára, az nem tartalmazza Ausztriát, arra a bérletre, illetve Gopass kártyára meg kell venni a napijegyet.
Feladó:  KucseramisiFérfiHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2022.03.20. 12:48
(Üzenetazonosító: 215872)
Kucseramisi Hozzászólások: 18
Regisztrált: 2013.11.18.
23 síterepet értékelt

Köszönöm az infót!Nekem szezon gopass bérletem van,ezekszerint a möltálon is díjmentesen tudok csúszni?!
Feladó:  Puskás AndrásFérfiHaladó síelő
Dátum: 2022.03.20. 09:45
(Üzenetazonosító: 215868)
Puskás András Hozzászólások: 30
Regisztrált: 2009.10.23.
36 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Szia!
Mivel a TMR üzemelteti mint Chopokot, több más sítereppel együtt, minden hová ugyan azok a szabályok vonatkoznak. Van gopass kártyád s megvásárolod rá a napi, vagy több napos jegyet, a dinamikus árképzés függvényében. Ma március 20-án 49 euróba kerül az online napijegy.
Viszont a megvásárolt jegyet tudod használni Ankogelen is, illetve viszont, kb.:25-30 km távolságra van egymástól. Mölltal május 08-ig, Ankogel március 27-ig van nyitva ebben a szezonban.
Feladó:  KucseramisiFérfiHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2022.03.19. 21:10
(Üzenetazonosító: 215864)
Kucseramisi Hozzászólások: 18
Regisztrált: 2013.11.18.
23 síterepet értékelt

Szia.
Érdeklődnék,hogy gopass kártyára mennyit kell ráfizetni a möltáll gleccseren
? Előre is köszi!
Feladó:  százasFérfiKezdő síelő
Dátum: 2022.03.13. 21:33
(Üzenetazonosító: 215800)
százas Hozzászólások: 217
Regisztrált: 2011.12.17.
59 síterepet értékelt

Kevés a hó valóban.A 10-est magára hagyta a TMR, én is bekaptam pár követ plusz egy nagyot. Ettől függetlenül nagyon jót lehet síelni, nulla várakozás, mínusz fokok, szikrázó napsütés.
Feladó:  Puskás AndrásFérfiHaladó síelő
Dátum: 2022.03.13. 11:21
(Üzenetazonosító: 215793)
Puskás András Hozzászólások: 30
Regisztrált: 2009.10.23.
36 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Sziasztok!
Egy napot, 2022.03.10-én síeltünk itt, nagyon jók voltak a körülmények, és a hó minősége, mennyisége egyes részeken, míg máshol katasztrófa mivel egy hatalmasat hibáztam a figyelmetlenségemből adódóan.
Csak röviden, szóval szikrázó napsütés, röpködnek a mínuszok, szél egyáltalán, a kabinból, beülősből keményre fagyott pályák látványa, s hóágyúzzák az 1-es, 2-es és 3-as pályákat. Megjegyzem ezen a részen egész nap mentek a hóágyúk, csak időnként fordítottak rajta. Mint ahogy a látvány igérte, sajnos számomra csalódást okozó, él és léc gyilkos kemény műhavon volt a csúszás, helyenként friss műhóval. Mit mondjak ez nem tartozik a kedvenceim közé. De az általam elkövetett hiba csak ez után következett, mert mit ér a síelés, ha nem nézünk meg minden pályát, így elérkezett a fekete 10-es is, ami a kabinból tükörsima, keményre fagyott résznek tűnt jég nélkül. Oh, hát meg lesz ez, megoldható gondolattal, aztán mintha helyenként szivacsba csúsztam volna, majd megint kemény, és folyamatosan éreztem, hogy megint, megint, és újra, újra meghúzza valami a lécek talpát, hiába próbáltam folyamatosan kerülgetni az alig látható kő darabkákat, mert hogy szó szerint tele volt vele a pálya. Amikor leértünk, kicsit "sírdogáltam", s elküldtem magam mindenhová, hogy ennyire figyelmetlen, gondatlan voltam, hisz bele gondolva, a látvány önmagáért beszélt, csak én a pályára fókuszáltam, miközben a pálya mellett közvetlenül a felső részen igen hosszan egy szinte derékszögű sziklafal húzódik, asmiről teljesen le volt olvadva a hó, ki volt száradva, ahonnan folyamatosan gurultak, vagy fújta rá a szél az apró kavicsokat, amik az egész pálya hosszában bele fagytak, majd kiolvadtak a hóból. Nem akarom tovább ragozni, dehát mit ér a síelés ha nem tudjuk le az összes nyitva lévő pályát, vagy akár a lezártat is, csak abban az esetben már jobban gondolkodik az ember, hogy miért is van zárva, hisz van rajta hó.
Dehát kárpótolt az Alteck oldal, mert ott a fekete 13-as és a piros 14-es is tökéletes volt, s végre műhó nélkül lehetett csúszni, gyorsan, lassan, élvezkedve a táj szépségében és a hó minőségében. Már el is felejtettem hogy milyen lett a lécem talpa, csak csúszni, csúszni, hisz ezért jöttünk a gleccserre, meg azért mert van egy "Gopass szezonbérletem", amit még 2020. májusában vettem kedvetzményesen. De mivel a 2020/21-es szezonban egyáltalán nem tudtam használni, így élve a lehetőséggel, át tetettem a 2021/22-es szezonra.
Természetesen az Alteck oldalon és a gleccser tetejénél is volt próbálkozás a pálya mellett, csak azért, hogy az is ki legyen pipálva, de őszintén szólva a pályán jobb volt síelni.
Alapvetően volt egy nagyon jó sínap, egy hatalmas tanulsággal.

https://sielok.hu/video/626241/

https://sielok.hu/fotoalbum/23251/k...ep/1/
Sajon a panoráma képek feltöltése nem megy.
Feladó:  Peter SzekelyFérfiHaladó síelő
Dátum: 2021.06.06. 15:40
(Üzenetazonosító: 212452)
Peter Szekely Hozzászólások: 355
Regisztrált: 2014.12.15.
21 síterepet értékelt

Nagyon klassz!
Feladó:  Peter DemeterFérfiProfi síelő
Dátum: 2021.06.05. 21:12
(Üzenetazonosító: 212451)
Peter Demeter Hozzászólások: 62
Regisztrált: 2005.11.09.
14 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

https://photos.app.goo.gl/uTdaR4RZC...qWKJ2RH7

Május 25-28! Végre több hónap nélkülözés után újra havon. De milyen havon! Ez volt a kárpótlás az elmúlt télért.
Első nap szűzhó mindenhol és napsütés. A kezelt pályák tökéletesek.
A fotok kicsit csalókák, mert azért volt itt minden.Napsütés, felhő, köd, havazás. De annyit kaptunk mindenből, hogy nem ment a minőség rovására.

https://sielok.hu/fotoalbum/molltal...-majus-vegen/galeria/ (szerk.)
Feladó:  Peter DemeterFérfiProfi síelő
Dátum: 2021.05.18. 20:38
(Üzenetazonosító: 212404)
Peter Demeter Hozzászólások: 62
Regisztrált: 2005.11.09.
14 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ha az időjárás megfelelő lesz, akkor hétfőn irány Mölltal!
Feladó:  SzecsiFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2021.04.30. 10:12
(Üzenetazonosító: 212373)
Szecsi Hozzászólások: 537
Regisztrált: 2006.09.26.
48 síterepet értékelt

Feladó:  arsenalFérfiHaladó síelő
Dátum: 2021.04.28. 10:42
(Üzenetazonosító: 212367)
arsenal Hozzászólások: 264
Regisztrált: 2006.12.02.
32 síterepet értékelt

Igen, elvileg 19-től nyithatnak a szállodák, de részleteket még nem tudunk. Sajnos hazafelé nem látom, hogy a karanténkötelezettséget eltörölnék itthon.

A honlap szerint a 1-2-3 lesz nyitva, a jelenlegi hóviszonyok alapján szerintem a 9-10-es simán nyitva lehetne, de a leírás alapján nem lesz használható, ahogy a Klühspeis lift se. Ha még ezt is hozzádobnák csoda lenne.
Feladó:  Peter DemeterFérfiProfi síelő
Dátum: 2021.04.28. 05:31
(Üzenetazonosító: 212365)
Peter Demeter Hozzászólások: 62
Regisztrált: 2005.11.09.
14 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ma reggel örömmel olvastam, hogy már valami látszik az alagút végén!
https://www.moelltaler-gletscher.at.../en/current-news

A részletekről túl sokat nem tudok. Egy dolog biztos, hogy mennék ezerrel amint lehetséges.
Ha valakinek időközben lenne információja az utazás feltételeivel kapcsolatban, akkor ne tartsa magában.
Feladó:  BonnyaNőHaladó síelő
Dátum: 2020.10.30. 07:12
(Üzenetazonosító: 209592)
Bonnya Hozzászólások: 4
Regisztrált: 2017.04.07.
6 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Sziasztok, néhány friss info... Gleccser expressz nem felorankent hanem folyamatosan, kb 10 percenkent jar, igy nincs a megszokott heringjarat. Maszkot hasznalni kell a felvonokon, az etteremben ha nem az asztalodnal vagy.
Kezdo-halado sielo szempontjabol a palyakrol.. Jelenleg a turistaknak 3-as kek, 9-es piros es 8-as fekete mukodik. Allitolag van az 1-es piros, de en azt nem lattam palyanak. Ha szep ido van es koran felmesz a hegyre eszmeletlen elmeny. Nehezito tenyezo ha nagy szel van, ha felhos es nem latsz, ha sokan vannak. Volt reszunk mindharomban 😃 hat betudtuk tapasztalatszerzesnek. Fenti kek palya es 9-es piros vege hamar buckas, de elvezheto igy is. A hegyen szerintem mi voltunk egyedul kezdo-halado sielok a gyerekekkel, amugy mindenki csapat es allat jol sielnek. Kis felelemerzet volt olykor-olykor, nem is nagyon latni itt teljesen kezdoket.
megbizhato idojaras oldal:
https://www.snow-forecast.com/resor...ts/Molltal-Glacier/6day/mid
Feladó:  VALETOMI46FérfiHaladó síelő
Dátum: 2020.02.17. 21:09
(Üzenetazonosító: 208461)
VALETOMI46 Hozzászólások: 1
Regisztrált: 2014.01.27.
12 síterepet értékelt

Sziasztok! "2020 február 16-án Lienzből hazaindulva , célba vettük ezt a síterepet is ,mivel a szokatlanul meleg időjárás miatt , az alsóbb sípályák ,délutánra már szinte használhatatlanná váltak . Több család , köztük számtalan kezdő síelő is volt a csapatban , akik tudása a kék pályákra elegendő .
Előző nap megnéztük a síterep térképvázlatát , és örömmel konstatáltuk , bőven akad az ilyen jellegű lankásabb lejtőkből . Az idő gyönyörű volt , irány a gletscherbahn . Itt volt az első kellemetlen élményünk , mert mint a heringek álltunk a "vagonokban" , gyerekek kapaszkodási lehetőség híján szüleik ruháit markolták . Sajnos az üzemeltetők ragaszkodnak az irreálisan meghatározott létszámhoz , és ha kell emelt hangon parancsolnak rá a már bent tartózkodókra, húzódjanak beljebb, mert még x ember be kell hogy férjen . :(((
Felértünk , és némileg kárpótolt a csodás kilátás , valamint a hó minősége , de aztán jött a következő kellemetlen élmény , a pályák "jelzése"
Aki kezdő síelőnek sorolja be magát , annak felhívom a figyelmét , kb 200m az a szakasz , ami valóban KÉK besorolással jelölhető . Nekik mindössze egy tányéros felvonóval kell beérniük , mert a fentebb jelölt "kék" pályák ,az Ő színjükhöz inkább fekete . Nem akarom senki kedvét elvenni a helytől ,mert valóban csodás síterep , széles pályákkal , és ottlétünkkor nagyon jó minőségű hóval , de felháborító kategória a pályák besorolása .
Én is felvittem a fiamat , aki idén tanult meg síelni , és előzőleg a Lienzi kék pályákon gond nélkül lejött , de itt esélye nem volt .
Feladó:  Peter DemeterFérfiProfi síelő
Dátum: 2019.12.08. 18:27
(Üzenetazonosító: 206650)
Peter Demeter Hozzászólások: 62
Regisztrált: 2005.11.09.
14 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

https://sielok.hu/fotoalbum/moltal-...2019-december/kep/1/

4 nap csodában volt részünk. Ne tévesszen meg senkit, volt rosszabb idő is, mint ami a képeken látszik :-)
Ez volt az első alkalom, hogy ott síeltünk, de nekem nagyon tetszett. Persze köszönhető annak is, hogy csodás hóviszonyok fogadtak.
Feladó:  RM
Dátum: 2019.11.11. 15:13
(Üzenetazonosító: 206333)
RM Hozzászólások: 862
Regisztrált: 2004.10.27.
75 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

A leírás szerint: https://www.moelltaler-gletscher.at.../gopass/gopass-info idén már a "nevesített" gopass kártyát lehet használni Mölltal-on és Ankogel-en is. Ezzel online is meg lehet venni a síbérletet akár indulás előtt a hotelszobában. Előtte persze a névre szóló kártyát meg kell venni - regisztráció után talán 2EU és postán kiküldik.

Mölltalon tényleg elég változékony az időjárás, érdemes nézni rövidtávú előrejelzést a vásárlás előtt. Januárban mondjuk Mallnitz - Ankogel is megy (én még nem jártam ott), oda is át lehet menni csúszni, mert a bérlet érvényes mindkét terepre ...
következőutolsó
laponként:
összesen 469
, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.