Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Feldberg síterep leírás cikk galéria értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként: összesen 3, rendezés:
Üzenetek Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  lylluskaNőHaladó síelő
Dátum: 2017.02.20. 17:44
(Üzenetazonosító: 194386)
lylluska Hozzászólások: 1
Regisztrált: 2017.02.20.
28 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
A palyak leejtese, szelessege kellemes es megfeleloen valtozatos lenne 1-2 napos sielesre, am mivel nincs eleg magasan, hobiztossaga/ a ho minosege ketseges. Egy februar kozepi vasarnapon csak delelott tudtunk elvezetesen sielni, a 0,+2 fok koruli homerseklet es a rengeteg ember miatt a palyak delutan mar buckasak, olvadtak es jegesek voltak, sok helyen a fold is kilatszott, illetve sajnos olyan is volt, amelyiken mar reggel is csak jeg volt - sajnaltuk, hogy ilyen allapotban talalkoztunk ezzel a tereppel, mert mint emlitettem, megfelelo korulmenyek kozott (tobb ho, hidegebb idojaras es kevesebb ember) a palyak igeretesek lettek volna kezdo es halado, nagy kihivast nem kereso sieloknek. Vasarnapi napon a felvonoknal akar jo 10 perces sorbanallasra kell szamitani, amit - tekintve a palyak hosszat - soknak erez az ember. Van nehany kenyelmes, modern szekes felvono, de a palyarendszer egyik oldanal javareszt csakanyosok. Mindenkepp erdemes koran erkezni. Az infrastruktura jo, bar kisebb es kevesebb hegyi huttevel, mint az ausztriai terepeken. Egy nagy parkolohazba terelik az erkezo autokat, ahonnan par perc seta az elso lift (bar a siberletet arusito kioszkik kicsit hosszabb a seta) es majdnem odaig le lehet csuszni. A parkolohazban futott oltozok vannak, taroloszekrenyekkel, es a siberlettel ingyenes a napi parkolas. Az ut Freiburgig autopalyan vezet, onnan is eleg sokaig meg 2 savos utan lehet folytatni 110es sebesseggel, osszessegeben konnyeden megkozelitheto. Vonatot is lattam a kozelben.
Feladó:  kisvargaczFérfiHaladó snowboardos
Dátum: 2013.12.29. 17:50
(Üzenetazonosító: 165374)
kisvargacz Hozzászólások: 36
Regisztrált: 2013.12.29.
5 síterepet értékelt

Üdv!
Minket ahogy az előző beszámoló írója írta,véletlen kevert a sors errefelé.Feldbergtől légvonalban 15 kilométerre fekvő Bernau im Schwarzwaldban dolgoztunk egy téli szezont a párommal.Szabadidőnkben volt alkalmunk csúszni itt-ott.Megjártuk a Feldberget is.Pályák hosszát illetően összehasonlítási alapom nem igazán van,így csak annyit tudok írni,amit laikusként leszűrtem.Nagyon jól karbantartott pályák,nagy kapacitású felvonók,és hétvégén iszonyú tömeg ami jellemzi.Ezért is mi inkább a nem messze lévő Menzenschwand-i pályára jártunk sokat.Kis falusi pálya,nagyon jó minőségű,bár nem túl hosszú,lankás,nagyon jó gyakorló pálya.Családoknak,tanulóknak ideális választás lehet.Naponta karbantartott,nem nyüzsgő pálya,hétvégén is 10-15 auto volt a parkolóban.A pályáról itt egy kép:
http://static1.bergfex.at/images/do...wnsized/c5d/48ce858159e11c5d.jpg
Menzenschwand-Innerlehen(Bernau) egyébként inkább kirándulós,túrázós hely.Meseszép a környék,inkább azoknak ajánlanám,akik nem csak síelni vágynak.
Feladó:  Fetzer RobiFérfiKezdő síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2011.02.14. 18:55
(Üzenetazonosító: 110071)
Fetzer Robi Hozzászólások: 142
Regisztrált: 2011.01.11.
18 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Feldberg

Az elmúlt szezonban volt szerencsém 3 különálló napot eltölteni a Feketeerdő legjelenősebb síterepén, a tapasztalataimat szívesen megosztom azokkal, akiket Németország eme (tőlünk) távoli szegletébe vet a jó sora.

Ismerőseim óva intettek, hogy hétvégente mindig nagy tömeg várható, így hát minden alkalommal korán érkeztem, fél kilenc körül még éppen befértem a pályákhoz legközelebb eső nagy parkolóba, szemben azokkal, akik kényelmesen, sokáig aludtak, bizony volt olyan, akinek már csak a liftektől 2-3 km-re jutott hely.

A síterepre a Feldberg elnevezés némiképp csalóka, hisz a pályák a Seebuck és a Grafenmatt Höchst között terülnek el: a több és hosszabb az utóbbi, a szélesebb és modernebb az előbbi lejtőin. A központ - 6 üléses, buborékos felvonó, főpénztár, információ, parkoló, szálloda, a Természet Háza nevű létesítmény - egyértelműen a Seebuck aljában van, az itteni pálya (pályák, mert bár egy hatalmas, fátlan hegyoldal az egész, azért papíron több részre van bontva) széles, barátságosan kék és piros, nagyon szép a panorámája, ám viszonylag rövid, ez egyben azt is vonja maga után, hogy ha rendes hóviszonyok vannak, akkor nagy a tömeg.

A Grafenmatt Höchst oldalában több pálya is van, javarészt csákányosok, de a leghosszabb szakaszhoz itt is ülős tartozik. Sajnos csak négy személyes, ez egy frekventáltabb hétvégi napon azt is jelentheti, akár 15 percet is sorban kell állni, mire sorra kerül az ember.

Ahhoz képest, hogy 850-1493 méter között fekszik a terep, nagyon sok mindent kihoztak az adottságokból. A pályák ugan nem túl hosszúak, de jó vezetésűek, egy-két lassú részt kitapasztalva élvezetesen lehet boardozni is. Amikor én voltam, akkor elég sok természetes hó volt, de a hóágyúk számából arra következtettem, készültek ott is a csapadékmentes időszakra. A jegesedés persze elkerülhetetlen volt, de csak pár helyen jött elő délutánra a kemény felület.

A vendégkör igen változatos, a liftek kiszállóinál sok helyen meg kellett néznem, hova huppanok le becsatolni, mert bizony igencsak meg volt szórva a hó cigarettacsikkekkel! Látszott, hogy ez azért mégis csak egy belföldi terep, sokan egyenest a... hmm, hogyan is kell ezt udvariasan fogalmazni, szóval a reggeli trágyázás után érkeztek, és szerintem a hazáján kívül sehol máshol nem síel ennyi svájci és francia, mint itt! (Közel a 3-as határ, és a szomszédos svájci és francia területekhez ez a síterep esik a legközelebb). Magyarokkal nem találkoztam, ez a terep kiesik a mi fő csapási irányunkból, bezzeg ha orosz lettem volna (ukrán, belarusz, lengyel), akkor meg meg is csömörlök a honfitársaimtól, szerintem egész Baden-Württemberg tartomány teljes szláv vendégmunkás állománya ide jár hétvégi síelésre!

A személyzet mindenhol nagyon segítőkész, a csákányokat serényen adogatják a nép feneke alá. Ottlétem idején a jelölt pályákon a tszf. magassághoz és a hómennyiséghez viszonyítottan korrekt volt a minőség, pályán kívül viszont nem nagyon lehet csúszni, hely sincs hozzá (fahatár alatt vagyunk bőven), ráadásul udvarias táblakon figyelmeztetnek mindenkit, hogy nyílt területen elkódoroghatunk ugyan a karókon kívül is, de a helyi jellegzetesség, a fajdkakas háborítatlan nyugalma érdekeben kerüljük az erdőben való síelést. Mindössze az E felvonó mellett, és a G I. tetején van kis lehetőség, hogy a szűzhavas csúszas némi illuzióját adó terepen lehessen menni. (A térképen jelölt két Freerider Strecke - 10-es, 13-as fekete pályák mellett - ottlétem alatt zárva volt.)

A 9-es kék pálya ideális a hosszabb menetekre, pont a megfelelő lejtésű (bar összességében inkább pirosnak tűnt), elég széles is, annak idején ezen mentem a legtöbbet. A 14-es fekete a Weltcup Strecke, haladó sízőknek, boardosoknak melegen ajánlott, élvezetes csúszást garantál.

Az egyéb infrastruktúra nem marad el a kisebb osztrák terepektől, meglepően sok hütte volt, bar nem azokkal az igazi alpesi stílusú házakkal, hisz mégiscsak a Feketeerdőben vagyunk, itt inkább a brinkmanprofesszoros épület a divat. Síiskola egymás hegyén-hátán, a szervizesek meg igen jó fejek, apróbb javítások becsületkassza-alapon működnek. Jelölésben meg mintha csak egy cég létezne német nyelvterületen, aki ilyeneket készit, egy az egyben ugyanolyan táblákkal találkoztam a lifteknél és a pályák mellett is, mint Ausztriában.

Összegzésként, ha vki Magyarországról erre járna (véletlenül, mert máshogy azért nehezen tudom elképzelni): megfelelő hóviszonyok eseten hétköznap kimondottan jó terep pár napra olyanoknak, akik nem csak a pályán kívül érzik jól magukat, mindenfele nehézségű pályákkal, tanulásra feltétlenül alkalmas, nekem nagyon kellemes csalódás volt.
h i r d e t é s


laponként: összesen 3, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »