Románia
Sureanu
síterep infó oldal
ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
havasigyapy
3 élménybeszámolót írt
3
18 éve tag
13 napja
Üdv
Van Facebook oldaluk ott probálkozz.ápr 2re ne legyenek nagy elvárásaid ha siznèl.valszeg ez volt a szezon utolsó 7vègèje.sok sikert.
Előzmény: (Fenyvesd 218590)
Fenyvesd
6 élménybeszámolót írt
6
1 éve tag
14 napja
Sziasztok!
Volt itt valaki mostanaban? Milyenek a viszonyok?
4.2-an mennenk egy napra.
Hojelentest nem talaltam errol a sitereprol. Nem tudjatok, hol lehetne megnezni? A roman nyelvu honlap szerint mennek a palyak..

Udv: David
Előzmény: (Tibrider 208845)
Tibrider
157 élménybeszámolót írt
157
14 éve tag
3 éve
2020.02.29, szombaton mentünk el ide.
Szászszebestől km 10km-re, a Transzalpina út mentén szálltunk meg. Onnan jó minőségű, enyhén kanyargós úton mentünk tovább. Az Oasa gátja előtt kb 10km-rel romlott kissé az aszfalt, pár gödör előfordult benne. A gátnál jobbra - nyugatra fordulva kezdődik a makadám út. Olyan volt, mint egy sípálya - havon mentünk. Egy darabig még a tavat kerülgeti szintben, majd elkezd szépen emelkedni. Luncile Progoanei teleptől aztán elkezdett erősebben emelkedni, keskenyedni. Sajnos előttünk pár autó elakadt, így jó egy órát veszítettünk. Hóláncot tettünk fel, mivel helyből elindulni ott már esélytelen. Ha nem akadnak el, akkor azért lehet felértünk volna lánc nélkül is.
Aljában a parkoló eléggé tele volt, de azért elég közel tudtunk menni. Fizetős, 10 lej - kb 700ft.
A pályákat egy lassabb 3 üléses felvonó, egy hosszabbacska csákányos, meg egy rövidebb tányéros szolgálja ki. Mindegyiktől 3 változatban lehet lejönni, így a 3 felvonó jó sok, nagy területet szolgál ki. Aznap épp gyönyörű napsütés, elegendően hideg, szélcsend volt, kezelt pályákkal, pályán kívül meg vagy 30cm igazi szűzhóval, így végül tökéeletset síeltünk, annak ellenére, hogy délben értünk fel. Amúgy de10-du5 között van nyitva. A pályák zöme nem túl meredek, még a fekete jelölésű is halványpiros, így inkább kezdőknek kedvező a rendszer. A freeride dobta meg - nagyon hóbíztos rendszer, így valószínű lehet elég gyakran. Magas is, 2000 a teteje. Persze ha itt rossz az idő, elég könnyen el lehetne tévedni szerintem. EGy misét megér, csak az a 80km hegymenet elég sok Szebestől. Terveben lenne Petrilláról egy ülő építése, csak még eddig nem jött össze. Így akkor Petrozsényből fel lehetne menni. Út amúgy van onnan, csak azt télen nem takarítják az Oasától tovább - 2* megy át az út 1600-as hágón odáig.
h i r d e t é s
adalbert
590 élménybeszámolót írt
590
16 éve tag
5 éve
Egy kis videó 2013-ból.S néhány kép mai napról.
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
18.02.06-telescaun.JPG
18.02.06-ada1.JPG
18.02.06-ada2.JPG
18.02.06-tanulo-palya.JPG
Robi8211
1 élménybeszámolót írt
1
12 éve tag
10 éve
Ideális terület egy nagyobb baráti társaságnak aki el akarnak kicsit vonulni a világból, éjszakákat bulizni, nappalokat pedig egy jó sipályán akarják eltölteni. Szállásokat legkönnyebben cabannákban (menedék vagy erdei házakban) lehet foglalni. Méretük kölönböző, mi egy 22 fősben voltunk, ami minden igényt kielégitett pár éves ház. Csütörtök reggel megszálltuk a pályát, rajtunk kivül még 8 an voltak, sajnos mivel nem jeleztük előre, hogy megyünk igy a székes felvonó személyzetét nem hivták be dolgozni, igy csak másnap élvezhettük. Sipályák változő nehézségüek, jól karbantartottak. Tányéros felvonó kapacitása bőven lefedi a hétvégi túlterhelést is. Székes felvonó csak 3 személyes volt, de legutobb már csak két személy utazhatott együtt, elég lassúnak tünt. Mivel nagyrészt nem fákkal katárolt területen megy, igy szeles időben elég hideg.
Pályán két melegedő található, egyik az alap bázisnál, másik a székes felvonó tetőpontjánál. Árak teljesen korrektek.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.